KVK Tienen - URSL Visé : 2 -1 Printervriendelijke versie

Na de mooie overwinning tegen leider KFC Dessel Sport wilde Tienen bevestigen tegen Visé, het nummer zes in de rangschikking. In de heenronde sprokkelde Tienen al de volle buit op verplaatsing, de bedoeling was dit in het eigen Bergéstadion nog eens over te doen. Naast Bogaerts en Yagan, waren ook Alexander Vos en Jonas Laureys nog onbeschikbaar wegens blessures.
 
KVK ging prima van start en drukte Visé meteen weg op de eigen speelhelft. Andries Claes bediende Osei-Berkoe die zijn schot niet voorbij Cremer kreeg. Ook Mputu kon in de herneming niet scoren. Na tien minuten besloot Claes nipt voorlangs. Ook Spaenhoven zocht naar de verdiende opener. Na een mooie actie van Osei-Berkoe en voorzet van Mputu trapte hij van dichtbij op de paal. Kort voor de pauze kwam ook Visé opzetten: Bouzian pareerde het schot van Brrou.
 
Ook na de pauze bleef Tienen op zoek naar het doelpunt. Claes besloot na een mooie actie vanuit de korte hoek op doelman Cremer. Na een uur voetballen lukte het wel voor de Tiense middenvelder. Op aangeven van Mputu omspeelde hij de bezoekende doelman na een mooie rush om de bal beheerst tegen de touwen te trappen: 1-0. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord, want bij een enkele kans voor Visé trapte Thuys de bal op aangeven van Wilmots laag voorbij Bouzian.
 
KVK bleef zoeken naar de winning-goal. Osei-Berkoe testte de vuisten van Cremer met een fraai afstandsschot. Enkele hoekschoppen brachten geen groot doelgevaar. Tot in de 89ste minuut een voorzet van Singh bij Spaenhoven terechtkwam. Doelman Cremer pareerde aan de eerste paal, maar in de herneming was het Claes die het schot van Osei-Berkoe in doel devieerde. De Tiense supporters veerden recht! Eindstand 2-1!
 
Wouter Hias start zijn prille carrière als hoofdcoach met een tweede driepunter: ‘Zo’n overwinning binnenhalen in de slotminuten van een wedstrijd is toch steeds memorabel. Dit Visé is technisch en individueel één van de sterkste ploegen van de reeks, zeker op kunstgras. De groep heeft daar een grote discipline maar ook eigen kwaliteit tegenover gesteld. De jongens pikken heel snel op wat we in de week meegeven. We speelden opnieuw met een hoge intensiteit. Iets waar we verder aan blijven bouwen.’ 
 
De jonge coach predikt realisme en bescheidenheid: ‘We hebben nog heel wat werk voor de boeg om de redding te verzekeren. Deze overwinningen zijn mooi, maar zeggen nog niets over de komende acht wedstrijden. We gaan zaterdag naar Charleroi met dezelfde ingesteldheid. Ook op verplaatsing moeten we de komende weken punten kunnen pakken.’ 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (76’ Vanweerts), Singh, Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (90’ Lénaers), Kempeneers.
URSL Visé: Cremer, Wilmots, Thuys (75’ Gueye), Cascio (68’ Musset Quintais), Brrou, Reciputi (68’ Legaer), Manfredi (68’ Perseo), Gerits, Bonemme, Wilmots, Déquaire.
Doelpunten: 59’ Claes (1-0), 64’ Thuys (1-1), 89’ Claes (2-1)
Geel: Déquaire, Chantrain 
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen
 

Andries Claes op weg naar zijn openingsgoal!
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure