KVK Tienen - OH Leuven: 5-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen opteerde voor twee rasechte backs met de wederoptredende Peeters en Vandeput. Köse was geelgeschorst en Vermast onbeschikbaar wegens een blessure aan de ligamenten van de enkel. Mbemba begon na een degelijke beurt bij de beloften (2 doelpunten) op de bank.

De thuisploeg begon erg gretig aan de wedstrijd. Zelden was de honger naar een overwinning zo groot. De derby tegen OH Leuven was de uitgelezen kans om orde op zaken te stellen na de blamage tegen Eupen. Tienen opende dan ook meteen met een huizenhoge kans. Desomberg kreeg een afgeweken schot van Belme niet onder controle maar zowel Dufoor als Neven kwamen niet tot afdrukken.

Aan de overzijde lokte Betremieux de penaltyfout uit na een diepe bal van Annys. Vandeput liep de Leuvense aanvaller van de sokken en de bal ging op de stip. Schuermans stond echter op de juiste plaats en dook gepast op het leder. Tienen bleef de betere ploeg en eiste het balbezit op. Een slecht weggewerkt schot viel voor de voeten van Neven. De Tiense middenvelder nam de bal heerlijk met links op de slof en zag hoe zijn volley voorbij Desomberg in de verste hoek tegen de touwen viel. KVK Tienen op een 1-0 voorsprong.

Opschudding toen doelman Schuermans last had van krampen en de bal voor zich uit rolde. Betremieux had er weinig oren naar en ging zijn kans. De Tiense doelman repte zich nog naar de kortste hoek om de poging onschadelijk te maken. Toch bleef Tienen bleef de betere ploeg. Desomberg bokste een schot van Degeling weg van onder de dwarsligger, maar werd daarbij gehinderd door Triantafillidis waardoor de fase zonder gevolg bleef. Bij een schaarse Leuvense uitbraak toonde Vaesen zich gevaarlijk na een hoekschop van Betremieux. Peeters weerde de bal af aan de eerste paal. Kort voor de koffie scoorde Tienen dan toch de verdiende 2-0. Degeling behield het overzicht en legde de bal netjes breed tot bij Belme. De Hoeienaar bleef rustig en schoof de bal beheerst voorbij de Leuvense goalie. De Suikerploeg op een deugddoende voorsprong op slag van rusten.

OHL-trainer Vande Velde gooide na de koffie Sakanoko en Verhamme in de strijd, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Integendeel, want bezoekende verdediger Debroux kwam goed weg toen zijn handsbal in het strafschopgebied niet werd bestraft door scheidsrechter Deckers. Bogaerts kon een puike voorzet van de bedrijvige Degeling aan de tweede paal niet verzilveren. De Leuvense doelman greep ook gepast in op schot van Belme. De bal viel op het dak van het doel. Een ogenblik later was Belme echter opnieuw aan het feest toen hij alleen voor Desomberg opdook en de bal tegen de touwen werkte. Minder dan tien minuten van het laatste fluitsignaal zorgde Bogaerts voor de forfaitcijfers, nadat de Leuvense doelman een lage knal van Degeling niet onder controle kreeg. Voor KVK Tienen meteen een klinkende revanche naar de blamage tegen AS Eupen drie dagen eerder. De Leuvense spelers weten in de toekomst ongetwijfeld wél waar Tienen ligt.

Daniël Nassen: 'Mooi, maar hier stopt het niet.'

Trainer Nassen, de voorbije dagen onder vuur gezien de ondermaatse prestaties van z'n team, was zichtbaar opgelucht. ‘Na de wedstrijd tegen Eupen heerste er een begrafenisstemming. En terecht,’ stelde hij. ‘Telkens moest ik hetzelfde verhaal vertellen over tegendoelpunten die te makkelijk vielen en kansen die niet werden benut. Ik ken de kwaliteiten van de groep en bleef erin geloven, maar op dit scenario had ik nooit durven hopen. Het moment dat Ronny Schuermans de penalty stopt, betekende een boost voor de hele groep. Desomberg verhinderde daarna nog een aantal gemaakte goals. Het belangrijkste was voor mij vandaag de overwinning. Maar ik ben blij dat we dit de supporters kunnen geven. Toch stopt het hier niet. Het is belangrijk dat we deze lijn doortrekken en zaterdag minstens met 1 punt terug naar Tienen komen.’

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis, Vanhees (88’ De Smet), Belme, Degeling (86’ Mbemba), Dufoor (77’ Meeus), De Silva, Neven, Peeters, Bogaerts.
OH Leuven: Desomberg, Vaesen (63’ Van Steenbrugghe), Oliseh, Vastmans (46’ Verhamme), Debroux, Annys, Ferreira Lino (46’ Sakanoko), Betremieux, Themelin, Calvo, Ebogbe.
Doelpunten: 21’ Neven (1-0), 45’ Belme (2-0), 72’ Belme (3-0), 73’ Degeling (4-0), 83’ Bogaerts (5-0)
Geel: Dufoor, Van Steenbrugghe, Vanhees, Annys
Scheidsrechter: Deckers
 


Glenn Neven schreeuwt het uit van vreugde na zijn heerlijk openingsdoelpunt. Mathieu Belme, zelf goed voor twee goals, komt hem gelukwensen.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

Fantastische match gezien.

Fantastische match gezien. Prachtige doelpunten, vooral dat van Neven.
Degeling stond eindelijk op de plaats waar hij MOET staan. Proficiat aan alle spelers. Dit was echt genieten. Hopelijk wordt dit vervolgd.

En of dat niet genieten was.

En of dat niet genieten was. Een dikke proficiat aan alle spelers, maar zeker aan Siegerd Degeling. Eindelijk stond deze jongen op de plaats waar hij MOET staan. Doen jullie zo verder en het wordt nog een mooie terugronde. Veel succes voor jullie allemaal.

altijd blijven geloven

als mama van een kvk jeugd speler kan ik maar 1 ding zeggen BLIJVEN GELOVEN IN JULLIE KUNNEN 500% GEVEN ALTIJD GAAN VOOR DE OVERWINNING WANT TIENEN JULLIE KUNNEN DAT PROFICIAT EN GENIET ERVAN DE VOLGENDE MATCH GO GO GO

OPSTELLING

Waarom moest het vijf weken duren om eindelijk in te zien dat met twee vleugelbacks ( Peeters en Vandeputte ) en met Degeling op de rechterflank de ploeg veel sterker uit de hoek zou komen ??

Ook in deze opstelling zullen wij nog punten verliezen maar ik ben er zeker van dat onze verdediging met veel meer vertrouwen zal acteren en dat wij met Belme en Degeling op de flanken ook voor veel meer gevaar zullen zorgen op de helft van de tegenstander.

Ik duim in ieder geval voor de moeilijke verplaatsing naar Oostende !

Woeha!!!!!Gezien hoe de

Woeha!!!!!Gezien hoe de voorzetten van op de vleugels voor constant gevaar zorgden.En wat een ruimte de spelers die achter Sebba speelden kregen.Dubbele flankbezetting met echte vleugelverdedigers,waarom niet eerder?Hopelijk trekken we de lijn door en geraken we snel uit de onderste tabelhelft.Forza KVK!!!!!!!!!!!En voor JP,nog altijd welkom in de kantine, hoor!

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure