KVK Tienen stelt Nicky Hayen aan als technisch directeur Printervriendelijke versie

De club stelt de bijna 35-jarige Nicky Hayen aan als algemeen technisch directeur en coach van KVK Tienen. Hij krijgt in overleg met het bestuur de verantwoordelijkheid over het sportieve beleid van de club met inbegrip van Jong KVK Tienen, de beloften en het eerste elftal. Deze functie neemt hij op in nauw overleg met sportief manager Dirk Smolders, technisch verantwoordelijke Jong KVK Tienen Philippe Verbiest en de rest van de sportieve staf.
 
Hayen is enthousiast over zijn aanstelling: 'KVK Tienen is een mooie club die de laatste tijd jammer genoeg teveel onder de aandacht kwam wegens extrasportieve problemen. Ik vind er echter een hechte ploeg bestuursleden en medewerkers die samen met mij een nieuw en positief sportief verhaal willen schrijven. De basis daarvan ligt bij de jeugdwerking. Ik vind het belangrijk dat we jonge talentvolle spelers het perspectief geven dat ze kunnen doorstoten tot in het eerste elftal en wil die evolutie mee begeleiden en bevorderen. Het uitbouwen van een elitejeugd kan daarin een mooie stap zijn. Daarnaast wil ik nauw overleg met de veldtrainer ook het eerste elftal uitbouwen tot een competitieve ploeg die volgend seizoen haar mannetje staat.' 
 
Verdediger Nicky Hayen en droeg de kleuren van eersteklasser STVV gedurende 9 seizoenen en was ook twee seizoen aan de slag bij de Nederlandse tweedeklasser RBC Roosendaal. In 2010 onderschreef hij een overeenkomst bij OH Leuven met wie hij meteen de promotie naar eerste klasse afdwong. Na een korte uitleenbeurt aan R. Antwerp FC werd hij in het seizoen 2013-2014 aangesteld als speler-trainer van derdeklasser FCV Dender EH. Ondanks een prima start als trainer van vierdeklasser KFC Zwarte Leeuw vorig seizoen, koos Hayen na enkele weken voor een avontuur als assistent van Marc Brys in Saoudi-Arabië. Nu gaat hij dus aan de slag bij KVK Tienen.
 
De komende dagen zijn gesprekken gepland met Benny Lunenburg en de rest van de sportieve staf om de werking verder uit te tekenen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure