KVK Tienen - Union Sint-Gillis: 2-0 Printervriendelijke versie

Na negen wedstrijden zonder overwinning wilde KVK Tienen al te graag punten sprokkelen tegen Union Sint-Gillis. Trainer Ost posteerde Dietmar Conard diep in de spits met Deflem en Nijs in steun.  Willems begon als rechtsachter. De Silva en Vandenborne waren niet speelgerechtigd. De Mol, Pellegriti en Colin (lies) waren niet speelklaar.

Beide ploegen bekampten mekaar met open vizier onder een aangenaam lentezonnetje. Union kwam dicht bij de openingsgoal toen ex-KVK’er Haroun de gevolgde Casagolda bediende. De Wolf devieerde met een mooie reflex op de binnenkant van de paal. Aan de overzijde waarschuwde Roosbeek met een harde knal die nipt naast ging.
 
Doelman Sadin ging goed plat op een laag schot van Deflem na een ingestudeerde Tiense vrije trap via Coulibaly en Peeters. Ondertussen bleef de wedstrijd best aangenaam om volgen met behoorlijk combinatievoetbal.
 
Vanhamel  dreigde voor Union en kopte nipt naast. Tienen moest echter niet onderdoen. Willems schepte de bal een half metertje over het bezoekende doel. Op het half uur  mochten de Tiense fans juichen. Conard waagde terecht zijn kans vanop 30 meter en schot de botsende bal botsend voorbij een verraste doelman Sadin. Een verdiende treffer voor Conard die zich de voorbije weken bij de beloften al enkele keren in de kijker speelde.  Daarna bleven goede kansen wat achterwege. Cortelletti probeerde het nog even met een schot nadat hij de thuisdefensie te snel af was.
 
Doelman De Wolf liet ei zo na een steek vallen kort na de pauze, maar zag het leder gelukkig weggewerkt. Het spelpeil lag beduidend lager dan voor de koffie. Vooral Union maakte nog weinig klaar. Conard kwam dicht bij de 2-0 na een lange slalom van Renson. Zijn schot verdween hoog over de kruising. Met nog zes minuten op de klok dook Casagolda op voor doelman De Wolf. Die mikte zijn pegel gelukkig centraal in het doel waar de Tiense goalie met een puike voetreflex de Tiense punten redde.
 
Union, dat nog punten moet sprokkelen voor het behoud, stuurde doelman Sadin in de slotminuut mee naar voren. Daar profiteerde een counterend Tienen van. Invaller De Geyter bleef rustig en stelde de Tiense overwinning veilig met een geplaatste bal. Een bitter feit voor enkele bezoekende fans die na de wedstrijd nog wat amok wilden maken met de Tiense supporters. Tot slot nog een pluim voor thuisafgevaardige Patrick Moyaerts voor het stijlvolle elan waarmee hij de wissels verzorgde.
 
KVK Tienen mag na negen wedstrijden zonder overwinning nog eens een driepunter vieren. Meteen de eerste driepunter voor de eigen fans van 2013. Een feit dat ongetwijfeld deugd doet en voorkomt dat er naar onderen moet worden gekeken. Veel tijd om na te genieten is er niet. Zaterdag is het FCV Dender EH van trainer Jean-Pierre Vande Velde al te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme, Peeters, Willems, Singh, Coulibaly, Nijs, Deflem (87’ Sarcinella), Roosbeek, Conard (90’ De Geyter).
Union Sint-Gillis: Sadin, Sow, Dandois (77’ Mjahid), Haroun (72’ Touzani), Cadasolda, Baras (59’ Noto), Cortelletti, Godfroid, Vanhamel, De Castris, Hoyois.
Doelpunten: 28’ Conard (1-0), 90’ De Geyter (2-0)
Geel: geen
Scheidsrechter: Saadouni
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure