KVK Tienen - Union Sint-Gillis: 2-0 Printervriendelijke versie

Na negen wedstrijden zonder overwinning wilde KVK Tienen al te graag punten sprokkelen tegen Union Sint-Gillis. Trainer Ost posteerde Dietmar Conard diep in de spits met Deflem en Nijs in steun.  Willems begon als rechtsachter. De Silva en Vandenborne waren niet speelgerechtigd. De Mol, Pellegriti en Colin (lies) waren niet speelklaar.

Beide ploegen bekampten mekaar met open vizier onder een aangenaam lentezonnetje. Union kwam dicht bij de openingsgoal toen ex-KVK’er Haroun de gevolgde Casagolda bediende. De Wolf devieerde met een mooie reflex op de binnenkant van de paal. Aan de overzijde waarschuwde Roosbeek met een harde knal die nipt naast ging.
 
Doelman Sadin ging goed plat op een laag schot van Deflem na een ingestudeerde Tiense vrije trap via Coulibaly en Peeters. Ondertussen bleef de wedstrijd best aangenaam om volgen met behoorlijk combinatievoetbal.
 
Vanhamel  dreigde voor Union en kopte nipt naast. Tienen moest echter niet onderdoen. Willems schepte de bal een half metertje over het bezoekende doel. Op het half uur  mochten de Tiense fans juichen. Conard waagde terecht zijn kans vanop 30 meter en schot de botsende bal botsend voorbij een verraste doelman Sadin. Een verdiende treffer voor Conard die zich de voorbije weken bij de beloften al enkele keren in de kijker speelde.  Daarna bleven goede kansen wat achterwege. Cortelletti probeerde het nog even met een schot nadat hij de thuisdefensie te snel af was.
 
Doelman De Wolf liet ei zo na een steek vallen kort na de pauze, maar zag het leder gelukkig weggewerkt. Het spelpeil lag beduidend lager dan voor de koffie. Vooral Union maakte nog weinig klaar. Conard kwam dicht bij de 2-0 na een lange slalom van Renson. Zijn schot verdween hoog over de kruising. Met nog zes minuten op de klok dook Casagolda op voor doelman De Wolf. Die mikte zijn pegel gelukkig centraal in het doel waar de Tiense goalie met een puike voetreflex de Tiense punten redde.
 
Union, dat nog punten moet sprokkelen voor het behoud, stuurde doelman Sadin in de slotminuut mee naar voren. Daar profiteerde een counterend Tienen van. Invaller De Geyter bleef rustig en stelde de Tiense overwinning veilig met een geplaatste bal. Een bitter feit voor enkele bezoekende fans die na de wedstrijd nog wat amok wilden maken met de Tiense supporters. Tot slot nog een pluim voor thuisafgevaardige Patrick Moyaerts voor het stijlvolle elan waarmee hij de wissels verzorgde.
 
KVK Tienen mag na negen wedstrijden zonder overwinning nog eens een driepunter vieren. Meteen de eerste driepunter voor de eigen fans van 2013. Een feit dat ongetwijfeld deugd doet en voorkomt dat er naar onderen moet worden gekeken. Veel tijd om na te genieten is er niet. Zaterdag is het FCV Dender EH van trainer Jean-Pierre Vande Velde al te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme, Peeters, Willems, Singh, Coulibaly, Nijs, Deflem (87’ Sarcinella), Roosbeek, Conard (90’ De Geyter).
Union Sint-Gillis: Sadin, Sow, Dandois (77’ Mjahid), Haroun (72’ Touzani), Cadasolda, Baras (59’ Noto), Cortelletti, Godfroid, Vanhamel, De Castris, Hoyois.
Doelpunten: 28’ Conard (1-0), 90’ De Geyter (2-0)
Geel: geen
Scheidsrechter: Saadouni
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Esperanza Pelt
zondag 24 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

De taaie Alexander Vos kwam niet ongehavend uit de wedstrijd op het veld van Leopoldsburg. De verdediger liep een grote wonde op boven de enkel en ging meteen na de wedstrijd richting ziekenhuis.

24/02/2019

Ook in Leopoldsburg blijven doelman Arthur Hannes (adductoren) en Daan Matterne (knie) onbeschikbaar. Jonathan Lusadusu is geel geschorst. Didier Cabumi had een blessure aan de patellapees en is onzeker. Selectie: Mombaerts, Nijsen, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Dirix, J. Vos, Bogaerts, Convents, Marchoul, Grancea, Lambrecth, Calgan, Bourguignon, Cabumi (?).

23/02/2019

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure