KVK Tienen - RUW Ciney: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost begon aan de wedstrijd tegen Ciney zonder Pellegriti die tijdens de opwarming nog teveel hinder aan de enkel ondervond. Coulibaly kreeg een plaatsje op de bank om disciplinaire redenen. Renson en youngster Roosbeek verschenen aan de aftrap. Bij Ciney geen Arnaud Jean (ex-KVK Tienen). Hij was geelgeschorst.

De Suikerploeg begon aan de partij met fris offensief voetbal. Dat loonde na 13 minuten. De Silva trapte mooi geplaatst binnen aan de eerste paal op aangeven van Nijs. Op dat moment voetbalde Ciney met een pionnetje minder: Henry kreeg aan de zijlijn verzorging omwille van een hoofdwonde.
 
Ciney-doelman De Boevere  kende weinig moeite met een schot van Colin. De bezoekers lieten zich dan ook niet wegdrummen en gingen voetballend op zoek naar de gelijkmaker. Mwemwe dook schuin op voor De Wolf, maar trapte onbesuisd naast. Ook Lambert kreeg de bal met het hoofd tot twee keer toe niet binnen het kader.
 
De wedstrijd kon alle kanten uit. Een vrije trap van Dethier zoefde pal op doelman De Wolf doorheen het bos KVK-verdedigers. Na een overtreding van Renson moest de Tiense goalie opnieuw aan de bak: hij tipte de vrije trap van diezelfde Dethier attent uit de kleinste hoek. Voor Tienen kopte Peeters voorlangs.
 
De bezoekers begonnen als de betere aan de tweede periode.  De bedrijvige Lambert nam een voorzet overhoeks op de slof en besloot centimeters over de dwarsligger. De Suikerploeg werd weggedrukt op de eigen veld en goede combinaties waren alsmaar schaarser. Ciney dreigde via Dethier.  Delplank noopte De Wolf vanop afstand tot een redding.
 
Het voetbal van het eerste half uur van de wedstrijd was ondertussen ver zoek en maakte plaats voor potige duels en vele slechte passes. Een zeldzame keer kwam Tienen in de buurt van De Boevere. Deflem kon vrij aanleggen, maar knalde hard en onbezonnen op de vuisten van de bezoekende doelman. 
 
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers loon naar werken. Henry schoot de bal laag onder doeman De Wolf tegen de touwen. De stand wijzigde niet meer. KVK Tienen mocht zich na een bijzonder matige tweede helft nog gelukkig prijzen met het behaalde puntje.
 
Ook trainer Ost was niet bepaald tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Na de prima wedstrijd in Bertrix is dit een grote teleurstelling. Vandaag was alles ondermaats. We wonnen geen duels en toonden ons vooraan andermaal niet scherp genoeg. Ciney moest niet eens uitpakken met goed voetbal om ons na de koffie op de eigen helft te houden. De Silva raakte gekwetst, maar voor hem verwacht ik geen problemen voor volgende week. Pellegriti had eerder al wat last aan de enkel en ondervond last tijdens de opwarming. Hij gaat maandag langs bij de dokter.’
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Colin, Roosbeek, Verhamme, Peeters, Ulens (65’ De Geyter), De Silva (73’ Sarkisjan), Singh, Nijs, Deflem.
RUW Ciney: De Boevere, Dion, Dethier, Delplank (85’ Detal), Henry, Fiasse, Paulette (81’ Libois) , Lambert, Van Aerschot, Coquelle, Mwemwe (57’ Dehon).
Doelpunten: 13’ De Silva (0-1), 84’ Henry (1-1)
Geel: Verhamme, Coquelle, Renson, Henry, Nijs
Scheidsrechter: Virginie Derouaux
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure