KVK Tienen - RE Bertrix: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost kon voor de wedstrijd tegen Betrix niet rekenen op geschorsten Singh en Christophe. Rocky Peeters keerde terug in de basis na een langdurige blessure. Youngster Joren Nys mocht starten op de linkerflank. Mayombo, vorige week nog invaller, stond aan de aftrap. Dufoor is stilaan hersteld van zijn liesblessure en kreeg een stekje op de bank.

KVK Tienen toonde meteen de ambitie om de drie punten in eigen huis te houden en de topper in Bocholt een weekje later te redden. Pellegriti bracht voor tot bij Nys die in hoekschop kopte. Uitstel echter voor Bertrix, want na vijf minuten schoot Kanté het leder laag door het pak tegen de touwen na een vrije trap van Bagnost. 
 
Bertrix verloor teveel duels om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Doelman De Wolf moest wel stevig uitpakken met een knappe tijgersprong op een vrije trap van Plautz. Na een slalom doorheen de Tiense defensie trapte Vandermaelen enkele meters voorlangs.
 
De Suikerploeg combineerde zich enkele keren fraai een weg richting doelman Istance. Toch kwam het doelpunt wat onverwacht uit de lucht vallen, toen Laurent de bal voor doel gooide, de bezoekende doelman niet dominant genoeg uitkwam en Kanté zijn tweede van de avond overhoeks tegen de touwen mocht koppen.
 
Bertrix tekende voor het eerste doelgevaar na de koffie. De Wolf pakte andermaal uit met een schitterende reflex op een pegel van Vandermaelen. Toch was het vooral Tienen dat kon dreigen in de rug van de bezoekende defensie. Mayombo kwam tot twee keer toe erg dicht bij het derde Tiense doelpunt met een schuiver voorlangs en een poging die door Istace werd gepareerd. Ook de counterende Bagnost kreeg zijn schot niet binnen de palen. 
 
De verdiende derde treffer stond dan toch op het scorebord toen Bagnost zijn maatje Mayombo alleen op weg zette naar doel. De Fransman werkte beheerst af met een laag schot. Toch kwamen ook de bezoekers op het uur meer opzetten. Jean kopte een poging van Da Silva weg voor de doellijn. Een waarschuwing die kon tellen, want toen Vandermaelen even later van dichtbij op doel besloot kon Lefranc de rebound benutten. De 3-1 stond op het scorebord.
 
Tienen counterde wat minder snedig in het slotkwartier en kwam zelfs heel goed weg toen Guillaume vanop 25 meter op de kruising besloot en zo de aansluitingstreffer liet liggen. In de slotfase bleven grote kansen uit. Tienen zette de bezoekende goalie niet meer aan het werk, maar ook Bertrix maakte niets meer klaar. De drie verdiende punten waren een feit. 
 
Trainer Ost was tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Bertrix kwam naar hier om te voetballen. Dan krijg je niet alleen een mooiere match, maar ook een wedstrijd waarin de kwaliteiten van ons als team meer tot uiting komen. Toch moet gezegd dat doelman De Wolf met enkele bijzonder knappe reddingen averij voorkwam. Deze jongen toont dat hij vroeger met reden aan de bak kwam in eerste klasse. Nu werken we richting Bocholt. Ik verwacht daar een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen’. 
 
Maxime Renson trok na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis. Hij brak zijn neus na een elleboogstoot.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin (55’ Renson), Jean, Bagnost, Kanté, Coulibaly, Nys, Mayombo (72’ Dufoor), Peeters, Laurent (63’ Wassa). 
RE Betrix: Istace, Borgniet, Simonis (56’ Moing), Da Silva, Plautz (78’ Guillaume), Derhet, Lefranc, Lebe, Negi, Vandermaelen, Faye. 
Doelpunten: 4’ Kanté (1-0), 39’ Kanté (2-0), 59’ Mayombo (3-0), 76’ Lefranc (3-1)
Geel: Kanté, Faye, Borgniet
Scheidsrechter: Stephane Gleton
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Esperanza Pelt
zondag 24 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

De taaie Alexander Vos kwam niet ongehavend uit de wedstrijd op het veld van Leopoldsburg. De verdediger liep een grote wonde op boven de enkel en ging meteen na de wedstrijd richting ziekenhuis.

24/02/2019

Ook in Leopoldsburg blijven doelman Arthur Hannes (adductoren) en Daan Matterne (knie) onbeschikbaar. Jonathan Lusadusu is geel geschorst. Didier Cabumi had een blessure aan de patellapees en is onzeker. Selectie: Mombaerts, Nijsen, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Dirix, J. Vos, Bogaerts, Convents, Marchoul, Grancea, Lambrecth, Calgan, Bourguignon, Cabumi (?).

23/02/2019

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure