RS Waasland - KVKT : 1 - 1 Printervriendelijke versie

De thuisploeg zette in de aanvangsfase de toon met snelle combinaties. Door snel te storen belette men Tienen de wedstrijd in handen te nemen. Een hoekschop van Keita vond een weg door een bos Tiense spelers en diende door Schuermans te worden gestopt.
 
Een laag schot van Matthysen ging naast. De balvast Mathyssen bleef op rechts voor gevaar zorgen. Schuermans pareerde attent met de voet nadat eerstgenoemde weliswaar vanuit buitenspelpositie was mogen vertrekken. De Suikerploeg toonde zich aan de overzijde heel wat efficiënter.
 
Een voorzet van De Pauw werd voor de ogen van Geebelen slecht weggewerkt waardoor Bayock rustig een hoek kon kiezen om Tienen op voorsprong te schieten. De thuisploeg zocht naar de gelijkmaker en was er dichtbij toen -opnieuw- Mathyssen zich een weg baande voorbij Lacroix, Verlaine, Triantafillidis én Schuermans. De Pauw borstelde het gemaakte doelpunt echt van de lijn weg.
 
Sels bediende Keita, maar zijn knal spatte uiteen op de paal. Bouckenooghe kon even later wel scoren met een laag geplaatst schot vanop de rand van het strafschopgebied. De grootste kans voor de pauze was misschien wel voor de bezoekers. Net na de gelijkmaker dook Bayock op voor de kooi van doelman Hofman. De Tiense kleurling koos echter voor een lobbal en vergat daarbij dat de vrijstaande Geebelen de bal aan de tweede paal slechts binnen te leggen had. Een ongelukkige keuze dus.

In de tweede helft bleven de grote kansen voor de thuisploeg uit en ook Tienen voetbalde zich met de grootste moeite richting Hofman. Eenzame spits Geebelen kreeg de ondankbare taak achter de meest onmogelijke ballen te hollen. Belme krulde de bal na samenspel met Geebelen een metertjes naast de kruising. Een afgeweken schot van Geebelen verdween in de handen van doelman Hofman.
 
In een slotfase die werd ontsierd door vele gele kaarten was de beste kans nog voor de thuisploeg. Na een vrije trap kopte Flies voor de ogen van de uitkomende Schuermans centimeters naast de paal.

RS Waasland: Hofman, De Bock, Zé (46' Veldeman), Vandecauter, Sels, Flies, Bouckenooghe, Smet, Borlee, Mathyssen, Keita (75' Arys).
KVK Tienen: Schuermans, Verlaine, Geebelen, Gielen, Bayock, Lacroix (88' Hertoge), De Pauw, Morreel, Triantafillidis, Belme, Gerits. doelpunten: 14' Bayock (0-1), 42 Bouckenooghe (1-1)
geel: De Bock, Sels, Geebelen, Lacroix, De Pauw, Morreel, Gerits.
rood: Triantafillidis (2x geel)
scheidrechter: Breda
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure