SK Pepingen-Halle - KVK Tienen : 2 - 0 Printervriendelijke versie

Bocholt speelde vrijdag gelijk op het veld van Hasselt. Dat betekende dat KVK mits winst op het veld van Pepingen-Halle de eerste periodetitel kon binnenhalen. Dat lukt echter niet. Na negentig minuten stond de 2-0 eindstand op het bord. KVK krijgt volgend weekend een nieuwe kans op eigen veld tegen R. Cappellen FC.
 
KVK, dat met Ventôse en Vanwelkenhuysen in de basis begon, claimde nochtans het balbezit in de openingsfase met een scherpe voorzet van Ventôse die Claes net niet kon deviëren. Toch viel het doelpunt aan de overzijde na een snelle omschakeling van de thuisploeg over meerderde tussenstations. Ngadrira stond op de juiste plaats om z’n team na een kwartier op voorsprong te brengen.
 
Een wat onverwachte situatie voor Tienen dat wat nerveus naar de gelijkmaker zocht. De thuisploeg hielde de rangen goed gesloten, maar had doelman Deweerdt nodig om een kopbal van Bogaerts onschadelijk te maken. Ventôse kopte centimers naast. Andries Claes kende geen succes vanuit de tweede lijn.
 
Na de pauze mocht ook Convents opdraven om extra dreiging vanop de flanken te brengen. Vanwelkenhuysen kreeg zijn schot niet binnen het kader en ook Ventôse kon een voorzet niet deviëren. De thuisploeg beperkte zich ondertussen tot verdedigen. Enkele Tiense hoekschoppen brachten onvoldoende doelgevaar. Het was heel vaak 'net niet'.
 
Met nog tien minuten op de klok kon de thuisploeg nog een keertje uitbreken. Neef dook alleen op voor doelman Hannes en liet de kans niet liggen. 2-0 en wedstrijd gespeeld. Neef trapte vanuit een scherpe hoek nog op de paal.
 
‘Natuurlijk is dit een ontgoocheling’, aldus trainer Jo Claes. ‘De thuisploeg werkte af aan 100%, terwijl wij niet konden scoren uit een achttal kansen. De extra verbetenheid bij de tegenstander kan je verwachten als je bovenaan staat, maar vergeet niet dat Pepingen-Halle ook een 10 op 15 pakt. Het is gewoon een vaststelling dat er in deze reeks geen eenvoudige wedstrijden bestaan.’ 
 
Volgend weekend een nieuwe kans voor KVK Tienen tegen R. Cappellen FC, een ploeg die ook tot de kanshebbers voor de titel wordt gerekend. 
 
SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Bourgedis, Houssane, Pé (89’ Abdoul), Baras (89’ Dragone), Ngadrira, Dailly, Neef , Vandenbrande, Lo Giudice (86’ Amin Niyonkuru), Diakhité.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Claes (46’ Convents), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (67’ Grancea), Vanwelkenhuysen (67’ Acke).
Doelpunten: 10’ Ngadrira (1-0), 79’ Neef (2-0)
Geel: Claes, Houssane, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure