RC Hades - KVK Tienen: 2-0 Printervriendelijke versie

Speler-trainer Peeters kon voor de wedstrijd op het veld van promovendus RC Hades geen beroep doen op de gekwetsten Baidjoe en Verhamme. Roosbeek mocht opnieuw centraal postvatten in de defensie. Vooraan keerde Conard terug in de basis.
 
De Suikerploeg ging als de betere van start op de verzorgde grasmat van de Limburgers. Nijs stuurde Conard in de diepte, maar Schoofs zat er prima tussen. Een poging van Kempeneers werd een ogenblik later van de lijn gehaald na een hoekschop van De Silva. Die probeerde het met een lage knal bij een vrije trap, maar kon doelman Gijbels niet verrassen.
 
Het was dan ook balen dat het doelpunt aan de overzijde viel. Na ondermaats defensief werk kon Goksu aan de eerste paal binnenwerken. Tienen probeerde daarop een vuist te maken, maar voetbalde slordig en vaak te traag. Bovendien werden op het middenveld veel te weinig duels gewonnen.
 
De bedrijvige Renson probeerde het met een strakke voorzet, die door iedereen werd gemist. Na puik samenspel tussen De Silva en Singh nam Grancea de bal in één tijd op de slof. Doelman Gijbels stond echter paraat. De Suikerploeg kende bovendien weinig hulp van ref Magain toen hij een zuivere handsbal na een actie van Peeters in de zestien onbestraft liet. De thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk opzetten, maar zette KVK-doelman De Wolf nooit aan het werk. Grancea probeerde het net voor de koffie met een solo-actie doorheen de thuisdefensie en besloot de mooie slalom met een schot dat een metertje naast ging.
 
Na de pauze bleven grote kansen aanvankelijk achterwege. Kempeneers bracht strak voor doel waar zowel Nijs als Conard te kort kwamen om het leder te beroeren. Een doelpunt van Nijs op aangeven van Singh werd door ref Magain resoluut afgekeurd wegens buitenspel. Ook De Silva waarschuwde met een vrije trap die centimeters boven de kruising verdween. Het mocht niet baten voor de Suikerjongens. 
 
Meer zelfs: Rocky Peeters trok aan de noodrem toen de ingevallen Didden op doelman De Wolf afstormde en kreeg prompt een rode kaart onder de neus geduwd. Toch liet Tienen 'met z'n tienen' niet begaan. Nijs stuurde de verder weinig bedrijvige Kasmi in het straatje die zijn schot net niet voorbije de thuisgoalie kreeg. Renson poeierde een lage knal tegen de staak. De bezoekers namen risico's en de thuisploeg profiteerde optimaal. De ingevallen Zevne lobte het leder over de uitgekomen De Wolf eerst nog op de dwarslat, maar zag hoe Maes een moment later een prima counter afrondde en zo de 2-0 eindstand vastlegde.
 
Na vier wedstrijden blijft KVK Tienen steken op een puntentotaal van 'min zeven'. De jongens van speler-trainer Rocky Peeters betalen dan ook leergeld voor de overgang naar het realisme van vierde klasse en staan ondertussen al 17 eenheden achter Hades. Ook nu noteerden we na afloop de commentaren van thuissupporters die stelden dat Tienen 'een prima ploeg heeft' en 'dat het wel zou keren'. Wij geloven het al te graag, maar de cijfers zijn er anderzijds niet minder confronterend om. Andermaal gaf de defensie een tegendoelpunt weg na onnauwkeurig positiespel. Het Tiense middenveld gooit alles in de strijd, maar wint op cruciale momenten te weinig duels en kiest niet altijd voor de beste voetballende oplossing. Vooraan blijft het - de volgehouden en niet aflatende inspanning van de Tiense aanvallers ten spijt - wachten op een succesvol plannetje voor meer slagkracht.
 
Trainer Peeters baalde na afloop: 'De individuele defensieve fouten worden andermaal cash betaald. Ik vond ons vandaag soms iets minder goed voetballen dan de voorbije weken. Het ontbreekt sommige jongens misschien wat aan vertrouwen. Daarnaast hebben we weinig geluk wanneer een handsbal niet in ons voordeel wordt gefloten en we de gelijkmaker op de paal trappen. Ook aan het eerste doelpunt zit volgens mij een buitenspelgeurtje. Fijn is anders, maar we blijven hard werken om deze lastige aanpassing aan vierde klasse zo snel als kan naar de vergeethoek te spelen'.  
 
Tot slot vermelden we nog onze waardering voor de prima accomodaties van het net naar vierde klasse gepromoveerde Hades en de niet aflatende vocale steun van de talrijk meegereisde Tiense fans van supportersclub Club KVK '81 die ondanks de ontgoocheling de spelers op een positieve manier blijven steunen.
 
RC Hades: Gijbels, Derin, Ponet (78' Thuys), Goksu (67' Zevne), De Luca (71' Didden), Vanratingen, Spitz, Schoofs, Baccarella, Maes, Philipsen.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbee (71' Cosse), De Silva, Singh, Nijs, Grancea (82' Willems), Conard (62' Kasmi).
geel: Goksu, Renson
rood: Rocky Peeters
scheidsrechter: Mathieu Magain
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure