KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SW Harelbeke
KVK Tienen
Beker van België - zo. 9 aug. 2015
16.00 uur


>> Kort

Zondag komt KVK Tienen een eerste keer in actie voor de Beker van België. Tegenstander in de derde ronde is vierdeklasser SW Harelbeke. De wedstrijd in het Forestiersstadion wordt zondag afgetrapt om 16 uur. De West-Vlamingen wonnen in de tweede ronde met 1-2 van eersteprovincialer VC Wingene.

03/08/2015

KVK Tienen voegde een extra wedstrijd tegen vierdeklasser KVK Wellen toe aan het oefenprogramma. Aftrap op het terrein van Wellen op woensdag 5 augustus om 19.30 uur. Bij Wellen vinden we ex-KVK'ers Lowet en Conard terug.

01/08/2015

Spelers van Jong KVK Tienen vinden de nieuwe maandplanningen terug op de website. Ook de wedstrijdkalender met uitslagen van de BVB werd online gezet.

25/07/2015

KVK Tienen verzekert zich van de diensten van de 19-jarige flankspeler Junot Piffet. Hij was het voorbije seizoen aan de slag bij KVC Westerlo. Daarvoor voetbalde hij ook al voor STVV en VV Brustem C.

24/07/2015

KVK Tienen voegt een extra wedstrijd toe aan het oefenprogramma. Op zaterdag 25 juli is eersteprovincialer KFC Houtvenne te gast in het Bergéstadion. Aftrap om 18.15 uur.

24/07/2015

KVK Tienen verloor op het kunstgras van STVV met 2-1 van Players4Contract, een ploeg van heel wat ervaren voetballers zonder club getraind door voormalig KVK-assistent Peter Mommaert. Tienen moest in de eerste helft achtervolgen, maar Mathei maakte in de tweede helft gelijk vanop de stip. Güvenç (ex-Antwerp) bezorgde de gemotiveerde gelegenheidsselectie alsnog de overwinning. Trainer Hayen gaf opnieuw speelgelegenheid aan de brede spelerskern.

22/07/2015

De oefenwedstrijd tegen vierdeklasser RWDM van zaterdag 25 juli gaat niet door. De Brusselse ploeg komt die dag in actie voor de Beker van België. KVK oefent op woensdag 22 juli wel tegen de Voetballers zonder club. Aftrap op het kunstgras van Staaien om 19 uur. De kans bestaat dat er nog een extra partij aan het oefenprogramma wordt toegevoegd. Voor een volledige update van de kalender verwijzen we je graag door naar het wedstrijdschema. Zo voetbalt KVK onder meer eerst thuis tegen Rupel Boom. De Antwerpse club kreeg van de politie geen toestemming om de wedstrijd op 11 november in Boom te organiseren omwille van de veldrit in het naburige Niel.

17/07/2015

Spelers van Jong KVK Tienen ontvingen de trainingsplanning voor de zomer van 2015. Je vindt deze ook steeds terug via de hoofdnavigatie.

06/07/2015

Op zaterdag 11 juli zijn eersteklassers STVV en Sporting Lokeren te gast in het Bergéstadion voor een oefenwedstrijd. De partij wordt afgetrapt om 19.30 uur.

01/07/2015

De wegen van speler en voormalig speler-trainer Rocky Peeters en KVK Tienen scheiden. Beide partijen kwamen in onderling overleg overeen om de bestaande overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. KVK Tienen wenst Rocky Peeters te bedanken voor zijn inzet en wenst hem alle succes toe in zijn verdere carrière.

30/06/2015

Volg KVK Tienen ook op Twitter

Abonneer je op onze RSS feed

footpass