KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Berchem Sport
zo. 14 februari 2015
15 uur


jong-kvk

>> Kort

Op zondagmiddag 14 februari voetbalt KVK Tienen op eigen veld tegen K. Berchem Sport. De Antwerpse ploeg wil graag revanche na de 0-5-nederlaag op eigen veld in de heenronde. KVK Tienen wil bevestigen na de overwinning op het veld van Overijse. Carton en Blockx zijn twijfelachtig wegens ziekte. Boulatiour (lies) moest de trainingen deze week opnieuw staken. Selectie: Hannes, Willems, Puttenaers, Renson, Singh, Verhamme, Vos, Carton (?), Haroun, Rubenschuh, Grancea, Wanyberg, Ly, Mathei, Bangoura, Blockx (?).

13/02/2016

Op zaterdagavond 6 februari moet KVK Tienen de nodige punten sprokken op het veld van Tempo Overijse. Voor deze verplaatsing naar de Druivenstreek doet trainer Hayen een beroep op Hannes, Puttenaers, Willems, Verhamme, Singh, Vos, Renson, Carton, Grancea, Haroun, Wanyberg, Ly, Rubenschuh, Mathei, Bangoura en Blockx. Doelman De Wolf is ondertussen weer helemaal fit. Boulatiour hervat volgende week de trainingen. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20 uur.

06/02/2016

Onder voorbehoud van goedkeuring door de KBVB wordt de wegens het winterweer uitgestelde thuiswedstrijd tegen K. Diegem Sport gespeeld op paaszaterdag 26 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

31/01/2016

In een weekend zonder competitievoetbal voor KVK Tienen, verloren de manschappen van trainer Hayen de oefenpot tegen de beloften van RODA JC met 0-1. De Nederlanders scoorden toen het spel hernam na een stilstaande fase. In een wedstrijd met vele wissels en weinig doelkansen kregen ook enkele jongeren de kans om zich te tonen.

29/01/2016

Door het winterweer is ook de beloftenwedstrijd KVK Tienen - K. Bilzerse-Waltwilder VV van vanavond 18 januari afgelast.

18/01/2016

Op vrijdagavond 29 januari oefent KVK Tienen tegen Jong RODA JC, het beloftenteam van de Nederlandse eredivisieclub. Aftrap om 19.30 uur in het Bergéstadion.

17/01/2016

Alle outdoor wedstrijden van Jong KVK dit weekend zijn afgelast wegens het winterweer. De 2 indoorwedstrijden gaan wel door. Bekijk de bijgewerkte planning hier.

15/01/2016

Vanmiddag wordt het terrein van KVK Tienen gekeurd door de KBVB. De kans is groot dat de wedstrijd van vanavond tegen K. Diegem Sport wordt afgelast wegens het sneeuwtapijt.
Update: wedstrijd afgelast!

15/01/2016

Op vrijdag 15 januari is het Bergéstadion the place to be voor een spannende pot voetbal tussen K. Diegem Sport en KVK Tienen. Trainer Hayen kan geen beroep doen op Boulatiour die zich aan de lies blesseerde op training. Haroun trainde opnieuw mee met de groep, maar het is nog afwachten of hij ook speelklaar raakt. De kern: Hannes, Beelen, Willems, Puttenaers, Verhamme, Vos, Renson, Singh, Carton, Haroun (?), Grancea, Ly, Wanyberg, Mathei, Bangoura en Blockx. Na de wedstrijd gaan de eerste 500 Jupilers over de toog voor 1 euro.

14/01/2016

Op de revaliderende De Wolf na is iedereen fit voor de wedstrijd op het veld van Cappellen op zondag 10 januari (aftrap 15 uur), al komt Roosbeek sowieso nog niet in aanmerking voor een selectie. De selectie: Hannes, Beelen, Willems, Puttenaers, Renson, Singh, Verhamme, Vos, Carton, Haroun, Boulatiour, Grancea, Wanyberg, Ly, Mathei, Bangoura, Nulens, Blockx.

09/01/2016

Volg KVK Tienen ook op Twitter