KVK Wellen - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen overwinning voor KVK Tienen op het veld van KVK Wellen. De thuisploeg kwam na 35 minuten op voorsprong via Vanwelkenhuysen, volgend seizoen spits van Tienen. De bezoekers vochten terug in een fraaie tweede helft. Calgan scoorde, maar na een vrije trap slikte KVK een vermijdbare tegengoal. Ondanks een resem kansen bleeft de Tiense gelijkmaker uit. 
 
‘Dit was een heel leerrijke partij’, stelde trainer Claes na afloop van de wedstrijd. ‘We kozen ervoor om te experimenteren met een nieuw systeem in een verder gesloten eerste helft. Na 35 minuten reageerden we niet alert genoeg op een omschakeling van de thuisploeg en kon Vanwelkenhuysen scoren. Voor de pauze volgde nog één kans van de thuisploeg.’
 
‘In de tweede helft schakelden we opnieuw over naar ons vertrouwde systeem en dat rendeerde. Kapitein Hannes Meeus bleef in de kleedkamer met een verzwikte enkel, maar zijn vervanger Claes bediende na een mooie rush Calgan die het balletje kon binnenknikken. Op dat moment zijn we de betere ploeg, maar toch kan Wellen scoren na een vrije trap richting tweede paal. Een tegengoal op een stilstaande fase, iets wat we dit seizoen toch niet gewend zijn.’
 
‘In de slotfase volgden de kansen mekaar in sneltempo op. Bourguignon, Weeghmans en Calgan kwamen niet tot scoren. Ook Bogaerts niet, die miste voor open doel en even later de paal trof. Er waren ook nog een poging van Matterne en enkele kopballen, maar de bal wilde er niet in. Jammer, maar geen nuttteloze partij omdat we toch heel wat leerden vanavond. De spelers krijgen nu een weekje vrij. Daarna volgen nog twee wedstrijden waar we ons graag voor opladen.’
 
KVK Wellen: Rausin, Heeren, Kardes, Lowet, Dekens (80' Willems), Marchandise, Vankrunkelsven, Degeling, Smeets, Vandebroek, Vanwelkenhuysen (88' Cheprassov).
KVK Tienen: Mombaerts, Materne, Vos, Meeus (46' Claes), Weeghmans, Grancea, Nsimba (59' Bourguignon), Singh, Marchoul, Bogaerts, Calgan (88' Convents)
Doelpunten: 43' Vanwelkenhuysen (1-0), 54' Calgan (1-1), 64' Lowet (2-1)
Gele kaarten: Calgan, Meeus
Scheidsrechter: Allaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure