KVK Tienen - Union Sint-Gillis: 2-0 Printervriendelijke versie

Na negen wedstrijden zonder overwinning wilde KVK Tienen al te graag punten sprokkelen tegen Union Sint-Gillis. Trainer Ost posteerde Dietmar Conard diep in de spits met Deflem en Nijs in steun.  Willems begon als rechtsachter. De Silva en Vandenborne waren niet speelgerechtigd. De Mol, Pellegriti en Colin (lies) waren niet speelklaar.

Beide ploegen bekampten mekaar met open vizier onder een aangenaam lentezonnetje. Union kwam dicht bij de openingsgoal toen ex-KVK’er Haroun de gevolgde Casagolda bediende. De Wolf devieerde met een mooie reflex op de binnenkant van de paal. Aan de overzijde waarschuwde Roosbeek met een harde knal die nipt naast ging.
 
Doelman Sadin ging goed plat op een laag schot van Deflem na een ingestudeerde Tiense vrije trap via Coulibaly en Peeters. Ondertussen bleef de wedstrijd best aangenaam om volgen met behoorlijk combinatievoetbal.
 
Vanhamel  dreigde voor Union en kopte nipt naast. Tienen moest echter niet onderdoen. Willems schepte de bal een half metertje over het bezoekende doel. Op het half uur  mochten de Tiense fans juichen. Conard waagde terecht zijn kans vanop 30 meter en schot de botsende bal botsend voorbij een verraste doelman Sadin. Een verdiende treffer voor Conard die zich de voorbije weken bij de beloften al enkele keren in de kijker speelde.  Daarna bleven goede kansen wat achterwege. Cortelletti probeerde het nog even met een schot nadat hij de thuisdefensie te snel af was.
 
Doelman De Wolf liet ei zo na een steek vallen kort na de pauze, maar zag het leder gelukkig weggewerkt. Het spelpeil lag beduidend lager dan voor de koffie. Vooral Union maakte nog weinig klaar. Conard kwam dicht bij de 2-0 na een lange slalom van Renson. Zijn schot verdween hoog over de kruising. Met nog zes minuten op de klok dook Casagolda op voor doelman De Wolf. Die mikte zijn pegel gelukkig centraal in het doel waar de Tiense goalie met een puike voetreflex de Tiense punten redde.
 
Union, dat nog punten moet sprokkelen voor het behoud, stuurde doelman Sadin in de slotminuut mee naar voren. Daar profiteerde een counterend Tienen van. Invaller De Geyter bleef rustig en stelde de Tiense overwinning veilig met een geplaatste bal. Een bitter feit voor enkele bezoekende fans die na de wedstrijd nog wat amok wilden maken met de Tiense supporters. Tot slot nog een pluim voor thuisafgevaardige Patrick Moyaerts voor het stijlvolle elan waarmee hij de wissels verzorgde.
 
KVK Tienen mag na negen wedstrijden zonder overwinning nog eens een driepunter vieren. Meteen de eerste driepunter voor de eigen fans van 2013. Een feit dat ongetwijfeld deugd doet en voorkomt dat er naar onderen moet worden gekeken. Veel tijd om na te genieten is er niet. Zaterdag is het FCV Dender EH van trainer Jean-Pierre Vande Velde al te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme, Peeters, Willems, Singh, Coulibaly, Nijs, Deflem (87’ Sarcinella), Roosbeek, Conard (90’ De Geyter).
Union Sint-Gillis: Sadin, Sow, Dandois (77’ Mjahid), Haroun (72’ Touzani), Cadasolda, Baras (59’ Noto), Cortelletti, Godfroid, Vanhamel, De Castris, Hoyois.
Doelpunten: 28’ Conard (1-0), 90’ De Geyter (2-0)
Geel: geen
Scheidsrechter: Saadouni
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure