R. Antwerp FC - KVK Tienen: 1-1 (5-4) Printervriendelijke versie

In een tropisch warme Bosuil moest KVK Tienen aan de bak tegen de Great Old in de vierde ronde van de Beker van België. Danny Ost wijzigde het team dat in Dender ging winnen op twee plaatsen. Desomberg verving Dewolf tussen de palen en links op het middenveld werd met Renson iets meer verdedigende zekerheid ingebouwd. Het Antwerp ‘nieuwe stijl’ versterkte zich in het tussenseizoen onder meer met vier spelers van OH Leuven en ambieert de titel in tweede nationale. Met Karel De Smet heeft de ploeg ook een ex-KVK’er in de rangen.

In de eerste helft hield de Suikerploeg gelijke tred met Antwerp, dat weliswaar controleerde, maar weinig of geen dreiging kon brengen. De temperatuur van om en bij de 35 graden deed weinig goed aan het tempo van de website ondanks de toegestane drinkpauze. Na een half uur voetballen ging Desomberg goed plat op een afstandsschot van Carvalho. De Tiense doelman kwam enkele keren gevat uit maar moest na 37 minuten de bal toch uit de netten vissen toen Bennassar na een afleggertje vanuit het pak laag binnentrapte. De puik spelende Jean had een aarzelende Van Tornhout een moment eerder van een schot gehouden.
 
KVK Tienen voelde dat er meer inzat en bracht tijdens de pauze Deflem en Meledje in het elftal. De tweede helft begon met een kansje voor Antwerp. Mombongo kopte een hoekschop een half metertje over het doel van Desomberg. Aan de overzijde kende de Antwerpse goalie weinig problemen met een laag schot van Dufoor. Een attente Desomberg greep goed in toen Bennassar in het straatje werd gestuurd. 
 
In het laatste half uur legde KVK Tienen alsmaar betere combinaties op de mat. De ingevallen Meledje kwam goed naar binnen maar trapte voorlangs. Sengier was bij de pinken op een goed afstandsschot van Colin. Een strakke vrije trap van Dufoor verdween door de muur in de armen van Sengier. Ook de ingevallen Mayombo wilde zich al te graag tonen. Hij zette zich door vanop rechts en besloot hard in het zijnet.
 
Het was wachten tot in de 82ste minuut voor de verdiende Tiense goal. De prima acterende Dufoor die niets van zijn klasse heeft ingeboet, profitereerde van matig verdedigend werk in de Antwerp-defensie en poeierde het leder onhoudbaar onhoudbaar in het dak van het doel. Mayombo had bijna de winning goal aan de voet, maar besloot over na doorkoppen van Dufoor. Ook de thuisploeg liet zich nog een enkele keer opmerken. Mombongo mocht op Desomberg af, maar de Tiense goalie kweet zich prima van zijn taak.
 
Verlengingen dus. Een maat voor niets hadden we bijna gezegd, al speelde de aanhoudende hitte zeker een rol. De avond bracht immers niet meteen de verkoeling waar iedereen op hoopte. Het was dan ook wachten tot op het eind van de tweede verlenging vooraleer er opnieuw wat opwinding te bespeuren was. Carvalho zette een mooi één-tweetje op met Mombongo, maar besloot op de vuisten van Desomberg. Een moment later Mombongo een scherp inzenden van Carvalho naast. In de slotminuut van de tweede verlenging kreeg Dufoor nog een enig mooie schietkans nadat hij puik was aangespeeld door Deflem. Sengier redde echter het Antwerpse meubilair.
 
De penalties zouden dus uitsluitsel moeten brengen. De Tiense kansen slinkten toen de matig getrapte elfmeter van Renson recht op Sengier verdween. Antwerp faalde niet en Mombongo, ooit nog pupil van trainer Ost bij Eupen, trapte Antwerp naar de volgende ronde. 
 
KVK Tienen kon echter met opgeheven hoofd het roemrijke Bosuilstadion verlaten. Het laatste decennium speelde Tienen als tweedeklasser nooit een betere wedstrijd op de Antwerpse akker. Dat de Suikerploeg dit als derdeklasser kan brengen geeft vertrouwen. Het is bovendien mooi om vast te stellen hoe trainer Ost erin slaagt om een mooi geheel te smeden. Toch moet gezegd dat het afwachten is hoe Tienen omgaat met ‘minder voetballende ploegen’. Woensdag ontdekken we alvast hoe goed deze wedstrijd is verteerd als Grimbergen op bezoek komt in het Bergéstadion.
 
Beluister de nabeschouwing van trainer Danny Ost: 

18 aug 2012: R. Antwerp FC - KVK Tienen 1-1 (5-4) (nabeschouwing met trainer Ost) by KVK Tienen

 
R. Antwerp FC: Sengier, Hayen, Wamfor, De Smet, Carvalho, Komel (46’ Roelandts), Panadetgui, Vermeulen, Mombongo, Bennassar, Van Tornhout (115’ Diouck).
KVK Tienen: Desomberg, Colin, Renson, Jean, Verhamme, Dufoor, Bagnost, Qoli (46’ Deflem), Wassa (46’ Meledje), Singh, Kanté (70’ Mayombo).
Doelpunten: 37’ Bennassar (1-0), 82’ Dufoor (1-1)
Geel: Dufoor, Carvalho, Renson, Deflem
Scheidsrechter: Van Esch

 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Bel. OH Leuven
oefenwedstrijd
donderdag 27 februari - 20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure