RC Hades - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Op een steenworp van het festivalterrein van Pukkelpop ontving RC Hades de suikerjongens voor de tweede wedstrijd van de competitie. Trainer Jo Claes moest puzzelen door onder meer de onbeschikbaarheid van Acke en Grancea en bracht de herstelde Singh en Convents aan de aftrap. RC Hades veroverde vorig seizoen een stek in de subtop. KVK wilde bevestigen na winst in de opener tegen Diegem.
 
Het was Kempeneers die het eerst dreigde met een vrije trap die een metertje naast het doel verdween in het Kiewit-stadion. Vanwelkenhuysen veroverde op het kwartier de bal na te kort terugspelen, omspeelde ook doelman Gijbels, maar mikte vanuit een scherpe hoek naast het lege doel. Matterne gooide de bal even later prima in de kleine rechthoek, maar Claes kwam net te laat om de voorzet tussen de palen de deviëren. 
 
Hades liet zich allerminst wegdrummen, maar kwam zelf ook niet tot uitgespeelde kansen. Vangeel trapte het leder overhoeks over het doel van Hannes. Aan de overkant poeierde Convents een voorzet van Weeghmans, twee seizoenen geleden zelf nog bij Hades, overhaast naast. 
 
Kort voor rusten volgde de koude douche voor Tienen. Ref De Beuckelaer wees naar de stip na een overtreding van Meeus op Vangeel. Een overtreding die volgens de Tiense spelers buiten de rechthoek gebeurde. Vaesen faalde echter niet en bracht z’n team kort voor de pauze op voorsprong.
 
Tienen wilde de achterstand snel ongedaan maken en begon met de juiste intenties aan de tweede helft. Er volgende enkele halve kansen waarbij onder meer Convents kon aanleggen. Mooi samenspel tussen Kempeneers en Claes verdiende beter en ook Bogaerts kon te weinig kracht leggen in zijn kopbal. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd, maar aanvaller Ebobo trapte enkele keren hard naast en ook Vangeel kreeg zijn schot niet binnen het kader. 
 
Naarmate de partij vorderde slopen er opnieuw meer slordigheden in het Tiense spel. Al te vaak werd een ploegmaat niet gevonden of werd het duel verloren. Reken daarbij enkele slimme foutjes van de thuisploeg en stevige portie lange ballen en je krijgt een nerveuze slotfase waarbij je als team hoopt dat de bal een keertje juist valt en het dan toch niet doet. Na negentig minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord, al had de stadionklok het ondertussen al even laten afweten.
 
Trainer Jo Claes en z’n team keren dus zonder punten terug naar Tienen. ‘We moeten erkennen dat de tegenstander goed stond in een vrij gesloten eerste helft. Toch krijgen we via Vanwelkenhuysen en Convents twee prima kansen om de score te openen. Een voorsprong op dat moment zou de wedstrijd een heel ander verloop hebben gegeven. Het is extra balen dat Hades kort voor de pauze een penalty krijgt voor een overtreding die volgens Hannes Meeus een meter buiten de grote rechthoek gebeurt. In de tweede helft starten we met de juiste intentie en krijgen we enkele mooie kansen via onder meer Convents. Daarna voetbalden we zelf echter te onnauwkeurig en speelden we zo in de kaart van Hades dat het spel steeds fysieker maakte en met foutjes het tempo uit de wedstrijd haalde. Toch moeten we ook naar onszelf kijken en erkennen dat er enkele jongens die ons anders over de streep trekken dit keer niet hun niveau haalden.’
 
De komende dagen hoopt de technische staf heel wat spelers te recupereren. Zo hervatten Acke, Damblon, Loman en Ventôse opnieuw de trainingen. Ook Grancea, hard aangepakt in de wedstrijd tegen Diegem, kan hernemen. 
 
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Mombaerts, Claes (80’ Choua), Wang, Poell, Vaesen, Celen, Elens, Vangeel (89’ Gueroui), Ebobo.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Weeghmans, Matterne (78’ Bourguignon), Singh, Meeus, Bogaerts (70’ Deflem), Claes, Vanwelkenhuysen, Convents, Kempeneers.
Doelpunt: 39’ Vaesen (1-0, pen.)
Geel: Meeus, Vangeel, Kempeneers, Wang, W. Claes, Elens
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure