KVK Tienen - Sporting Hasselt: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Door het stoppen van KFC Duffel was KVK de drie punten armer en moest het opnieuw Bocholt naast zich dulden. Voor de bezoekers uit Hasselt was een overwinning een noodzaak om zich te blijven mengen in de titeldebatten. KVK kon nog geen beroep doen op de geblesseerde Alexander Vos. Jonas Bogaerts verving hem centraal achteraan. Vooraan verscheen William Acke aan de aftrap.
 
KVK opende de score na 12 minuten. Convents devieerde een lage vrije trap van Meeus laag voorbij doelman Ghijsens. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Aan de overzijde trapte Deville een bal vanuit een scherpe hoek buiten het bereik van Hannes tegen de Tiense netten.
 
Hasselt, gesteund door een stevige rugwind, liet zich niet wegzetten en dreigde enkele keren, onder meer via een kopbal van Odutayo die kort voor de pauze geblesseerd het veld moest verlaten. Aan de overzijde voorkwam Ofori dat Deflem kon afdrukken in de kleine rechthoek. Hasselt bracht de laatste dreiging voor de pauze: Deville trapte een vrije trap nipt over de Tiense dwarsligger.
 
Tienen wilde het verschil maken in de tweede helft en dat scheen aanvankelijk ook te zullen lukken. Convents legde het balletje breed tot bij Acke, maar deze verzaakte af te drukken. Deflem miste daarna een opgelegde kans en stak het leder een half metertje naast de Hasseltse kooi. Het wilde maar niet lukken voor Tienen: Deflem kopte een voorzet van Convents naast en ook Claes liet een opgelegde doelkans via Kempeneers onbenut.
 
Met nog een kwartier op de klok stak de verder prima acterende kapitein Meeus een handje toe met een laterale bal die door Bounou werd onderschept. De technisch vaardige aanvaller trapte de bal mooi in de winkelhaak. Een voorsprong die Hasselt niet meer zou prijsgeven. Een Tiense slofoffensief bracht de bezoekers niet meer van de wijs. Meeus knalde nog nipt over.
 
Trainer Jo Claes kon enkel vaststellen dat zijn team op enkele dagen tijd een voorsprong van twee punten moest prijsgeven en nu zelf drie punten achterstand op Bocholt telt. De Limburgers wonnen dit weekend andermaal in blessuretijd, maar ook dat is een verdienste. Bij Tienen kregen de aanvallers het vizier niet scherp.
 
‘Er was vandaag iets te veel afval in ons spel om ons beste niveau te halen’, wist de Tiense trainer. ‘Maar op basis van de kansen hadden we deze partij toch vlot moeten winnen. In de tweede helft krijgen we zelf vier prima mogelijkheden om te scoren, vooraleer de tegenstander bij ons doel komt. Maar we pakken dat moment niet en krijgen dan het deksel op de neus. De tegenstander toonde zich efficiënter met twee mooie goals.’
 
‘We begonnen vandaag met Acke omdat hij een goed niveau haalt en we met hem meer kopduels konden winnnen in deze partij. Dat gebeurde ook, maar met die ballen hebben we te weinig gedaan. Het is op dit moment een vaststelling dat we te veel kansen laten liggen. De 1-2 geven we te makkelijk weg, maar op dat moment hadden we al ruim op voorsprong kunnen staan.’
 
Op zaterdagavond trekt KVK naar kersvers periodekampioen SK Londerzeel, de ploeg van drievoudig ex-KVK-trainer Jean-Pierre Vande Velde. Aftrap om 20 uur. 
 
KVK Tienen: Hannes, Meeus, Weeghmans, Acke, Deflem (64’ Ventôse), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Vanwelkenhuysen) , Kempeneers (77’ Grancea).
Sporting Hasselt: Ghijsens, Verbeeck, Bounou (82’ Haenen), Deville, Bracké, Jaspers, Ofori (46’ Turan), Odutayo (44’ Reck), Etien, Wijnen, Claes.
Doelpunten: 12’ Convents (1-0), 17’ Deville (1-1), 75’ Bounou (2-1)
Geel: Claes, Etien, Bracké, Acke
Scheidsrechter: Sam Silvrants
 
 
>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekend.com
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure