RC Hades - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Op een steenworp van het festivalterrein van Pukkelpop ontving RC Hades de suikerjongens voor de tweede wedstrijd van de competitie. Trainer Jo Claes moest puzzelen door onder meer de onbeschikbaarheid van Acke en Grancea en bracht de herstelde Singh en Convents aan de aftrap. RC Hades veroverde vorig seizoen een stek in de subtop. KVK wilde bevestigen na winst in de opener tegen Diegem.
 
Het was Kempeneers die het eerst dreigde met een vrije trap die een metertje naast het doel verdween in het Kiewit-stadion. Vanwelkenhuysen veroverde op het kwartier de bal na te kort terugspelen, omspeelde ook doelman Gijbels, maar mikte vanuit een scherpe hoek naast het lege doel. Matterne gooide de bal even later prima in de kleine rechthoek, maar Claes kwam net te laat om de voorzet tussen de palen de deviëren. 
 
Hades liet zich allerminst wegdrummen, maar kwam zelf ook niet tot uitgespeelde kansen. Vangeel trapte het leder overhoeks over het doel van Hannes. Aan de overkant poeierde Convents een voorzet van Weeghmans, twee seizoenen geleden zelf nog bij Hades, overhaast naast. 
 
Kort voor rusten volgde de koude douche voor Tienen. Ref De Beuckelaer wees naar de stip na een overtreding van Meeus op Vangeel. Een overtreding die volgens de Tiense spelers buiten de rechthoek gebeurde. Vaesen faalde echter niet en bracht z’n team kort voor de pauze op voorsprong.
 
Tienen wilde de achterstand snel ongedaan maken en begon met de juiste intenties aan de tweede helft. Er volgende enkele halve kansen waarbij onder meer Convents kon aanleggen. Mooi samenspel tussen Kempeneers en Claes verdiende beter en ook Bogaerts kon te weinig kracht leggen in zijn kopbal. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd, maar aanvaller Ebobo trapte enkele keren hard naast en ook Vangeel kreeg zijn schot niet binnen het kader. 
 
Naarmate de partij vorderde slopen er opnieuw meer slordigheden in het Tiense spel. Al te vaak werd een ploegmaat niet gevonden of werd het duel verloren. Reken daarbij enkele slimme foutjes van de thuisploeg en stevige portie lange ballen en je krijgt een nerveuze slotfase waarbij je als team hoopt dat de bal een keertje juist valt en het dan toch niet doet. Na negentig minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord, al had de stadionklok het ondertussen al even laten afweten.
 
Trainer Jo Claes en z’n team keren dus zonder punten terug naar Tienen. ‘We moeten erkennen dat de tegenstander goed stond in een vrij gesloten eerste helft. Toch krijgen we via Vanwelkenhuysen en Convents twee prima kansen om de score te openen. Een voorsprong op dat moment zou de wedstrijd een heel ander verloop hebben gegeven. Het is extra balen dat Hades kort voor de pauze een penalty krijgt voor een overtreding die volgens Hannes Meeus een meter buiten de grote rechthoek gebeurt. In de tweede helft starten we met de juiste intentie en krijgen we enkele mooie kansen via onder meer Convents. Daarna voetbalden we zelf echter te onnauwkeurig en speelden we zo in de kaart van Hades dat het spel steeds fysieker maakte en met foutjes het tempo uit de wedstrijd haalde. Toch moeten we ook naar onszelf kijken en erkennen dat er enkele jongens die ons anders over de streep trekken dit keer niet hun niveau haalden.’
 
De komende dagen hoopt de technische staf heel wat spelers te recupereren. Zo hervatten Acke, Damblon, Loman en Ventôse opnieuw de trainingen. Ook Grancea, hard aangepakt in de wedstrijd tegen Diegem, kan hernemen. 
 
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Mombaerts, Claes (80’ Choua), Wang, Poell, Vaesen, Celen, Elens, Vangeel (89’ Gueroui), Ebobo.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Weeghmans, Matterne (78’ Bourguignon), Singh, Meeus, Bogaerts (70’ Deflem), Claes, Vanwelkenhuysen, Convents, Kempeneers.
Doelpunt: 39’ Vaesen (1-0, pen.)
Geel: Meeus, Vangeel, Kempeneers, Wang, W. Claes, Elens
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure