KVK Tienen vervolledigt kern met aanwinsten Christophe en Laurent Printervriendelijke versie

KVK Tienen versterkt zich met twee extra spelers. Trainer Ost gaf de voorbije weken al te kennen dat hij z'n team nog wat meer wilde uitbalanceren door toevoeging van enkele duelkrachtige spelers. Bovendien staat nu ook vast dat middenvelder Cheick Coulibaly de Tiense kleuren niet zal verdedigen. Hij begon bij KVK Tienen aan de voorbereiding maar haakte omwille van privéredenen al snel af. KVK Tienen ging dus op zoek naar vervanging en vond deze met Fransmannen Jean-François Christophe en Francis Laurent.

De 25-jarige Jean-François Christophe (°27/06/1986, Creil) is een verdedigende middenvelder. Hij begon zijn voetbalcarrière bij RC Lens en trok in 2007 naar het Engelse Portsmouth. Die ploeg leende hem uit aan Bournemouth, Yeovil Town en Southend United. Ploegen waar hij telkens op speelgelegenheid kon rekenen. Southend United was bijzonder tevreden over zijn prestaties en bood hem een contract van twee en een half seizoen aan. Hij voetbalde er 65 wedstrijden en scoorde er vier keer. Eén van zijn doelpunten werd verkozen tot doelpunt van het jaar. 
 
Na een kort verblijf bij Olham Athletic voetbalde hij in het seizoen 2010-2011 om vorig seizoen bij de Engelse derdeklasser Lincoln FC terecht te komen. Hij voetbalde er 27 wedstrijden en scoorde twee keer. Met zijn 1,86 meter gooit Christophe heel wat duelkracht in de schaal op het middenveld.
 
Ook de 26-jarige Francis Laurent (°02/01/1986, Parijs) voetbalde vorig seizoen voor de Engelse derdeklasser Lincoln FC, waar overigens ook de eerder aangetrokken verdediger Arnaud Jean speelde. De offensieve midddenvelder, die zowel links als rechts kan oprukken en ook in de spits uit de voeten kan, begon met voetballen bij FC Sochaux en trok daarna naar Duitsland waar hij de kleuren verdedigende van SV Eintracht Trier 05, FSC Mainz II en FSC Mainz. Daarna trok hij net als Jean-Francois Christophe naar Southend United. Ook hij stond er steevast in de basis en voetbalde in twee seizoenen 56 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Na een passage bij Northampton Town kwam hij ook terecht bij Lincoln City waar hij vorig jaar 14 keer aantrad. Even was hij op weg naar het Cypriotische Doxa, maar nu tekent hij dus voor KVK Tienen. Net als Christophe staat hij met zijn 1,91 meter zeker ook fysiek zijn mannetje.
 
Beide spelers onderschreven een overeenkomst voor één seizoen met een optie op een extra seizoen. Zij treden zaterdag voor het eerst aan in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Everbeur Sport om 18.30u. in het Bergéstadion. Abonnees van KVK Tienen krijgen overigens gratis toegang tot deze wedstrijd. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

ASV Geel
KVK Tienen
oefenwedstrijd
wo. 24 aug. 2016 - 19.30 uur


jong-kvk

>> Kort

KVK Tienen verloor met zware 0-7-cijfers van eerste amateurdivisieclub KSK Heist. Tambeur en Challouk scoorden voor de pauze. Op het uur ging het snel: Dethier scoorde de 0-3 en Verbiest dikte aan tot 0-4. Met nog een kwartier op de klok scoorden Van Heer en Kabeya in twee minuten 0-5 en 0-6. Badiane zette in de slotminuten vanop de stip de zware 0-7-cijers op scorebord. Zonder twijfel een leerrijke oefenwedstrijd voor de Tiense spelers. Woensdag kunnen zij zich opnieuw tonen op het veld van ASV Geel.

20/08/2016
Geen bekervoetbal dit weekend voor KVK Tienen en ook de verwachte tegenstander uit de eerste amateurdivisie KSK Heist legde de duimen tegen KFC Turnhout. Meteen een mooie gelegenheid om een extra oefenwedstrijd in te plannen tussen de uitgeschakelde teams. Aftrap zaterdag 20 augustus om 19.30 uur in het Bergéstadion. Op zondag 28 augustus plant de club een extra oefenwedstrijd in het Bergéstadion. Dan is om 16 uur derde amateurdivisieclub KFC Diest te gast in het Tiense stadion. Enkele dagen eerder, op woensdag 24 augustus, oefenen onze jongens op het veld van ASV Geel. Aftrap daar om 19.30 uur.
16/08/2016

Op dinsdag 16 augustus voetbalt KVK op het veld van VV Houtem met een mix van A-kern en beloftenspelers. De wedstrijd op het veld van Houtvenne donderdag gaat niet door. Mogelijk last KVK volgend weeken een extra oefenwedstrijd in.

14/08/2016

KVK-coach Valère Billen maakte zijn selectie bekend voor de bekerwedstrijd tegen eerste amateurdivisieclub FCV Dender EH. Raf Verhamme en Florin Grancea ontbreken wegens blessures. De kern: Hannes, Freire, Rosseels, Willems, Candel, Haroun, Weeghmans, Vos, Carton, Renson, Singh, Wanyberg, Eboigbe, Tits, Block en Constantinides.

13/08/2016

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen beloften van OH Leuven met 4-1. Na een eerste helft waarin de bezoekers zeker niet de mindere waren kwam Tienen toch op voorsprong. Leuven maakte gelijk en het duurde tot de slotfase van de partij tot Tienen de score kon opdrijven tot 4-1.

10/08/2016

De spitsen Constantinides en Blockx ontbreken voor de bekerwedstrijd tegen Florenville. Constantinides is nog niet speelgerechtigd, terwijl Blockx met een contractuur kampt. De selectie: Hannes, Beelen, Weeghmans, Verhamme, Vos, Renson, Carton, Singh, Haroun, Grancea, Rosseels, Eboigbe, Wanyberg, Willems en Candel.

07/08/2016
De oefenwedstrijd KVK Tienen - OH Leuven (mix) die door de hevige regen is afgelast, kreeg ondertussen een nieuwe datum. De ploegen ontmoeten mekaar nu in het Bergéstadion op woensdag 10 augustus. Aftrap om 19.30 uur.
 
03/08/2016

De oefenwedstrijd KVK Tienen - OH Leuven (mix) van vanavond woensdag 3 augustus is afgelast wegens wateroverlast op het terrein in het Bergéstadion. Zondag voetbalt KVK er wel tegen Florenville voor de Beker van België (aftrap om 16 uur).

03/08/2016

KVK Tienen komt volgend weekend een eerste keer in actie voor de Beker van België. Tegenstander op zondag 7 augustus in het Bergéstadion is het Waalse Florenville uit de provincie Luxemburg. Het won met 1-3 op het veld van Bercheux. De ploeg promoveert dit seizoen naar eerste provinciale. Aftrap om 16 uur in het Bergéstadion. De Tiense beloften voetballen op zaterdag 6 augustus een oefenpartij op het veld van K. Herk FC (aftrap 14.30 uur). Het eerste elftal doet dat woensdag reeds in eigen huis tegen OH Leuven dat met een mix van A-kern en beloften aantreedt (aftrap om 19.30 uur).

31/07/2016

KVK Tienen voegde een extra oefenwedstrijd toe aan de voorbereiding. Op woensdag 24 augustus treden de manschappen van trainer Billen aan op het veld van ASV Geel, de nieuwe club van ex-KVK-trainer Nicky Hayen. Aftrap in stadion 'De Leunen' om 19.30 uur.

29/07/2016

Volg KVK Tienen ook op Twitter