KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KSC Grimbergen
zondag 11 december 2016
15 uur


jong-kvk

>> Kort

Op het veld van Tempo Overijse kan trainer Lavigne opnieuw rekenen op Tits en Renson. Verhamme, Hannes (scheurtje enkelbanden) en Freire (knie) zijn onbeschikbaar. Selectie: Beelen, Blockx, Carton, Dirix, Eboigbe, Grancea, Haroun, Renson, Rosseels, Singh, Tits, Vertessen, Vos, Weeghmans en Willems.

03/12/2016

KVK Tienen verneemt het overlijden van mevrouw Christiane Pierquet, echtgenote van bestuurslid en gerechtigd correspondent Jean-Pierre Mues. De hele KVK-familie biedt Jean-Pierre, vrienden en familieleden haar oprecht medeleven aan. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 3 december om 10.30 uur in de parochiekerk van Neerwinden.

30/11/2016

Voor de wedstrijd tegen KFC Duffel kan trainer Lavigne geen beroep doen op de geschorste Carton. Freire (gekwetst), Verhamme (gekwetst) en Constantinides (ziek) zijn niet van de partij. De selectie: Hannes, Beelen, Vos, Weeghmans, Willems, Tits, Singh, Rosseels, Renson, Haroun, Grancea, Eboigbe, C. Dirix, Candel en Blockx.

19/11/2016

KVK Tienen voert enkele belangrijke kalenderwijzigen door. Zo voetbalt de club de komende maanden opnieuw meer op zondag. De wedstrijden tegen KSC Grimbergen en K. Berchem Sport verhuizen in december van zaterdagavond naar zondagmiddag. In het voorjaar krijgen ook de wedstrijden tegen Spouwen-Moperingen en KFC Zwarte Leeuw een nieuwe datum. Voor het verplaatsen van de thuiswedstrijd tegen KVW Zaventem wacht de club nog op goedkeuring van de bezoekers.  Ontdek de volledige kalender met alle recente wijzigingen.

12/11/2016

Na een mooie 7 op 9 wil KVK Tienen ook bij KFC Zwarte Leeuw punten rapen. De ploeg uit Rijkevorsel voetbalt ook onderaan en is dus één van de rechtstreekse concurrenten wil KVK opklimmen naar de veilige middenmoot. Corten en Verhamme zijn nog gekwetst. Wanyberg is voor deze partij geschort. Constantinides meldde zich ziek. Trainer Lavigne kiest voor deze jongens: Hannes, Beelen, Vos, Singh, Carton, Renson, Weeghmans, Haroun, Blockx, Grancea, C.Dirix, Willems, Tits plus nog tweespelers aan te duiden na de beloftenmatch.

12/11/2016

Op zondag 6 november is het Bergéstadion het theater voor de jeugddag van KVK Tienen. Vanaf 11 uur kunnen jonge voetballers er terecht voor allerlei workshops en trainingen. Om 15 uur mogen de grote jongens aan het werk. Nieuwe trainer Carlo Lavigne en zijn team gaan tegen K. Londerzeel SK op zoek naar een 9 op 9 om aansluiting te vinden met de middenmoot. Daarvoor rekent Lavigne op de jongens die op het veld van KVW Zaventem wonnen. Thomas Willems keert terug uit schorsing. Aaron Rosseels zit zijn laatste dag schorsing uit. De vermoedelijke elf: Hannes, Singh, Vos, Willems, Renson, Carton, Dirix, Weeghmans, Haroun, Grancea, Blockx. De overige spelers worden geselecteerd na de beloftenwedstrijd.

05/11/2016
Voor de wedstrijd tegen rode lantaarn KVW Zaventem kan nieuwe trainer Carlo Lavigne geen beroep doen de geblesseerde Verhamme en de geschorste Willems. Wanyberg maakt terug deel uitvan de selectie.
Selectie: Hannes, Beelen, Vos, Singh, Carton, Renson, Weeghmans, Haroun, C. Dirix, Blockx, Grancea, Freire, Tits, Corten en Wanyberg.
 
29/10/2016

Bij KVK Tienen voor de thuiswedstrijd tegen K. Rupel Boom FC nog steeds geen Raf Verhamme wegens blessure. Eboigbe en Wanyberg zijn niet weerhouden in de selectie. Constantinides speelde bij de beloften. Rosseels en Puttenaers zijn geschorst. De selectie: Hannes, Beelen, Willems, Vos, Singh, Carton, Renson, Weeghmans, Haroun, C. Dirix, Blockx, Grancea, Freire, Tits, Candel.

22/10/2016

De beloften van Spouwen-Mopertingen geven forfait voor de wedstrijd tegen KVK Tienen vanavond 17 oktober. Geen voetbal in het Bergéstadion dus.

17/10/2016
KVK Tienen verneemt het plotse overlijden van Bette Vandendeyck, echtgenote van materiaalmeester Jean-Pierre Brigé. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan en wenst iedereen veel sterkte toe.
17/10/2016

Volg KVK Tienen ook op Twitter