KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RC Hades
zo. 5 februari 2017
15 uur


jong-kvk

>> Kort

De Tiense beloften wonnen met 4-0 van Hoogstraten VV op een hard bevroren terrein. Tits, Blockx (2x) en Freire maakten de Tiense doelpunten. Ook doelman Vertessen deed zijn duit in het zakje met enkele prima reddingen tegen het nummer twee uit de stand in de beloftencompetitie. KVK Tienen telt nu 28 punten.

21/01/2017

Oumar Diouck is speelgerechtigd voor de wedstrijd op het veld van Hoogstraten. De selectie: Beelen, Hannes, Grancea, Renson, Rosseels, Singh, Vos, Weeghmans, Willems, Haroun, Carton, Diouck en nog drie aan te duiden spelers.

21/01/2017

Aanvaller Oumar Diouck is speelgerechtigd voor de wedstrijd op het veld van Hoogstraten VV op zaterdag 21 januari. De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd tegen K. Bocholt VV wordt gespreeld op 30 januari om 19.30 uur in het Bergéstadion.

18/01/2017
Vanavond voetbalt KVK Tienen om 20.30 uur in het Bergéstadion tegen titelkandidaat KVV Thes Sport Tessenderlo. Corten en Wanyberg trainen opnieuw mee, maar beiden komen niet in aanmerking voor een selectie. Wanyberg is bovendien geschorst, net als Carton. Blockx en Willems zijn terug fit na ziekte.
Selectie: Beelen, Hannes, Eboigbe, Grancea, Renson, Rosseels, Singh, Tits, Vos, Weeghmans, Willems, Haroun, Blockx, S. Dirix, Candel.
14/01/2017

Als gevolg van de weersomstandigheden is de wedstrijd van de reserven op het veld van KVV Thes Sport op vrijdag 13 december afgelast.

12/01/2017

De beloftenwedstrijd vanavond  tegen K. Bocholt VV is afgelast als gevolg van de slechte weersomstandigheden en de staat van het terrein.

09/01/2017

KVK Tienen begint aan 2017 met een wedstrijd tegen K. Bocholt VV. De Limburgers staan vierde in de rangschikking en willen snel hogerop. Het contract met trainer Haagdoren werd twee weken geleden verbroken. De spelersgroep wil zich ongetwijfeld tonen aan nieuwe trainer Johan Laurijssen, die in 2015 nog de kampioenstitel behaalde met Cappellen. Trainer Lavigne hoopt nog steeds op snelle offensieve versterking en moet het in Limburg doen zonder de geblesseerden Verhamme, Christophe Dirix en Freire. Willems en Blockx trainden niet wegens ziekte. Corten vertrok op vakantie en Wanyberg heeft werkverplichtingen. De selectie: Beelen, Candel, Carton, Eboigbe, Grancea, Hannes, Haroun, Puttenaers, Renson, Rosseels, Singh, Tits, Vos, Weeghmans en Willems (?).

06/01/2017

Dit weekend worden er heel wat wedstrijden afgelast wegens het winterweer. Je vindt de meest recente updates op de webpagina van de voetbalbond.

06/01/2017
Op een door de vrieskou vrijwel onbespeelbaar terrein liep KVK in de oefenwedstrijd tegen tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar nog voor het half uur uit tot 2-0 via Rosseels en Weeghmans. De bezoekers boden daarbij stevig weerwerk en werden geenszins weggespeeld. In de tweede helft raakten ze tot twee keer toe het doelkader na mooie pogingen uit de tweede lijn. Blockx schaatste in de slotfase nog richting 3-0 eindstand. Tester Jellal Bilal (Waasland-Beveren, ex-RSCA) maakte 90 minuten vol, maar kon zich op de Tiense schaatspiste logischerwijs niet echt tonen.
30/12/2016

De kalenders van de tweede seizoenshelft voor de ploegen van Jong KVK Tienen zijn ondertussen bekend en aangevuld op onze overzichtspagina.

26/12/2016

Volg KVK Tienen ook op Twitter