KVKT - Red Star Waasland : 2 - 0 Printervriendelijke versie

Een mooie start voor de Suikerploeg, want de nieuwkomer in tweede klasse hield de drie punten thuis tegen Red Star Waasland, een ploeg die door velen als titelkandidaat wordt vooruitgeschoven. Beide ploegen hielden nochtans een erg lange studieronde. De bezoekers toonden zich in de eerste helft offensiever wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen bleven uit. Verbist ging wel goed plat op een poging van Flies na een diepe bal van Bou-Sfia. Arys was wel heel dicht bij een doelpunt toen hij kort voor de pauze een lange inworp van Geldof op de kruisng devieerde.


 Tienen bleef ook in de tweede helft georganiseerd en geconcentreerd voetballen, al kwamen de bezoekers wat snediger uit de kleedkamers. Flies kon aanleggen toen hij door de Tiense buitenspelval glipte, maar Verbist toonde zich bij de pinken op zijn lage uithaal. Daarna volgde een puike zet van de Tiense trainer Nassen. Een onopvallende Belme werd vervangen door de uit blessure terugkerende Lacroix. Een gouden wissel zo bleek, want Geebelen knikte zijn voorzet vanop links afgemeten langs te paal tegen de netten.


 


Tienen profiteerde na dit doelpunt van de vrijgekomen ruimte. Ben Ali mocht ongehinderd aanleggen maar besloot over. Flies kende aan de overzijde weinig geluk toen zijn kopbal centimeters naast ging. Ook een onvrijwillige handsbal van Lunenburg zorgde even voor vertwijfeling, maar de scheidsrechter oordeelde dat dit geen strafschop waard kon zijn. Tot 'Titi' Bayock zijn moment was aangebroken. De middenvelder drong binnen in het strafschopgebied, schakelde zijn tegenstander uit en krulde de bal heerlijk mooi in de verste hoek. Een parel van een doelpunt! Waasland voerde nog enkele wissels door en probeerde in de slotminuten het tijd nog te keren. Verder dan een poging van Arys op de paal raakte men niet meer.


 


KVK Tienen: Verbist, Hertoge, Belme (63' Lacroix), Ben Ali, Morreel, Geebelen (86' Gielen), Bayock, Gerits, Lunenburg, Karabulut (86' Copel), Verlaine.
RS Waasland: Hofman, De Witte, Borlee, Bou-Sfia (72' Dupont), Geldof (85' Mathyssen), Smet (85' Magerman), Keita, Sels, Arys, Flies, Vandecauter.
Doelpunten: 67' Geebelen (1-0), 80' Bayock (2-0).
Gele kaarten: Hertoge, Lacroix, Smet.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure