Oefenwedstrijd Dessel Sport - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen opende de oefencampagne met een mooie 0-2 overwinning op het veld van tweedeklasser Dessel Sport. 
 
In een aangename eerste helft kwam doelman De Wolf tot twee keer toe tussenbeide met ronduit schitterende reddingen, maar moest KVK Tienen voetballend allerminst onderdoen voor de tweedeklasser. Conard mocht alleen op de Dessel-goalie af maar besloot naast. Na een mooie rush van de bedrijvige Pellegriti zag Nys zijn knal gepareerd. Ook de goed debuterende Kempeneers kopte voorlangs. Pellegriti ging na een mooie inspanning zelf zijn kans, maar zag hoe zijn knal over werd getikt. Kort voor de pauze kreeg Tienen loon naar werken: Nys scoorde in de rebound na een pegel op de lat. Het leder verdween laag tegen de Desselse netten.
 
Na de pauze kwam Dessel Sport - met Bart Goor in de rangen - wat meer opzetten. Toch kwam de Tiense defensie nooit echt in verlegenheid. De ingevallen Kasmi werkte het leder op aangeven van Nys nipt over doel. Met nog acht minuten op de klok was het toch een tweede keer raak voor Tienen: de na de pauze ingevallen De Silva tikte het leder aan de tweede paal binnen.
 
KVK Tienen begint de oefencampagne voor het seizoen 2013-2014 dus met een mooie zege. Geen reden om te zweven vanzelfsprekend - het blijven 'slechts' oefenwedstrijden - maar de zege geeft ongetwijfeld vertrouwen aan het jonge Tiense team. Een werkpunt blijft echter de duelkracht in de aanvalslinie. 
 
Trainer Peeters kon niet anders dan tevreden zijn: 'Het resultaat is voor mij onbelangrijk. Ik ben vooral tevreden met de manier waarop we gevoetbald hebben. Ik zag heel wat mooie combinaties. We toonden dat we in deze fase van de voorbereiding al als een team kunnen voetballen. De nieuwkomers integreren zich ondertussen prima en doen het sportief goed. We beseffen echter dat we de komende weken nog heel wat werk voor de boeg hebben.'
 
KVK Tienen begon met: De Wolf, Pellegriti, Peeters, Verhamme, Renson, Singh, Kempeneers, Nys, Connard, Cosse, Grancea.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure