Sporting Hasselt - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen trok naar Hasselt zonder enkele sterkhouders. Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Grancea, Dambom en Mombaerts waren allen geblesseerd, maar ook bij Hasselt kon met niet rekenen op enkele basispionnen. Voor aanvang van de wedstrijd stelde de thuisploeg haar jeugdteams voor aan het publiek. 
 
De eerste helft was geen hoogvlieger al probeerden beide teams ondanks de regen te zoeken naar de juiste combinaties. Bogaerts opende met een afstandsschot en aan de overzijde trapte Bracké over. Tienen vond de ruimte in de rug van de thuisdefensie maar deed er weinig mee. Convents trapte vanuit een scherpe hoek op de uitgekomen doelman Ghijsens.
 
Aan de overkant moest KVK-doelman Hannes zich reppen op een afstandsschot van Schenk en ook bij een hoekschop werd het even gevaarlijk. Andries Claes opende kort voor de pauze knap op Convents, maar ook Acke raakte bij die fraaie combinatie niet voorbij de thuisgoalie. Bij de pauze was de brilscore dan ook niet onlogisch.
 
In de tweede helft wisselde trainer Claes middenvelder Lusadusu voor extra aanvalskracht met Deflem. Die kon een voorzet van Convents niet beroeren. Een moment later kwam Acke net te laat om een voorzet van Deflem te benutten. 
 
Op het uur kwam de thuisploeg een kwartiertje meer nadrukkelijk opzetten, maar de Tiense defensie hield vlot stand op enkele hoekschoppen. Verbeeck knalde een vrije trap op de dwarsligger, al stond Arthur Hannes ook op de juiste plaats om in te grijpen.
 
Met nog een kwartier op de klok was het moment voor KVK aangebroken. Doelman Ghijsens pareerde een schot van Acke. De gevolgde Convents liet de kans niet liggen en bracht KVK op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde de ingevallen Ventôse de score met een deviatie aan de tweede paal na een prima actie van William Acke. De wedstrijd was gespeeld. De Hasselaren probeerden nog wel, maar KVK hield vlot stand en pakt zo een zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden.
 
‘Ik ben uiteraard heel blij met dit resultaat’, opende trainer Jo Claes de nabeschouwing. ‘De match zelf was misschien niet heel mooi, maar we hebben ze wel intelligent aangepakt. We wisten wat Hasselt kon en creëerden zeven of acht kansen tegen een ploeg die vorig en dit seizoen nauwelijks goals incasseerde. Toegegeven, af en toe konden de kansen beter worden uitgespeeld, maar de aanvallende spelers werkten ook hard in functie van het hele team en legden grote afstanden af. Bovendien konden we nog niet met een typeploeg spelen, waardoor automatismen opnieuw moeten worden opgebouwd. Achteraan gaven we ook nauwelijks iets weg.’
 
‘Extra mooi is dat vanavond tien spelers aan de aftrap stonden die vorig jaar in derde amateurklasse kampioen speelden. We wisten ook dat we ondanks de afwezigheid van heel wat sterkhouders nog steeds een volwaardige bank hebben. De invallers deden het dan ook prima. De zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden is dan ook erg knap. Met de 12 op 15 hebben we de start van de competitie niet gemist en staan we mee bovenaan.’
 
Volgend weekend speelt KVK opnieuw voor eigen publiek. Dan komt SK Londerzeel op bezoek in het Bergéstadion. 
 
Sporting Hasselt: Ghijsens, Turan, Janssen, Verbeeck, Schenk, Deville, Bracké, Samura, Jaspers, Wijnen, Claes.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Matterne, Weeghmans, Lusadusu (46’ Deflem), Acke (82’ Bourgignon), Convents (76’ Ventôse), Claes, Bogaerts, Singh.
Doelpunten: 72’ Convents (0-1), 79’ Ventôse (0-2)
Geel: Singh, Wijnen, Claes
Scheidsrechter: Thomas Lucas
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure