KVV Vosselaar - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Eén puntje verschil. Dat was tot 14.30 uur de afstand tussen KVK Tienen en Vosselaar in de rangschikking. De wedstrijd in de schaduw van de Konijnenberg mochten we dan ook als weliswaar onverwachte, maar echte topper bestempelen. Vosselaar leidt de dans in de tweede periode, scoorde 13 keer in de laatste vijf wedstrijden en pakte daarin slechts twee tegengoals. Bij KVK Tienen was het zoeken naar meer efficiëntie om zich te belonen voor het getoonde spel. Ventôse begon met Vanwelkenhuysen in de aanvalslinie.
 
KVK begon prima, want na minder dan tien minuten voetballen werkte Vanwelkenshuysen een afgeweerde bal met een lage knal voorbij doelman Delarbre. Wat een droomstart voor KVK! Logischerwijs ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Hannes haalde een poging van Segers zonder problemen uit de hoek en Van de Vreede mikte zijn afstandsschot naast het Tiense doel.
 
De bezoekers, aangevuurd door de talrijk meegereisde supporters uit Tienen, mikten op een snelle omschakeling om de score uit te diepen. Doelman Delarbre stond pal op een afstandsschot van Ventôse. Toch was de thuisploeg het gevaarlijkst. Vaes trapte na samenspel met Van de Vrede na iets meer dan een half uur voetballen de gelijkmaker tegen de netten. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, met een mooie poging van Meynendonckx en een rebound van Vaes die achter het Tiense doel verdween.
 
Tijdens de pauze bleef verdediger Alexander Vos in de kleedkamer met een hamstringletsel. Bourguignon kwam in het elftal. Tienen voetbalde een stuk scherper dan in de eerste wedstrijdhelft. Singh kwam centimeters te kort om een voorzet te benutten en Claes trapte vanuit de tweede lijn over.
 
En dan was het moment van invaller William Acke aangebroken. Een minuut nadat hij Ventôse was komen vervangen verlengde hij een voorzet van Matterne in doel: 1-2! En dat was nog niet alles want luttele minuten later deed hij er met een overhoekse plaatsbal nog eentje bij na een misverstand tussen Engelen en doelman Delarbre. Met een 1-3-stand mocht de zege KVK Tienen niet meer onglippen.
 
De thuisploeg bleef gedreven naar de aansluitingstreffer zoeken, maar Tienen voetbalde matuur en had de wedstrijd stevig in handen waardoor de 1-4 enkele keren om de hoek loerde. Die kwam er niet meer, maar dat kon KVK allerminst deren.
 
Trainer Jo Claes was erg tevreden en vierde de overwinning met spelers en fans: ‘In Vosselaar 1-3 komen winnen is niet veel ploegen gegeven. We wisten vooraf dat dit een lastige wedstrijd zou worden, zeker op een zwaar veld waar net nog een jeugdwedstrijd was op gespeeld. We anticipeerden op de omstandigheden en pasten ons plannetje deze week een beetje aan om wat daadkrachtiger te zijn. We kwamen op voorsprong via een ingestudeerd nummertje en dat is steeds prettig om vast te stellen. De tegengoal kwam er volgens mij te makkelijk. Na de pauze zijn we hoger druk gaan zetten en volgden meer kansen. Ik ben heel blij voor William Acke die prima invalt na een wat lastige periode en die doet wat hij kan: goals maken. Andermaal toonde onze bank dat ze beslissend kan zijn. Deze overwinning is belangrijk, maar het gaat om drie punten. Dit beslist geen seizoen, maar dit geeft wél wat meer rust richting de thuiswedstrijd tegen Berchem. Vorige week verdienden we twee punten meer, vandaag volgden die punten wel. Het team heeft getoond dat het er staat.' 
 
Over de ernst van de blessure van Alexander Vos is nog geen duidelijkheid. Hij ondergaat verdere onderzoeken. KVK maakt zich nu op voor twee thuiswedstrijden. Eerst tegen K. Berchem Sport en dan tegen Sporting Hasselt.  
 
KVV Vosselaar: Delarbre, Meynendonckx. (85’ Machielsen), Engelen (72’ Engelen), Segers (85’ Paulino Rosario), Van De Vel, Van De Vrede, Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Verheyen.
KVK Tienen: Hannes, Vos (46’ Bourguignon), Meeus, Ventôse (66’ Acke), Weeghmans, Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (84’ Deflem).
Doelpunten: 8’ Vanwelkenhuysen (0-1), 32’ Vaes (1-1), 66’ Acke (1-2), 69’ Acke (1-3)
Geel: Vanwelkenhuysen, Havermans, Singh, Matterne
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure