KVV Thes Sport - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Punten pakken om het behoud te verzekeren. Nog meer dan anders was dit de boodschap voor KVK op het veld van Thes dat zelf een mooie 12 op 12 liet optekenen en zich uit de gevarenzone voetbalde. Trainer Hias kon geen beroep doen op de geschorste Andries Claes. Vanweerts versterkte de aanvalslinie met Osei-Berkoe en Mputu. 
 
Man in vorm Bertaccini toonde zich meteen in de openingsminuten. Doelman Bouzian toonde zich echter meteen attent en pareerde het schot. KVK was niet onder de indruk en ving de thuisploeg op met een goede organisatie. Nadat Brugmans na 23 minuten Vanweerts onderuit schoffelde in de zestien trapte Meeus Tienen vanop de stip op voorsprong. De thuisploeg zette daar weinig tegenover. 
 
Thes greep in tijdens de pauze. Trainer Witters bracht met Stefani en Beau Schodts twee nieuwe pionnen in stelling. Toch tekenden de bezoekers aanvankelijk nog steeds voor de beste mogelijkheden met pogingen van Vanweerts (naast) en Mputu (zijnet). De Limburgers kwamen echter steeds meer opzetten en KVK liet na de bal vast te houden en de geboden ruimte in de rug van de defensie te benutten waardoor het spannend bleef.
 
Met een 0-1 stand had Tienen dan ook nog het vertrouwen de mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in eerste nationale tot prijsschutter Bettaccini na 85 minuten voetballen een voorzet van Stefani binnenkopte. Tot overmaat van ramp sijpelde het nieuws binnen dat Rupel Boom in de slotminuut had gestunt en 2-1 won tegen Dessel Sport. In enkele minuten was een prima uitgangspositie helemaal verdwenen.
 
De uitgelatenheid waarmee de thuisploeg na afloop enkele spelers uitzwaaide contrasteerde met de bedrukte sfeer in het Tiense kamp. Hoe was men na een sterke eerste helft in deze situatie verzeild geraakt? ‘We kregen het moeilijker na de dubbele wissel bij Thes tijdens de pauze’, stelde trainer Hias. ‘Toch heb je de wedstrijd op dat moment nog onder controle en moet je de omschakeling proberen te benutten. Maar zo’n match win of verlies je met het hele team. Dit is een mentale opdoffer, maar we laten ons niet wegzetten. We moeten er gewoon volgende week vol tegen aan met steun van het eigen publiek.’
 
KVK Tienen moet volgende week minstens een punt behalen tegen Patro Eisden dat bovenaan nog meedoet en een plaats in de play-offs ambieert en dit weekend won met 3-2 van RFC Luik. We mogen immers aannemen dat achtervolger Rupel Boom op bezoek bij het veroordeelde La Louvière geen misstap zet. Indien dat niet lukt wachten de barrages met de tweede amateurklassers, tenzij er door de de licentieperikelen van Moeskroen een daler minder is en de club alsnog ontsnapt. Maar niemand bij KVK Tienen die daar nu wil op rekenen.
 
Supporters, zaterdag allen op post voor de match tegen Patro! Kom onze jongens steunen voor deze belangrijke partij!
 
Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Bammens, Coomans, Brugmans (46' Beau Schodts), Battista, Hulsmans, Braeken, Ponet (46' Stefani), Jeunen, Bertaccini.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vanweerts (59' Laureys), Meeus, Sing, Matterne (90' Spaenhoven), Osei-Beki (90' Monamay), Kempeneers, Mputu (72' Tashima), Swerten, Jochmans.
Doelpunten: 23' Meeus (0-1, pen.), 84' Bertaccini (1-1)
Geel: Meeus.
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure