KVK Tienen - RFC Luik: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Traditieclub RFC Luik pakte na de winterstop nog maar 1 puntje en wilde dus de volle buit meenemen richting Rocourt aangevuurd door enkele honderden fans. Het heeft daarvoor enkele weken geleden Alex Czerniatynski aangesteld als nieuwe coach. KVK wilde na de uitschuiver bij Sprimont voor eigen volk uitpakken met een overwinning. Trainer Hayen kon daarvoor geen beroep doen op de geschorste Carton. Boulatiour is nog steeds gekwetst. Mathei was nog niet helemaal fit na ziekte. Bangoura mocht alleen in de spits opdraven.

Net als een week eerder op het veld van Sprimont kwam KVK slecht uit de startblokken. Legros kopte de bezoekers na 1 minuut via de borst van Rubenschüh op voorsprong, temidden een in het Bergéstadion zelden eerder voorgekomen zandbak voor het doel van Hannes. Ref De Roover moest eerst even overleggen met zijn grensrechter om na te vragen of de bal al dan niet over de doellijn ging maar kende de goal toe in het nadeel van Tienen. Een snelle uitbraak via Singh na de herneming werd onschadelijk gemaakt door de goed anticiperende doelman Dengis.

Na twintig minuten dreigde Luik nogmaals via Teruel die vanuit een scherpe hoek uithaalde. Hannes ging goed plat. Een kopballetje van Verhamme aan de overkant bracht te weinig gevaar in een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Een schot van Dheur verdween vijf minuten voor de pauze een half metertje over de kooi van Hannes. Meteen het laatste wapenfeit uit een eerder matige eerste helft.

KVK Tienen hoopte kort na de koffie op een elfmeter na handspel van Vandebon, maar ref De Roover ging niet in op de Tiense smeekbede. Luik dreigde met een schot van Henke en verdubbelde op het uur zelfs de voorsprong: Guillaume controleerde een voorzet vanop rechts in de zestien en knalde de bal onhoudbaar voorbij doelman Hannes.

De thuisploeg liet niet begaan. Na een mooie actie van Bangoura kon de ingevallen Blockx uithalen. De aansluitingstreffer was een feit. De eveneens ingevallen Ly besloot een moment later nipt over het doel van Dengis met een knal vanuit de tweede lijn.

In het vierde kwart van de partij trok KVK de match helemaal naar zich toe, al bleef het opletten voor de bezoekende counters. Guillaume mikte naast. Tienen kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Haroun zette zich door in het strafschopgebied, maar legde te weinig verrassing in zijn schot om Dengis te verschalken. Het was de bezoekende doelman die ook in de slotminuut zijn waarde bewees door Blockx van de 2-2 te houden.

Een tweede opeenvolgende en vooral vermijdbare nederlaag voor KVK Tienen dus. ‘Opnieuw hetzelfde verhaal’, stelde trainer Hayen. ‘We komen net als vorige week in de eerste minuut achter. Dit keer met een gecontesteerde goal. We zijn daarna niet scherp genoeg om de bakens te verzetten. In de zestien mist het ons wat aan vastberadenheid en sluwheid om een vuist maken.’

‘Er waren vele foute passes in de wat mindere eerste helft, maar je kan niet zeggen dat Luik ons wegdrukte op de eigen helft. Met onze intentie om te voetballen wilden we vandaag het verschil maken. Het is dan ook bitter dat de bezoekers aan twee en een halve kans genoeg hebben om de wedstrijd te winnen.’

‘Ik koos voor één spits omdat Mathei onbeschikbaar was en Luik vooral sterk voor de dag komt op het middenveld. Door daar een extra pion te posteren wilde ik vermijden dat onze linies te ver uit mekaar zouden voetballen. In de tweede helft hebben we getoond dat we voor niemand moeten onderdoen. We zijn dit seizoen trouwens nog geen enkele keer weggespeeld. We hebben een gemotiveerde groep met wie het heel fijn trainen is. Voldoende elementen om de komende wedstrijden met vertrouwen voor te bereiden.’

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Grancea (89' Dirix), Singh, Bangoura, Willems, Wanyberg (46' Ly), Haroun, Rubenschüh (61' Blockx).
RFC Luik: Dengis, Winandts, Teruel Diaz, Audoor, Vandebon, Henke (73' Lorenzon), Legros, Guillaume (83' Dethier), Meunier, Dheur, D'Ostilio.
doelpunten: 1' Legros (0-1), 59' Guillaume (0-2), 64' Blockx (1-2)
geel: Bangoura
scheidsrechter: Stijn De Roover

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure