KVK Tienen - RCS Verviers: 3-3 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde graag bevestigen voor eigen volk na de prima wedstrijd op het veld van Doornik. Trainer Ost kon daarvoor geen beroep doen op Joren Nijs (ziek). Renson keerde terug in het team na zijn schorsing. Verviers kent een lastig seizoen en voetbalt in de onderste regionen van de rangschikking.

De bezoekers begonnen als de betere ploeg aan de wedstrijd, maar het was Tienen dat na vier minuten al  kon score. Singh stak de bal netjes door tot bij Deflem die de doelman met een boogballetje te grazen nam. Bij de bezoekers toonde vooral Doumbouya zich bijzonder bedrijvig. Peeters werkte tijdig weg en ook De Wolf stond pal.
 
Na een kwartier voetballen kreeg de Verviers-defensie het leder niet weggewerkt. Ulens profiteerde en legde de bal overhoeks laag tegen de touwen. Tienen op rozen zou je denken, maar dat was te vroeg victorie gekraaid. Peeters werkte een mooie actie van Doumbouya in hoekschop. Bij de daaropvolgende hoekschop kon Henke de verlengde bal tegen de touwen koppen. De verbazing werd zelfs nog groter toen Grosset vier minuten later Masset op weg zette naar de gelijkmaker. Hij faalde niet.
 
De Suikerploeg werkte echter af aan 100 procent. Deflem bediende De Silva die in één tijd met een mooie lob doelman Biersard te grazen nam. De 3-2 stond op het scorebord na slechts 26 minuten.  Colin kwam met een fraaie vrije trap zelfs dicht bij de 4-2, maar besloot nipt naast. 
 
Verviers gaf zich echter niet gewonnen. Doumbouya kopte nipt naast en net na het half uur mocht Mayola aan de eerste paal een hoekschop verzilveren. De onwaarschijnlijke 3-3 stand stond op het scorebord na 33 minuten spelen. Alles kon van vooraf aan beginnen. Een attente Kevin De Wolf hield Mayola voor de koffie nog van de 3-4.
 
Na de pauze waren het de bezoekers die als eerste konden dreigen. Uitblinker Doumbouya kopte net naast in de rug van Deflem. De vrijgespeelde Grosset bediende een moment later Henke. De hoek was echter te scherp, zodat hij niet verder raakte dan het zijnet. In het veldspel toonden beide teams zich als mekaars evenknie. Ref Vermeiren eiste nog even een hoofdrol op toen hij zowel Henke als De Wolf even richting kleedkamers stuurde wegens een onreglementaire (knie)broek. Het spel lag daarbij meer dan vijf minuten stil.
 
Beide teams kwamen opvallend minder in de buurt van het doel tijdens de tweede helft waarin het veld door de (lichte) sneeuwval alsmaar lastiger bespeelbaar werd. De grootste kans was nog voor de bezoekers: na andermaal goed werk van Doumbia trapte Henke hoog over. De stand wijzigde echter niet meer in  een omwille van het scoreverloop wat vreemde, maar onderhoudende wedstrijd.
 
Trainer Ost was na afloop van de wedstrijd resoluut: ‘We werkten in de eerste helft af aan 100%, maar we verloren al te veel duels op het middenveld. Bij momenten zou je denken dat er nog meer doelpunten konden vallen. Achteraan acteerden we onzeker, tot we Rocky Peeters opnieuw in zone lieten voetballen. Tijdens de tweede helft herstelden we het evenwicht op het lastig te bespelen terrein.  Dit Verviers staat voor mij zeker onder zijn waarde gerangschikt.’ Volgend weekend is KVK Tienen vrij. Daarna wacht een verplaatsing naar Bertrix. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Renson (82’ Sarkisjan), Verhamme, Peeters, Ulens, De Silva, Singh, Coulibaly, Deflem (76’ Sarcinella).
RCS Verviers: Biersard, Mayola, Masset, Henke (90’ Ehuy), Saccio, Grosset, Gonzatti, Ngombo, Doneux, Ceylan, Doumbouya.
Doelpunten: 4’ Deflem (1-0), 13’ Ulens (2-0), 19’ Masset (2-1), 23’ Henke (2-2), 26’ De Silva (3-2), 32’ Mayola (3-3)
Geel: Peeters, Colin, Gonzatti
Scheidsrechter: Ken Vermeiren
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

De competitiewedstrijd KVK Tienen - Helson-Helchteren is verplaatst van zondagmiddag 7 april naar zaterdagavond 6 april. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion. Op die manier krijgen onze fans de gelegenheid op zondagmiddag de Ronde van Vlaanderen te volgen.

28/02/2019

Ontdek onze partnerbrochure