KVK Tienen - Sporting Hasselt: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Door het stoppen van KFC Duffel was KVK de drie punten armer en moest het opnieuw Bocholt naast zich dulden. Voor de bezoekers uit Hasselt was een overwinning een noodzaak om zich te blijven mengen in de titeldebatten. KVK kon nog geen beroep doen op de geblesseerde Alexander Vos. Jonas Bogaerts verving hem centraal achteraan. Vooraan verscheen William Acke aan de aftrap.
 
KVK opende de score na 12 minuten. Convents devieerde een lage vrije trap van Meeus laag voorbij doelman Ghijsens. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Aan de overzijde trapte Deville een bal vanuit een scherpe hoek buiten het bereik van Hannes tegen de Tiense netten.
 
Hasselt, gesteund door een stevige rugwind, liet zich niet wegzetten en dreigde enkele keren, onder meer via een kopbal van Odutayo die kort voor de pauze geblesseerd het veld moest verlaten. Aan de overzijde voorkwam Ofori dat Deflem kon afdrukken in de kleine rechthoek. Hasselt bracht de laatste dreiging voor de pauze: Deville trapte een vrije trap nipt over de Tiense dwarsligger.
 
Tienen wilde het verschil maken in de tweede helft en dat scheen aanvankelijk ook te zullen lukken. Convents legde het balletje breed tot bij Acke, maar deze verzaakte af te drukken. Deflem miste daarna een opgelegde kans en stak het leder een half metertje naast de Hasseltse kooi. Het wilde maar niet lukken voor Tienen: Deflem kopte een voorzet van Convents naast en ook Claes liet een opgelegde doelkans via Kempeneers onbenut.
 
Met nog een kwartier op de klok stak de verder prima acterende kapitein Meeus een handje toe met een laterale bal die door Bounou werd onderschept. De technisch vaardige aanvaller trapte de bal mooi in de winkelhaak. Een voorsprong die Hasselt niet meer zou prijsgeven. Een Tiense slofoffensief bracht de bezoekers niet meer van de wijs. Meeus knalde nog nipt over.
 
Trainer Jo Claes kon enkel vaststellen dat zijn team op enkele dagen tijd een voorsprong van twee punten moest prijsgeven en nu zelf drie punten achterstand op Bocholt telt. De Limburgers wonnen dit weekend andermaal in blessuretijd, maar ook dat is een verdienste. Bij Tienen kregen de aanvallers het vizier niet scherp.
 
‘Er was vandaag iets te veel afval in ons spel om ons beste niveau te halen’, wist de Tiense trainer. ‘Maar op basis van de kansen hadden we deze partij toch vlot moeten winnen. In de tweede helft krijgen we zelf vier prima mogelijkheden om te scoren, vooraleer de tegenstander bij ons doel komt. Maar we pakken dat moment niet en krijgen dan het deksel op de neus. De tegenstander toonde zich efficiënter met twee mooie goals.’
 
‘We begonnen vandaag met Acke omdat hij een goed niveau haalt en we met hem meer kopduels konden winnnen in deze partij. Dat gebeurde ook, maar met die ballen hebben we te weinig gedaan. Het is op dit moment een vaststelling dat we te veel kansen laten liggen. De 1-2 geven we te makkelijk weg, maar op dat moment hadden we al ruim op voorsprong kunnen staan.’
 
Op zaterdagavond trekt KVK naar kersvers periodekampioen SK Londerzeel, de ploeg van drievoudig ex-KVK-trainer Jean-Pierre Vande Velde. Aftrap om 20 uur. 
 
KVK Tienen: Hannes, Meeus, Weeghmans, Acke, Deflem (64’ Ventôse), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Vanwelkenhuysen) , Kempeneers (77’ Grancea).
Sporting Hasselt: Ghijsens, Verbeeck, Bounou (82’ Haenen), Deville, Bracké, Jaspers, Ofori (46’ Turan), Odutayo (44’ Reck), Etien, Wijnen, Claes.
Doelpunten: 12’ Convents (1-0), 17’ Deville (1-1), 75’ Bounou (2-1)
Geel: Claes, Etien, Bracké, Acke
Scheidsrechter: Sam Silvrants
 
 
>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekend.com
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure