KVK Tienen - RUW Ciney: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost begon aan de wedstrijd tegen Ciney zonder Pellegriti die tijdens de opwarming nog teveel hinder aan de enkel ondervond. Coulibaly kreeg een plaatsje op de bank om disciplinaire redenen. Renson en youngster Roosbeek verschenen aan de aftrap. Bij Ciney geen Arnaud Jean (ex-KVK Tienen). Hij was geelgeschorst.

De Suikerploeg begon aan de partij met fris offensief voetbal. Dat loonde na 13 minuten. De Silva trapte mooi geplaatst binnen aan de eerste paal op aangeven van Nijs. Op dat moment voetbalde Ciney met een pionnetje minder: Henry kreeg aan de zijlijn verzorging omwille van een hoofdwonde.
 
Ciney-doelman De Boevere  kende weinig moeite met een schot van Colin. De bezoekers lieten zich dan ook niet wegdrummen en gingen voetballend op zoek naar de gelijkmaker. Mwemwe dook schuin op voor De Wolf, maar trapte onbesuisd naast. Ook Lambert kreeg de bal met het hoofd tot twee keer toe niet binnen het kader.
 
De wedstrijd kon alle kanten uit. Een vrije trap van Dethier zoefde pal op doelman De Wolf doorheen het bos KVK-verdedigers. Na een overtreding van Renson moest de Tiense goalie opnieuw aan de bak: hij tipte de vrije trap van diezelfde Dethier attent uit de kleinste hoek. Voor Tienen kopte Peeters voorlangs.
 
De bezoekers begonnen als de betere aan de tweede periode.  De bedrijvige Lambert nam een voorzet overhoeks op de slof en besloot centimeters over de dwarsligger. De Suikerploeg werd weggedrukt op de eigen veld en goede combinaties waren alsmaar schaarser. Ciney dreigde via Dethier.  Delplank noopte De Wolf vanop afstand tot een redding.
 
Het voetbal van het eerste half uur van de wedstrijd was ondertussen ver zoek en maakte plaats voor potige duels en vele slechte passes. Een zeldzame keer kwam Tienen in de buurt van De Boevere. Deflem kon vrij aanleggen, maar knalde hard en onbezonnen op de vuisten van de bezoekende doelman. 
 
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers loon naar werken. Henry schoot de bal laag onder doeman De Wolf tegen de touwen. De stand wijzigde niet meer. KVK Tienen mocht zich na een bijzonder matige tweede helft nog gelukkig prijzen met het behaalde puntje.
 
Ook trainer Ost was niet bepaald tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Na de prima wedstrijd in Bertrix is dit een grote teleurstelling. Vandaag was alles ondermaats. We wonnen geen duels en toonden ons vooraan andermaal niet scherp genoeg. Ciney moest niet eens uitpakken met goed voetbal om ons na de koffie op de eigen helft te houden. De Silva raakte gekwetst, maar voor hem verwacht ik geen problemen voor volgende week. Pellegriti had eerder al wat last aan de enkel en ondervond last tijdens de opwarming. Hij gaat maandag langs bij de dokter.’
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Colin, Roosbeek, Verhamme, Peeters, Ulens (65’ De Geyter), De Silva (73’ Sarkisjan), Singh, Nijs, Deflem.
RUW Ciney: De Boevere, Dion, Dethier, Delplank (85’ Detal), Henry, Fiasse, Paulette (81’ Libois) , Lambert, Van Aerschot, Coquelle, Mwemwe (57’ Dehon).
Doelpunten: 13’ De Silva (0-1), 84’ Henry (1-1)
Geel: Verhamme, Coquelle, Renson, Henry, Nijs
Scheidsrechter: Virginie Derouaux
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Esperanza Pelt
zondag 24 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

De taaie Alexander Vos kwam niet ongehavend uit de wedstrijd op het veld van Leopoldsburg. De verdediger liep een grote wonde op boven de enkel en ging meteen na de wedstrijd richting ziekenhuis.

24/02/2019

Ook in Leopoldsburg blijven doelman Arthur Hannes (adductoren) en Daan Matterne (knie) onbeschikbaar. Jonathan Lusadusu is geel geschorst. Didier Cabumi had een blessure aan de patellapees en is onzeker. Selectie: Mombaerts, Nijsen, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Dirix, J. Vos, Bogaerts, Convents, Marchoul, Grancea, Lambrecth, Calgan, Bourguignon, Cabumi (?).

23/02/2019

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure