KVK Tienen - RFC Luik: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Traditieclub RFC Luik pakte na de winterstop nog maar 1 puntje en wilde dus de volle buit meenemen richting Rocourt aangevuurd door enkele honderden fans. Het heeft daarvoor enkele weken geleden Alex Czerniatynski aangesteld als nieuwe coach. KVK wilde na de uitschuiver bij Sprimont voor eigen volk uitpakken met een overwinning. Trainer Hayen kon daarvoor geen beroep doen op de geschorste Carton. Boulatiour is nog steeds gekwetst. Mathei was nog niet helemaal fit na ziekte. Bangoura mocht alleen in de spits opdraven.

Net als een week eerder op het veld van Sprimont kwam KVK slecht uit de startblokken. Legros kopte de bezoekers na 1 minuut via de borst van Rubenschüh op voorsprong, temidden een in het Bergéstadion zelden eerder voorgekomen zandbak voor het doel van Hannes. Ref De Roover moest eerst even overleggen met zijn grensrechter om na te vragen of de bal al dan niet over de doellijn ging maar kende de goal toe in het nadeel van Tienen. Een snelle uitbraak via Singh na de herneming werd onschadelijk gemaakt door de goed anticiperende doelman Dengis.

Na twintig minuten dreigde Luik nogmaals via Teruel die vanuit een scherpe hoek uithaalde. Hannes ging goed plat. Een kopballetje van Verhamme aan de overkant bracht te weinig gevaar in een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Een schot van Dheur verdween vijf minuten voor de pauze een half metertje over de kooi van Hannes. Meteen het laatste wapenfeit uit een eerder matige eerste helft.

KVK Tienen hoopte kort na de koffie op een elfmeter na handspel van Vandebon, maar ref De Roover ging niet in op de Tiense smeekbede. Luik dreigde met een schot van Henke en verdubbelde op het uur zelfs de voorsprong: Guillaume controleerde een voorzet vanop rechts in de zestien en knalde de bal onhoudbaar voorbij doelman Hannes.

De thuisploeg liet niet begaan. Na een mooie actie van Bangoura kon de ingevallen Blockx uithalen. De aansluitingstreffer was een feit. De eveneens ingevallen Ly besloot een moment later nipt over het doel van Dengis met een knal vanuit de tweede lijn.

In het vierde kwart van de partij trok KVK de match helemaal naar zich toe, al bleef het opletten voor de bezoekende counters. Guillaume mikte naast. Tienen kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Haroun zette zich door in het strafschopgebied, maar legde te weinig verrassing in zijn schot om Dengis te verschalken. Het was de bezoekende doelman die ook in de slotminuut zijn waarde bewees door Blockx van de 2-2 te houden.

Een tweede opeenvolgende en vooral vermijdbare nederlaag voor KVK Tienen dus. ‘Opnieuw hetzelfde verhaal’, stelde trainer Hayen. ‘We komen net als vorige week in de eerste minuut achter. Dit keer met een gecontesteerde goal. We zijn daarna niet scherp genoeg om de bakens te verzetten. In de zestien mist het ons wat aan vastberadenheid en sluwheid om een vuist maken.’

‘Er waren vele foute passes in de wat mindere eerste helft, maar je kan niet zeggen dat Luik ons wegdrukte op de eigen helft. Met onze intentie om te voetballen wilden we vandaag het verschil maken. Het is dan ook bitter dat de bezoekers aan twee en een halve kans genoeg hebben om de wedstrijd te winnen.’

‘Ik koos voor één spits omdat Mathei onbeschikbaar was en Luik vooral sterk voor de dag komt op het middenveld. Door daar een extra pion te posteren wilde ik vermijden dat onze linies te ver uit mekaar zouden voetballen. In de tweede helft hebben we getoond dat we voor niemand moeten onderdoen. We zijn dit seizoen trouwens nog geen enkele keer weggespeeld. We hebben een gemotiveerde groep met wie het heel fijn trainen is. Voldoende elementen om de komende wedstrijden met vertrouwen voor te bereiden.’

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Grancea (89' Dirix), Singh, Bangoura, Willems, Wanyberg (46' Ly), Haroun, Rubenschüh (61' Blockx).
RFC Luik: Dengis, Winandts, Teruel Diaz, Audoor, Vandebon, Henke (73' Lorenzon), Legros, Guillaume (83' Dethier), Meunier, Dheur, D'Ostilio.
doelpunten: 1' Legros (0-1), 59' Guillaume (0-2), 64' Blockx (1-2)
geel: Bangoura
scheidsrechter: Stijn De Roover

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure