KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wint met 1-0 van Francs Borains en pakt zo een tweede thuisoverwinning rij. Voor trainer Dave Laeveren een knap debuut. Hij posteerde Jonas Bogaerts centraal achteraan in het team. Jochmans kreeg opnieuw een stek op het middenveld.

De toeschouwers op Stayen zagen een aangename partij waarin KVK van bij het eerste fluitsignaal op zoek ging naar een doelpunt. Ondanks enkele prima kansen ging de thuisploeg de rust in met een 0-0 stand. We noteerden onder andere prima kansen voor Jochmans (doelman redt), Claes (vanuit scherpe hoek hard op de doelman) en Yagan (bal over). De grootste kans was misschien wel voor Mputu die een afgemeten voorzet van Spaenhoven van dichtbij naast kopte. Ondertussen werd een Tiens doelpunt van diezelfde Mputu ook nog afgekeurd wegens buitenspel, nadat ref Vanboven een handsbal van de tegenstrever als onvrijwillig interpreteerde. Francs Borains zette daar erg weinig tegenover. Trainer Dante Brogno wisselde voor de koffie al twee keer. 
 
Ook na de pauze trok KVK meteen richting het bezoekende doel. Schitterend samenspel tussen Mputu en Yagan leverde nog geen doelpunt op. Op het uur was het wel raak: de klaarkijkende Jochmans trapte het leder onhoudbaar voorbij doelman Saussez. Een moment later was het ei zo na 2-0. Het schot van Mputu ging nipt voorlangs. En ook Claes kwam er erg dicht bij op aangeven van Yagan. Ook nu had de bezoekende doelman een prima save in petto op zijn schot. Yagan besloot nog van dichtbij over. Ondertussen moest Vos met een lichte blessure naar de kant.
 
De bezoekers gingen in het slotkwartier logischerwijs alsmaar meer risico’s nemen en doken ook wat meer op in de zestien van Tienen. Door de krappe voorsprong bleef het spannend. Met de nodige inzet en organisatie lukte het KVK echter om de verdiende driepunter in eigen huis te houden.
 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos (69’ Swerten), Farin, Struys (80’ Matterne), Mputu, Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (80’ Singh), Bogaerts, Kempeneers (61’ Coenen).
R. Francs Borains: Saussez, George (35’ Caufriez), Pejcic, Lavenant, Renquin, Alouache, Deschryver, Durieux (37’ Lauwerensens), Abderrahmane, Habbas, Valadas Stoca (73’ De Oliveira).
Doelpunten: 58’ Jochmans (1-0)
Geel: Struys
Scheidsrechter: Thomas Verboven
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure