KVK Tienen - Olympic Charleroi: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Heel wat Tiense fans hadden de verplaatsing gemaakt om de wedstrijd tegen Charleroi op Stayen bij te wonen. Die zagen een eerste helft waarin KVK al na een kwartier op achterstand kwam. Corneille trapte een hoekschop van Cetiner voorbij Hannes. Op het half uur verdubbelden de bezoekers de score na ongelukkig balverlies in de Tiense defensie. Khaida profiteerde en trapte de 0-2 vanop 15 meter hard tegen de netten. 
 
De thuisploeg dreigde vooral met pogingen vanuit de tweede lijn. Te weinig om echter gevaarlijk te zijn tegen een bij momenten mooi combinerend Charleroi. Kort voor de pauze viel ook Bogaerts nog eens uit met een schouderblessure na een charge. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd terwijl Singh hem kwam vervangen.
 
Werk aan de winkel dus na de pauze. De Tiense spelers toonden meteen de mentaliteit om de bakens opnieuw te verzetten. Laureys lepelde de bal een metertje naast en een pegel van Spaenhoven zoefde net boven de dwarsligger. Een counterende Delbergue kon net niet van een misverstand in de Tiense verdediging profiteren. Hannes was net op tijd terug om de bal voor de doellijn te grijpen.
 
Toen Corneille in de eigen zestien na een Tiense aanval Spaenhoven in een greep scheen te willen nemen, wees ref Vanboven naar de stip. Meeus trapte de 1-2 onhoudbaar binnen. Aangevuurd door de fans werd het een ogenblik later zelfs 2-2. Na een diepe bal van Singh werkte Mputu de gelijkmaker via een carambole met zijn belager tegen de netten.
 
In de slotminuten kon de partij nog alle kanten uit. Tienen nam risico’s, maar de ingevallen Zorbo raakte niet voorbij Hannes. Aan de overkant besloot de ingevallen Osei-Berkoe nog voorlangs. De score wijzigde echter niet meer.
 
Van 0-2 naar 2-2. Daar kon men in het Tiense kamp achteraf tevreden mee zijn. ‘We geven de tegendoelpunten dom weg', aldus trainer Vanhoudt. 'Een hoekschop en balverlies doen ons de das om. Verder moest Hannes geen enkele bal pakken in de eerste helft. Dan weet je dat de tegenstander vleugels krijgt. Een twintigtal minuten in de eerste helft toonde Charleroi zich sterker. Maar we maakten een vuist door onze mentaliteit en de fysieke paraatheid. We zijn blijven gaan voor de 3-2 met de nodige risico’s achterin. Maar je moet blij zijn met dat punt. Volgende week wacht Visé. Opnieuw een lastige verplaatsing.’  
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Mputu, Yagan (82’ Osei-Berkoe), Claes, Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts (42’ Singh), Laureys, Kempeneers.
Olympic Charleroi: Cremers, Felix, Corneille, Ghesquiere, Delbergue, Lioka Lima, Cetiner (77’ Zorbo), Ito (81’ Mansouri), Obissa (66’ Kakudji), Khaida, Guedj.
Doelpunten: 16’ Corneille (0-1), 33’ Khaida (0-2), 70’ Meeus (1-2), 74’ Mputu (2-2)
Geel: Corneille
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure