RFC Luik - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Het was lang geleden dat we voetbal nog eens konden ervaren als in het stadion van RFC Luik. Volle tribunes, veel sfeer en twee teams die met veel goesting aan de competitie beginnen. Bij Luik vonden we met Perbet en Lambot enkele pionnen in de rangen die hun strepen al in eerste klasse verdienden. Tienen begon met het ondertussen vertrouwde elftal. Arthur Hannes stond onder de lat.
 
Het wat te verwachten scenario voltrok zich op het Luikse kunstgras. De thuisploeg ging meteen in de aanval richting eigen supporters en drukte KVK Tienen weg op de eigen speelhelft. Na enkele halve kansen in het openingskwartier, waren het echter de bezoekers die de eerste echte kans creërden. Na knap samenspel met Mputu trapte Laureys het leder gekruist voorlangs. Een poging die meer had kunnen opbrengen. Na een diepe bal vanuit de verdediging was Mputu enkele minuten later te verrast om af te drukken. 
 
Het moet gezegd dat vooral Luik zich in de rest van de eerste helft toonde. Perbet devieerde een voorzet aan de eerste paal naast. Ook Mouhli kreeg de bal na een vrije trap niet binnen het kader. Nadat Meeus zich misstapte rolde een voorzet van diezelfde Mouhli voorbij alles en iedereen voorlangs. En wanneer de hele Tiense defensie buitenspel claimde was doelman Hannes er al de pinken bij om de doorgebroken Perbet het scoren te beletten. Aan de overzijde kregen Laureys en Mputu nog één prima kans, maar voorkwam doelman Debaty een achterstand voor de thuisploeg.
 
De tweede helft was nog maar net op gang toen ref Sayoud de reeds geboekte Swerten een tweede gele kaart toonde. Een zwaar verdict voor de Limburger die ongewild bleef haken en Mouhli zo onderuit schoffelde. KVK Tienen liet niet begaan en herorganiseerde zich om de Luikse aanvallen aan banden te leggen.
 
De hele ploeg onderscheidde zich met de juiste inzet om minstens een punt naar Tienen te brengen. Wanneer nodig stond ook doelman Hannes pal. Zo haalde hij een volley van D’Ostillo van tussen de palen tikte hij een vrije trap van Prudhomme over het kader. Ook Mouchamps kwam er in de slotfase nog twee keer heel dicht bij, maar raakte niet voorbij de doelman. Toen Hannes ook nog een poging van Nyssen onschadelijk maakte vond ref Sayoud het welletjes en floot hij de 0-0 op de tabellen. KVK Tienen keert met een punt eervol terug naar Tienen.
 
Trainer Vanhoudt: 'Voorbeeldige mentaliteit'
 
Een gouden punt vond trainer Vanhoudt:  ‘Zeker in de wetenschap dat we een halve match met tien man speelden. Swerten bleef met z’n voet in de veters van z’n tegenstander hangen, waardoor hij hem ongewild onderuit haalde. Voor de pauze voetbalden we wat te overhaast en hadden we iets te veel schrik om de bal te krijgen. Toch krijgen we twee prima kansen om op voorsprong te komen. We toonden de hele wedstrijd een voorbeeldige mentaliteit, met af en toe dat tikje geluk en een sterke doelman Hannes. Hij toonde dat hij er staat ondanks zijn drukke job als zelfstandige. Het is ondertussen fijn werken met deze spelersgroep. Iedereen is ondertussen opnieuw wedstrijdfit. Zeker in de omstandigheden zonder eigen veld is dit punt een mooie opsteker. De nul is meteen van de tabellen. Ik denk niet dat er hier in Luik veel teams punten komen sprokkelen’. 
 
RFC Luik: Debaty, Bustin, Lambot, D’Ostilio (87’ Besson), Nyssen, Köse (64’ Prud’homme), Rodes, Mouhli (64’ Lallemand), Mouchamps (84’ Gosselain), Bruggeman, Perbet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Jochmans (92’ Matterne), Spaenhoven, Swerten, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Mputu (77’ Singh), Laureys (89’ Osei-Berkoe).
Geel: Mputu, Bustin, Köse, Prudhomme, Jochmans 
Rood: Swerten (2x geel)
Scheidsrechter: Mehdi Sayoud
 
Doelman Hannes moest zich meermaals onderscheiden.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zo. 26 september 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met 0-2. Hannes Meeus bracht de ploeg in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Vooral na de pauze werd het verschil met de derdenationaler groter. Yagan verdubbelde de score. Woensdag oefent KVK op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Aftrap om 19.30 uur.

05/08/2021

KVK Tienen verloor de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler RC Hades met 2-0. Eerder wonnen de Limburgers ook al van reeksgenoot Thes. Woensdag trekt Tienen naar Racing Mechelen. Op die wedstrijd zijn geen Tiense fans toegelaten. De kassa’s ter plaatse zijn gesloten.

01/08/2021
KVK Tienen won de oefenpot op het veld van eersteprovincialer Hoegaarden met 0-2. Trainer Vanhoudt roteerde de volledige ploeg bij de pauze. Enkel Meeus ontbrak met een enkelblessure. Vooral in de eerste helft moest de thuisploeg niet onderdoen voor de bezoekers. Na de pauze nam een offensief sterker Tienen afstand via aanwinst Mputu en Kempeneers. 
 
28/07/2021

Ontdek onze partnerbrochure