KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Bocholt VV
vr. 27 november 2015 - 20.30 uur
Gratis toegang voor dames!


jong-kvk

>> Kort

KVK Ladies Night! Dat is gratis toegang voor dames, tal van activiteiten, een prematch dinner,  een boeiende pot voetbal van KVK Tienen,  een After Party en... een gouden Ferrari. Onder alle aanwezigen verloten we 1 superwinnaar die mag genieten van een ritje in een bijzonder Goldcar.

23/11/2015

Op vrijdag 21 november voetbalt KVK Tienen op het veld van Hoogstraten dat net als Tienen punten wil sprokkelen. De Antwerpenaars verloren hun drie voorbije partijen. De Wolf (knie) en Nulens (enkel) zijn hersteld van hun blessures, al betekent dat niet automatisch dat ze deel zullen uitmaken van de selectie. Renson zit opnieuw een schorsing uit. Haroun is weer beschikbaar na interlandverplichtingen. Tsjaad verloor bij Egypte met 4-0. Haroun bleef 90 minuten op de bank. De selectie: Hannes, De Wolf, Willems, Puttenaers, Singh, Verhamme, Vos, Haroun, Carton, Boulatiour, Grancea, Wanyberg, Ly, Mathei, Bangoura, Blockx, Mukota, Nulens.

21/11/2015

Voor de wedstrijd tegen Hamoir rekent trainer Hayen op volgende spelers: Hannes, Puttenaers, Willems, Verhamme, Singh, Vos, Renson, Carton, Mukota, Grancea, Ly, Boulatiour, Wanyberg, Bangoura, Mathei en een aan te duiden speler na de beloftenwedstrijd. Haroun is afwezig wegens interlandverplichtingen met Tsjaad. De Wolf, Roosbeek en Nulens zijn geblesseerd.

14/11/2015

Voor de thuiswedstrijd tegen KVW Zaventem op vrijdag 6 november (aftrap 20.30 uur) selecteerde trainer Hayen volgende spelers: Hannes, Puttenaers, Willems, Verhamme, Singh, Vos, Haroun, Carton, Ly, Boulatiour, Grancea, Rubenschüh, Bangoura en Matei aangevuld met Blockx of Mukota. Roosbeek, Nulens en De Wolf zijn niet inzetbaar wegens blessures. Wanyberg en Renson zijn geelgeschorst. Kan KVK Tienen bevestigen na de mooie prestatie op het veld van Kelmis? Ontdek het vrijdag zelf in het Bergéstadion!

05/11/2015

Voor de verplaatsing naar Kelmis op zondag 1 november selecteert trainer Hayen volgende spelers: Hannes, De Wolf, Puttenaers, Willems, Verhamme, Vos, Renson, Carton, Haroun, Wanyberg, Grancea, Ly, Boulatiour en Mathei. Blockx, Mukota en Rubenschuh komen in aanmerking als 15de en 16de speler in de selectie. Singh en Bangoura zijn geelgeschorst. Nulens en Roosbeek ontbreken nog wegens blessures. Kelmis is het nummer 15 uit de stand en telt een puntje minder dan KVK. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14.30 uur.

31/10/2015

Op zondag 25 oktober voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen RW Walhain, het nummer acht uit de stand met vier punten meer dan KVK Tienen. Voor deze wedstrijd doet trainer Hayen een beroep op volgende pionnen: De Wolf, Hannes, Willems, Puttenaers, Carton, Sigh, Verhamme, Renson, Grancea, Haroun,  Ly, Boulatiour, Wanyberg, Mathei en Bangoura. Deze kern wordt nog aangevuld met een speler uit de beloftenkern. Roosbeek en Nulens zijn nog onbeschikbaar wegens blessures.

24/10/2015
Op zondag 18 oktober voetbalt KVK Tienen om 15 uur in het Luikse Rocourt tegen traditieclub RFC Luik. De club van voormalig KVK-verdediger Gaetan Audoor speelt er op kunstgras in een gloednieuw stadion. Voor deze wedstrijd selecteert trainer Hayen volgende spelers: Hannes, De Wolf (?), Puttenaers, Verhamme, Singh, Renson, Vos, Haroun, Carton, Grancea, Ly, Boulatiour, Wanyberg, Rubenschüh, Bangoura (?) en Mathei. Een extra speler is aangeduid na de zaterdagtraining. Willems is geelschorst. Roosbeek en Nulens zijn geblesseerd.
 
17/10/2015

Spelers van Jong KVK Tienen vinden de nieuwe maandplanningen (t.e.m. december 2015) terug op de website evenals de planning van de uitgaande tornooien.

14/10/2015

Op zondag 11 oktober betreden onze Tiense gladiatoren de arena van het Bergéstadion voor een duel met R. Sprimont CS. De selectie: Hannes, De Wolf, Willems, Puttenaers, Singh, Verhamme, Vos, Renson, Carton, Ly, Wanyberg, Grancea, Rubenschuh, Rosseels, Mathei en Bangoura. Haroun ontbreekt wegens interlandverplichtingen met Tsjaad. Roosbeek en Nulens zijn geblesseerd. Boulatiour is geelgeschorst.

09/10/2015

KVK Tienen trekt op zondag 27 september naar Berchem Sport. De Antwerpenaars pakten op eigen veld het maximum van de punten. Trainer Hayen doet een beroep op dezelfde kern als een weekje eerder tegen Tempo Overijse. De selectie: Hannes, De Wolf, Puttenaers, Willems, Verhamme, Singh, Renson, Carton, Grancea, Wanyberg, Haroun, Ly, Boulatiour, Bangoura en Mathei. Roosbeek is langdurig onbeschikbaar. Na de zaterdagtraining is nog een 16de speler aangeduid. Voor deze wedstrijd legt supportersclub Club KVK '81 een supportersbus in. Die vertrekt om 13.15 uur op de Grote Markt.

27/09/2015

Volg KVK Tienen ook op Twitter

Abonneer je op onze RSS feed

footpass