KVK Tienen - RW Walhain: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen kon voor de halve derby tegen het Waals-Brabantse Walhain opnieuw een beroep doen op Grancea en Bangoura, al begon deze laatste op de bank naast Puttenaers en Rubenschüh. Carton moest in extremis verstek geven wegens ziekte.

Van de eerste helft onthouden we vooral het slordige spel van beide teams. Tekenend voor de wedstrijd was de manier waarop de bezoekers na 12 minuten op voorsprong kwamen. Roulez onderschepte een laterale pass van Verhamme richting Singh en liet doelman Hannes kansloos. Singh was aan de overkant dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Boulatiour. Walhain-doelman Legrand tipte het leder uit zijn kooi. Een laag schot van de bedrijvige Boulatiour bracht te weinig gevaar.

Ondertussen bleef het aan beide zijden wachten op mooi uitgespeelde kansen. De Tiense gelijkmaker vijf minuten voor de koffie kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Doelman Legrand verkeek zich op een vrije trap van Grancea en stond toe dat Verhamme het leder met het hoofd tegen de netten verlengde.

De Tiense defensie bibberde zich ondertussen richting pauze. De in de rug van Willems vrijgelopen Roulez kon de aanstormende Fabry niet bereiken en toen Hannes een schijnbaar ongevaarlijk afstandsschot van Dehon niet onder controle kreeg kaatste Roulez de bal naast het doel.

De tweede helft bracht  niet het verhoopte soelaas. Integendeel. Tienen gaf de wedstrijd helemaal uit handen. Op het uur profiteerde de sterk ingevallen Moors van een afschamper op het lichaam van Verhamme om de bal overhoeks binnen te schieten. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de 1-2 snoepte Moors het leder af van de opnieuw wat ongelukkig acterende Verhamme om de bal knap tegen de touwen te jagen.

KVK Tienen zocht tevergeefs naar een beter samenspel in het slotkwartier om de bakens te verzetten. Doelman Hannes tipte een verre knal van bezoeker Lambert nog van onder de dwarsligger. In de slotminuut hield Legrand Mathei nog van de 2-3 met een knappe parade. De wedstrijd was toen echter al lang gespeeld.

Trainer Hayen liep er na de wedstrijd logischerwijs niet bijster vrolijk bij. ‘In de eerste helft hadden we de wedstrijd nog onder controle’, opende hij. ‘Dit ondanks een te vermijden tegengoal na breed spelen van Verhamme. Ik was echter blij dat we dit nog voor de koffie konden rechtzetten. Raf is ook een intelligente speler die weet hoe hij dit achter zich kan laten. Wat ik na de pauze zag kon me echter allerminst bekoren. Om de één of andere reden voetbalden we te ver van onze tegenstander, wonnen we geen duels meer, werd er niet onderling gecommuniceerd… kortom liepen we achter de feiten aan. Dat was bijvoorbeeld zo bij de 1-2 waarbij we de concentratie verliezen omdat een speler van Walhain geblesseerd op de grond ligt.'

'Dit was de slechtste helft van het seizoen. Bijzonder jammer omdat we thuis nog ongeslagen waren. Deze prestatie moeten we dan ook zo snel als kan achter ons laten. Ook omdat we de punten nodig hebben.’

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Mathei, Grancea, Ly, Singh, Willems (71' Puttenaers), Wanyberg (64' Bangoura), Haroun.
RW Walhain: Legrand, Schauwers, Lambert (83' Larotonda), Mouton, Fabry (53" Moors), Neuville, Steens, Salles, Dehon, Roulez (64' Benazzi), Kano.
doelpunten: 12 ' Roulez (0-1), 38' Verhamme (1-1), 60' Moors (1-2), 62' Moors (1-3)
geel: Roulez, Grancea, Neuville, Singh, Kano, Bangoura
scheidsrechter: Thierry Blindenbergh

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure