RC Hades - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Op een steenworp van het festivalterrein van Pukkelpop ontving RC Hades de suikerjongens voor de tweede wedstrijd van de competitie. Trainer Jo Claes moest puzzelen door onder meer de onbeschikbaarheid van Acke en Grancea en bracht de herstelde Singh en Convents aan de aftrap. RC Hades veroverde vorig seizoen een stek in de subtop. KVK wilde bevestigen na winst in de opener tegen Diegem.
 
Het was Kempeneers die het eerst dreigde met een vrije trap die een metertje naast het doel verdween in het Kiewit-stadion. Vanwelkenhuysen veroverde op het kwartier de bal na te kort terugspelen, omspeelde ook doelman Gijbels, maar mikte vanuit een scherpe hoek naast het lege doel. Matterne gooide de bal even later prima in de kleine rechthoek, maar Claes kwam net te laat om de voorzet tussen de palen de deviëren. 
 
Hades liet zich allerminst wegdrummen, maar kwam zelf ook niet tot uitgespeelde kansen. Vangeel trapte het leder overhoeks over het doel van Hannes. Aan de overkant poeierde Convents een voorzet van Weeghmans, twee seizoenen geleden zelf nog bij Hades, overhaast naast. 
 
Kort voor rusten volgde de koude douche voor Tienen. Ref De Beuckelaer wees naar de stip na een overtreding van Meeus op Vangeel. Een overtreding die volgens de Tiense spelers buiten de rechthoek gebeurde. Vaesen faalde echter niet en bracht z’n team kort voor de pauze op voorsprong.
 
Tienen wilde de achterstand snel ongedaan maken en begon met de juiste intenties aan de tweede helft. Er volgende enkele halve kansen waarbij onder meer Convents kon aanleggen. Mooi samenspel tussen Kempeneers en Claes verdiende beter en ook Bogaerts kon te weinig kracht leggen in zijn kopbal. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd, maar aanvaller Ebobo trapte enkele keren hard naast en ook Vangeel kreeg zijn schot niet binnen het kader. 
 
Naarmate de partij vorderde slopen er opnieuw meer slordigheden in het Tiense spel. Al te vaak werd een ploegmaat niet gevonden of werd het duel verloren. Reken daarbij enkele slimme foutjes van de thuisploeg en stevige portie lange ballen en je krijgt een nerveuze slotfase waarbij je als team hoopt dat de bal een keertje juist valt en het dan toch niet doet. Na negentig minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord, al had de stadionklok het ondertussen al even laten afweten.
 
Trainer Jo Claes en z’n team keren dus zonder punten terug naar Tienen. ‘We moeten erkennen dat de tegenstander goed stond in een vrij gesloten eerste helft. Toch krijgen we via Vanwelkenhuysen en Convents twee prima kansen om de score te openen. Een voorsprong op dat moment zou de wedstrijd een heel ander verloop hebben gegeven. Het is extra balen dat Hades kort voor de pauze een penalty krijgt voor een overtreding die volgens Hannes Meeus een meter buiten de grote rechthoek gebeurt. In de tweede helft starten we met de juiste intentie en krijgen we enkele mooie kansen via onder meer Convents. Daarna voetbalden we zelf echter te onnauwkeurig en speelden we zo in de kaart van Hades dat het spel steeds fysieker maakte en met foutjes het tempo uit de wedstrijd haalde. Toch moeten we ook naar onszelf kijken en erkennen dat er enkele jongens die ons anders over de streep trekken dit keer niet hun niveau haalden.’
 
De komende dagen hoopt de technische staf heel wat spelers te recupereren. Zo hervatten Acke, Damblon, Loman en Ventôse opnieuw de trainingen. Ook Grancea, hard aangepakt in de wedstrijd tegen Diegem, kan hernemen. 
 
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Mombaerts, Claes (80’ Choua), Wang, Poell, Vaesen, Celen, Elens, Vangeel (89’ Gueroui), Ebobo.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Weeghmans, Matterne (78’ Bourguignon), Singh, Meeus, Bogaerts (70’ Deflem), Claes, Vanwelkenhuysen, Convents, Kempeneers.
Doelpunt: 39’ Vaesen (1-0, pen.)
Geel: Meeus, Vangeel, Kempeneers, Wang, W. Claes, Elens
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure