KVK Tienen - SK Pepingen-Halle: 2 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest na een weekje pauze de zure nederlaag op het veld van Wijgmaal wegvoetballen met een overwinning tegen SK Pepingen-Halle. Daan Matterne was geelgeschorst. Daimy Deflem verving hem als linksachter. De bezoekers moeten aan de bak in de strijd om het behoud in de tweede amateurklasse.
 
Het was lang wachten op uitgesproken doelgevaar in een eerste helft waarin KVK Tienen veldoverwicht claimde tegen een defensief ingesteld Pepingen-Halle dat loerde op de omschakeling. Een pegel van Ventôse op de onderkant van de lat werd afgevlagd wegens buitenspel. Convents raakte niet voorbij zijn belager toen hij aan de tweede paal mocht uithalen op aangeven van Weeghmans. Op het half uur was Convents er nog een stuk dichter bij de opener, maar Van Belle keerde zijn schot van de doellijn.
 
Op slag van rusten stak Vanwelkenhuysen het balletje in de kleine rechthoek door tot bij Bogaerts die van dichtbij doelman Deweerdt voor voldongen feiten zette. KVK Tienen mocht met een voorsprong de pauze in.
 
De Suikerjongens gingen ondanks de tegenwind verder op dat elan in de tweede helft. Vanwelkenhuysen kende geen geluk met zijn schot op aangeven van Deflem en Ventôse kwam centimeters te kort om een voorzet van Vanwelkenhuysen te benutten. De vrijstaande Tiense spits kende enkele minuten later een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Deweerdt stond pal. 
 
Pepingen-Halle kwam ondertussen wat meer opzetten, maar Sarkic besloot naast vanuit de tweede lijn. Aan de overkant nam Convents doelman Deweerdt andermaal op de proef, maar die bokste zijn afstandsschot uit zijn doel. 
 
Singh stuurde even later Vanwelkenhuysen in het straatje. De Tiense spits omspeelde de buitenspelval en trapte vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal. De gevolgde Claes kon de rebound niet benutten. Ook een snelle omschakeling via Claes kenden geen succes: Vanwelkenhuysen kon niet profiteren toen doelman Deweerdt de bal niet meteen onder controle kreeg. Ook Claes (kopbal) en Convents (naast) konden de score niet verdubbelen.
 
Aan de overzijde kreeg Pepingen-Halle ondertussen dé kans op de gelijkmaker. De vrijstaande Baras omspeelde doelman Hannes en poeierde van dichtbij op de paal. De Tiense doelman hield Baras meteen daarna opnieuw van een doelpunt.
 
Na 80 minuten was de tweede Tiense treffer dan toch een feit. Vanwelkenhuysen miste niet op aangeven van Deflem. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Baras na 87 minuten voetballen. Ondanks de vele kansen was het dus toch nog even opletten voor de Suikerjongens, maar de stand wijzigde niet meer.
 
KVK Tienen speelde niet de beste eerste helft, maar creëerde na de pauze voldoende kansen om een comfortabele voorsprong uit te bouwen. Die kwam er echter niet, zodat het onnodig bibberen bleef tot in blessuretijd. 
 
De vreugde na afloop was er echter niet minder om. Achtervolgers Bocholt (2-2 in eigen huis tegen KSK Hasselt) en Diegem (3-1 op het veld van Diegem) morsten met de punten, waardoor KVK Tienen een mooie zaak doet in de rangschikking. 
 
Volgend weekend wacht echter opnieuw een stevige klus met een verplaatsing richting R. Cappellen FC. De Antwerpenaars staan op een vierde stek in de rangschikking.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (65’ Kempeneers), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents (73’ Grancea), Vanwelkenhuysen (82’ Acke).
SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Sarkic, Bourgeois, Houssane, Baras, Ngadrira, Dailly (82’ Lo Giudice), Neef (68’ Franck), Vandenbrande, Van Belle, Diakhité.
Doelpunten: 45’ Bogaerts (1-0), 80’ Vanwelkenhuysen (2-0), 87’ Baras (2-1)
Scheidsrechter: Arno Schepers
 
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com en onze Facebook-pagina!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure