KVK Tienen - RFC Mandel United: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Tegenstander Mandel United staat onderaan de rangschikking en stelde eerder deze week nog een nieuwe Franse coach aan. KVK Tienen wilde zo snel als kan de nodige punten pakken om op te schuiven naar de linkerkolom. Voor deze wedstrijd was Spaenhoven geelgeschorst. Terry Osei-Berkoe en Axel Swerten begonnen in de basiself.
 
De wedstrijd begon met twee prima kansen voor de bezoekers, al werden die wel te genereus aangeboden door KVK. Een vrijstaande Jalloh mocht aanleggen maar besloot op de lat. Diezelfde Jalloh mocht enkele minuten later alleen op doelman Bouzian af, maar die ging bijzonder fraai in de voeten. 
 
Het was dan de beurt aan Mandel om geschenken uit te delen, want bij een slechte terugspeelbal haalde doelman Laleman aanvaller Laureys onderuit. De bal ging op de stip en Claes faalde niet. Een aanval via Laureys na een mooie dieptepass van Osei-Berkoe verdiende meer. Yagan kreeg zijn schot niet binnen het kader. Aan de overkant was Bouzian opnieuw bij de pinken toen Ferber plots voor hem opdook en uithaalde. 
 
KVK Tienen mocht rusten met het kleinste verschil, maar dat veranderde al snel na de herneming. Een hoekschop van Swerten werd door Meeus tot bij Farin gekopt en die aarzelde niet om de voorsprong te verdubbelen. Tienen controleerde daarna de partij. Claes besloot op aangeven van Yagan een metertje naast en ook Laureys kon de geboden ruimte bij een counter niet benutten. 
 
De thuisploeg kwam in de slotminuten wat meer opzetten en dreigde via Ferber. Bouzian liet zich echter niet verslaan. Toen hij even later een afstandsschot van Dhondt niet onder controle kon houden, was Mézine er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te scoren. Het was nog heel even bibberen voor KVK, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar.
 
‘We waren goed voorbereid, maar hadden in het begin last met de lopende spelers van de tegenstander,’ stelde trainer Laeveren na afloop. ‘Er was dan ook iets te weinig beweging om die op vangen. Daarop hebben we bijgestuurd. Zeker in de tweede helft hebben we een volwassen wedstrijd gespeeld. Als we het enkele keren goed uitspelen, kunnen we de score verder uitdiepen. Dat deden we niet waardoor het toch nog spannend werd.’
 
‘We hebben nu zes van de verhoopte negen punten voor de winterstop. We moeten nu proberen te bevestigen op verplaatsing omdat we nog geen enkele keer twee zeges op rij konden pakken. Dat maakt een groot verschil. Boom mogen we allerminst onderschatten. Ze hebben een nieuwe trainer en doen het de voorbije weken niet slecht. Voor Laureys, Spaenhoven en Farin is het een ontmoeting met hun vorige ploeg. ’
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin, Yagan, Swerten, Claes, Jochmans, Bogaerts, Laureys (77’ Mputu), Osei-Berkoe (55’ Struys). 
FC Mandel United Izegem-Ingelmunster: Laleman, Devos (74’ Mézine), Van Hyfte, Verhaest (83’ Van den Broucke), Ferber, Dhondt, Van Marcke (60’ Nkaba), Raes, Jalloh, Libbrecht, Ritière.
Doelpunten: 34’ Claes (1-0, pen.), 46’ Farin (2-0), 86’ Mézine (2-1) 
Geel: Van Marcke, Jochmans, Laleman, Van Hyfte, Raes, Bouzian
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure