KVK Tienen - Union Sint-Gillis: 2-0 Printervriendelijke versie

Na negen wedstrijden zonder overwinning wilde KVK Tienen al te graag punten sprokkelen tegen Union Sint-Gillis. Trainer Ost posteerde Dietmar Conard diep in de spits met Deflem en Nijs in steun.  Willems begon als rechtsachter. De Silva en Vandenborne waren niet speelgerechtigd. De Mol, Pellegriti en Colin (lies) waren niet speelklaar.

Beide ploegen bekampten mekaar met open vizier onder een aangenaam lentezonnetje. Union kwam dicht bij de openingsgoal toen ex-KVK’er Haroun de gevolgde Casagolda bediende. De Wolf devieerde met een mooie reflex op de binnenkant van de paal. Aan de overzijde waarschuwde Roosbeek met een harde knal die nipt naast ging.
 
Doelman Sadin ging goed plat op een laag schot van Deflem na een ingestudeerde Tiense vrije trap via Coulibaly en Peeters. Ondertussen bleef de wedstrijd best aangenaam om volgen met behoorlijk combinatievoetbal.
 
Vanhamel  dreigde voor Union en kopte nipt naast. Tienen moest echter niet onderdoen. Willems schepte de bal een half metertje over het bezoekende doel. Op het half uur  mochten de Tiense fans juichen. Conard waagde terecht zijn kans vanop 30 meter en schot de botsende bal botsend voorbij een verraste doelman Sadin. Een verdiende treffer voor Conard die zich de voorbije weken bij de beloften al enkele keren in de kijker speelde.  Daarna bleven goede kansen wat achterwege. Cortelletti probeerde het nog even met een schot nadat hij de thuisdefensie te snel af was.
 
Doelman De Wolf liet ei zo na een steek vallen kort na de pauze, maar zag het leder gelukkig weggewerkt. Het spelpeil lag beduidend lager dan voor de koffie. Vooral Union maakte nog weinig klaar. Conard kwam dicht bij de 2-0 na een lange slalom van Renson. Zijn schot verdween hoog over de kruising. Met nog zes minuten op de klok dook Casagolda op voor doelman De Wolf. Die mikte zijn pegel gelukkig centraal in het doel waar de Tiense goalie met een puike voetreflex de Tiense punten redde.
 
Union, dat nog punten moet sprokkelen voor het behoud, stuurde doelman Sadin in de slotminuut mee naar voren. Daar profiteerde een counterend Tienen van. Invaller De Geyter bleef rustig en stelde de Tiense overwinning veilig met een geplaatste bal. Een bitter feit voor enkele bezoekende fans die na de wedstrijd nog wat amok wilden maken met de Tiense supporters. Tot slot nog een pluim voor thuisafgevaardige Patrick Moyaerts voor het stijlvolle elan waarmee hij de wissels verzorgde.
 
KVK Tienen mag na negen wedstrijden zonder overwinning nog eens een driepunter vieren. Meteen de eerste driepunter voor de eigen fans van 2013. Een feit dat ongetwijfeld deugd doet en voorkomt dat er naar onderen moet worden gekeken. Veel tijd om na te genieten is er niet. Zaterdag is het FCV Dender EH van trainer Jean-Pierre Vande Velde al te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme, Peeters, Willems, Singh, Coulibaly, Nijs, Deflem (87’ Sarcinella), Roosbeek, Conard (90’ De Geyter).
Union Sint-Gillis: Sadin, Sow, Dandois (77’ Mjahid), Haroun (72’ Touzani), Cadasolda, Baras (59’ Noto), Cortelletti, Godfroid, Vanhamel, De Castris, Hoyois.
Doelpunten: 28’ Conard (1-0), 90’ De Geyter (2-0)
Geel: geen
Scheidsrechter: Saadouni
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure