RC Hades - KVK Tienen: 2-0 Printervriendelijke versie

Speler-trainer Peeters kon voor de wedstrijd op het veld van promovendus RC Hades geen beroep doen op de gekwetsten Baidjoe en Verhamme. Roosbeek mocht opnieuw centraal postvatten in de defensie. Vooraan keerde Conard terug in de basis.
 
De Suikerploeg ging als de betere van start op de verzorgde grasmat van de Limburgers. Nijs stuurde Conard in de diepte, maar Schoofs zat er prima tussen. Een poging van Kempeneers werd een ogenblik later van de lijn gehaald na een hoekschop van De Silva. Die probeerde het met een lage knal bij een vrije trap, maar kon doelman Gijbels niet verrassen.
 
Het was dan ook balen dat het doelpunt aan de overzijde viel. Na ondermaats defensief werk kon Goksu aan de eerste paal binnenwerken. Tienen probeerde daarop een vuist te maken, maar voetbalde slordig en vaak te traag. Bovendien werden op het middenveld veel te weinig duels gewonnen.
 
De bedrijvige Renson probeerde het met een strakke voorzet, die door iedereen werd gemist. Na puik samenspel tussen De Silva en Singh nam Grancea de bal in één tijd op de slof. Doelman Gijbels stond echter paraat. De Suikerploeg kende bovendien weinig hulp van ref Magain toen hij een zuivere handsbal na een actie van Peeters in de zestien onbestraft liet. De thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk opzetten, maar zette KVK-doelman De Wolf nooit aan het werk. Grancea probeerde het net voor de koffie met een solo-actie doorheen de thuisdefensie en besloot de mooie slalom met een schot dat een metertje naast ging.
 
Na de pauze bleven grote kansen aanvankelijk achterwege. Kempeneers bracht strak voor doel waar zowel Nijs als Conard te kort kwamen om het leder te beroeren. Een doelpunt van Nijs op aangeven van Singh werd door ref Magain resoluut afgekeurd wegens buitenspel. Ook De Silva waarschuwde met een vrije trap die centimeters boven de kruising verdween. Het mocht niet baten voor de Suikerjongens. 
 
Meer zelfs: Rocky Peeters trok aan de noodrem toen de ingevallen Didden op doelman De Wolf afstormde en kreeg prompt een rode kaart onder de neus geduwd. Toch liet Tienen 'met z'n tienen' niet begaan. Nijs stuurde de verder weinig bedrijvige Kasmi in het straatje die zijn schot net niet voorbije de thuisgoalie kreeg. Renson poeierde een lage knal tegen de staak. De bezoekers namen risico's en de thuisploeg profiteerde optimaal. De ingevallen Zevne lobte het leder over de uitgekomen De Wolf eerst nog op de dwarslat, maar zag hoe Maes een moment later een prima counter afrondde en zo de 2-0 eindstand vastlegde.
 
Na vier wedstrijden blijft KVK Tienen steken op een puntentotaal van 'min zeven'. De jongens van speler-trainer Rocky Peeters betalen dan ook leergeld voor de overgang naar het realisme van vierde klasse en staan ondertussen al 17 eenheden achter Hades. Ook nu noteerden we na afloop de commentaren van thuissupporters die stelden dat Tienen 'een prima ploeg heeft' en 'dat het wel zou keren'. Wij geloven het al te graag, maar de cijfers zijn er anderzijds niet minder confronterend om. Andermaal gaf de defensie een tegendoelpunt weg na onnauwkeurig positiespel. Het Tiense middenveld gooit alles in de strijd, maar wint op cruciale momenten te weinig duels en kiest niet altijd voor de beste voetballende oplossing. Vooraan blijft het - de volgehouden en niet aflatende inspanning van de Tiense aanvallers ten spijt - wachten op een succesvol plannetje voor meer slagkracht.
 
Trainer Peeters baalde na afloop: 'De individuele defensieve fouten worden andermaal cash betaald. Ik vond ons vandaag soms iets minder goed voetballen dan de voorbije weken. Het ontbreekt sommige jongens misschien wat aan vertrouwen. Daarnaast hebben we weinig geluk wanneer een handsbal niet in ons voordeel wordt gefloten en we de gelijkmaker op de paal trappen. Ook aan het eerste doelpunt zit volgens mij een buitenspelgeurtje. Fijn is anders, maar we blijven hard werken om deze lastige aanpassing aan vierde klasse zo snel als kan naar de vergeethoek te spelen'.  
 
Tot slot vermelden we nog onze waardering voor de prima accomodaties van het net naar vierde klasse gepromoveerde Hades en de niet aflatende vocale steun van de talrijk meegereisde Tiense fans van supportersclub Club KVK '81 die ondanks de ontgoocheling de spelers op een positieve manier blijven steunen.
 
RC Hades: Gijbels, Derin, Ponet (78' Thuys), Goksu (67' Zevne), De Luca (71' Didden), Vanratingen, Spitz, Schoofs, Baccarella, Maes, Philipsen.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbee (71' Cosse), De Silva, Singh, Nijs, Grancea (82' Willems), Conard (62' Kasmi).
geel: Goksu, Renson
rood: Rocky Peeters
scheidsrechter: Mathieu Magain
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure