KVW Zaventem - KVK Tienen: 3 - 1 Printervriendelijke versie

De geschorste Kanté en de geblesseerde Nys moesten verstek geven voor de wedstrijd op het veld van KVW Zaventem.  Trainer Ost koos met Coulibaly, Singh en Christophe voor drie defensief geschoolde spelers op het middenveld.  Dufoor moest samen met Laurent offensieve druk  brengen.

Van meetaf aan was duidelijk dat beide ploegen bereid waren te voetballen op het veld vlak naast de luchthaven van Zaventem. Lange ballen waren met de hevige wind immers weinig nuttig. De combinaties leverden in de aanvangsfase vooral Tiens gevaar op. Laurent dook op aangeven van Dufoor alleen op voor doelman Vujadinovic, maar kon deze niet verschalken. Na tien minuten verraste Dufoor met een puik afstandsschot dat uiteenspatte op de haak. De rebound leverde niets op. 
 
Na 23 minuten was het echter de thuisploeg die de score opende. Lokale held ‘Maurice’ Weynants ontdeed zich van zijn belager Colin in de zestien, tikte de bal voor zich uit en legde hem langzaam maar afgemeten overhoeks tegen de touwen. De uitgekomen De Wolf keek werkloos toe. Heel Tienen meende echter dat ‘Maurice’ Colin op  foutieve wijze had afgestopt en ging ervan uit dat ref Verhe de actie zou stoppen. Zozeer zelfs dat Colin, als hij wat sneller opnieuw zijn positie had ingenomen, het doelpunt nog had kunnen voorkomen. Een druk gesticulerende trainer Ost moest zijn  ontgoocheling om de onrechtvaardige beslissing verbijten. Colin kreeg geel wegens protest. 
 
Tienen moest de kelk tot op de bodem ledigen. De aalvlugge 'Maurice' kreeg het leder enkele minuten later aangespeeld, ontdeed zich van Pellegriti en Jean en legde de bal laag voorbij De Wolf in het hoekje. De 2-0 was een feit. Wie dacht dat Tienen nu een vuist zou maken, diende zijn mening al snel te herzien. Op slag van rusten tikte Zaventem zich vlotjes doorheen de Tiense defensie. Na enkele frisse baltoetsen legde ‘Maurice’ de bal panklaar voor Etumba. Hij kon de 3-0 eenvoudig binnentikken. Ondanks een goed wedstrijdbegin had Tienen de wedstrijd in enkele minuten helemaal weggegeven.
 
Tijdens de pauze bleef een matige Bagnost in de kleedkamer voor aanvaller Wassa. Tienen nam de wedstrijd opnieuw wat meer in handen, maar het zou duren tot invallers Deflem en Mayombo hun opwachting maakten vooraleer het echt beter liep. Trainer Ost stuurde op het uur bovendien Rocky Peeters naar de fronlinie. Iets wat overigens toch wat meer druk opleverde. Zo haalde Singh twee keer uit. Zijn schot miste echte richting om echt gevaarlijk te zijn.
 
Met nog een kwartier op de klok wees ref Verhe naar de stip na een duwfout op Peeters door Van Ongeval. Dufoor zette de elfmeter beheerst om. De Suikerploeg wilde wel en dwong meerdere hoekschoppen af. Singh verlengde zo’n hoekschop centimeters voorlangs. Aan de overzijde toonde doelman De Wolf zich attent op een vrije trap van Maeyens en een knal in de korte hoek van Ben Abbes. Peeters kwam erg dicht bij de aansluitingstreffer na een mooie deviatie met de borst door Mayombo. Doelman Vujadinovic ging echter prima plat. De score wijzigde niet meer. 
 
Een betere tweede helft van de Suikerploeg voorkwam een afstraffing zoals eerder dit seizoen in Diegem. Ondanks een goed matchbegin volstond een kwartier om Tienen voor voldongen feiten te stellen. Hoewel het eerste doelpunt erg ongelukkig tot stand kwam, moet toch gezegd dat de Suikerjongens voor de pauze offensief  te weinig daadkracht toonden om de tegenstander onder druk te zetten. Bovendien zitten er de voorbije weken steeds meer slordigheidjes in de combinaties. De thuisploeg toonde zich technisch een prima tegenstander. Bij Tienen vielen enkele offensieve pionnen zwaar uit de toon, ondanks een vrij weekend afgelopen week. Invaller Deflem en Mayombo - deze laatste is nog steeds topschutter van het team - toonden dat ze misschien ook eens een kans verdienen in de basis. 
 
Trainer Ost voelde na afloop bijzonder weinig voor een grondige analyse. ‘Wat hebben we de scheidsrechters toch misdaan’, sakkerde hij. ‘Iedereen zag een overtreding op Colin. En daar komt dan het doelpunt uit. We waren nochtans goed begonnen aan de partij en hadden het middenveld onder controle. In de tweede helft liep het beter. De invallers deden het goed. Volgende week mag je zeker wijzigingen in het team verwachten. Namen noemen doe ik niet.'
 
KVW Zaventem: Vujadinovic, Benlouafi (89’ Spaey), Van Ongeval, Weynants (80’ Bilstein), Hermans, Etumba, Muzembo, Verheyden, Nwadikwa, Ben Abbes, Maeyens (75’ Pannis). 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor, Bagnost (46’ Wassa), Singh, Coulibaly (54’ Deflem), Christophe, Laurent (68’ Mayombo). 
Doelpunten:  23’ Weynants (1-0), 29’ Weynants (2-0), 44’ Etumba (3-0), 74’ Dufoor (3-1, pen.)
Geel:  Colin, Jean, Coulibaly, Maeyens, Dufoor
Scheidsrechter:  Jimmy Verhe
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Esperanza Pelt
zondag 24 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

De taaie Alexander Vos kwam niet ongehavend uit de wedstrijd op het veld van Leopoldsburg. De verdediger liep een grote wonde op boven de enkel en ging meteen na de wedstrijd richting ziekenhuis.

24/02/2019

Ook in Leopoldsburg blijven doelman Arthur Hannes (adductoren) en Daan Matterne (knie) onbeschikbaar. Jonathan Lusadusu is geel geschorst. Didier Cabumi had een blessure aan de patellapees en is onzeker. Selectie: Mombaerts, Nijsen, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Dirix, J. Vos, Bogaerts, Convents, Marchoul, Grancea, Lambrecth, Calgan, Bourguignon, Cabumi (?).

23/02/2019

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure