KVKT - AFC Tubize : 0 - 3 Printervriendelijke versie

Met de twee opeenvolgende verplaatsingen richting Antwerp en Kortrijk in het voruitzicht, wilde men al te graag de drie punten in het Bergéstadion houden. Een ijdele hoop zo bleek na negentig minuten, want na minder dan een half uur spelen lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Tienen had in de beginfase nochtans de beste mogelijkheden afgedwongen. Morreel kopte een hoekschop van Smolders een metertje over en Belme besloot vanuit een scherpe hoek centimeters voorlangs. Aan de overzijde toonde Lambot hoe het wel moet. Na een doorsteekballetje van Charlot poeierde hij de bal knap in de winkelhaak.


 


Charlot mocht de score enkele minuten later verdubbelen na wel bijzonder pover derdigend werk.  Een zwak Tienen kon voor de pauze geen vuist meer maken. Een scherpe voorzet van Gerits die door doelman Wauthy uit de lucht werd geplukt was zowat het gevaarlijkste wapenfeit. Een fysiek uit de kluiten gewassenTubize pakte het georganiseerd an en de thuisploeg moest keer op keer het onderspit delven in de duels.


 De tweede helft was een maat voor niets. Tienen kwam aanvankelijk wel wat meer opzetten maar buiten een gekraakt schot van Lacroix bleven noemanswaardige kansen uit. Morreel mocht met een tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Doelman Bram Verbist, die meermaals als libero optrad, kon de schade nog beperken. Toch moest hij zich een derde keer gewonnen geven toen gelegenheidsverdediger Ben Ali voor de tweede keer in drie weken het leder domweg verspeelde en Neels met een laag schot de eindstand vastlegde.


 KVK Tienen: Verbist, Hertoge (67' Ben Ali), Belme, Geebelen, Lunenburg, Gerits (40' Karabulut), Bayock, Morreel, Lacroix, Smolders, Verlaine (67' De Silva).
AFC Tubize: Wauthy, Neels, Vandenbroeck, Lusala Lu Muemba, Sbai, Charlot, Vandamme (69' Diawara), Lambot, Flammini (78' Arena), Mununga, Thiam (45' Debroyer).
doelpunten:20' Lambot (0-1), 25' Charlot, 86' Neels (0-3).
geel: Lunenburg, Smolders, Lusala Lu Muemba, Lambot, Thiam.
rood: Morreel (2x geel)
scheidsrechter: Wilmes

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure