KVK Tienen - OH Leuven: 5-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen opteerde voor twee rasechte backs met de wederoptredende Peeters en Vandeput. Köse was geelgeschorst en Vermast onbeschikbaar wegens een blessure aan de ligamenten van de enkel. Mbemba begon na een degelijke beurt bij de beloften (2 doelpunten) op de bank.

De thuisploeg begon erg gretig aan de wedstrijd. Zelden was de honger naar een overwinning zo groot. De derby tegen OH Leuven was de uitgelezen kans om orde op zaken te stellen na de blamage tegen Eupen. Tienen opende dan ook meteen met een huizenhoge kans. Desomberg kreeg een afgeweken schot van Belme niet onder controle maar zowel Dufoor als Neven kwamen niet tot afdrukken.

Aan de overzijde lokte Betremieux de penaltyfout uit na een diepe bal van Annys. Vandeput liep de Leuvense aanvaller van de sokken en de bal ging op de stip. Schuermans stond echter op de juiste plaats en dook gepast op het leder. Tienen bleef de betere ploeg en eiste het balbezit op. Een slecht weggewerkt schot viel voor de voeten van Neven. De Tiense middenvelder nam de bal heerlijk met links op de slof en zag hoe zijn volley voorbij Desomberg in de verste hoek tegen de touwen viel. KVK Tienen op een 1-0 voorsprong.

Opschudding toen doelman Schuermans last had van krampen en de bal voor zich uit rolde. Betremieux had er weinig oren naar en ging zijn kans. De Tiense doelman repte zich nog naar de kortste hoek om de poging onschadelijk te maken. Toch bleef Tienen bleef de betere ploeg. Desomberg bokste een schot van Degeling weg van onder de dwarsligger, maar werd daarbij gehinderd door Triantafillidis waardoor de fase zonder gevolg bleef. Bij een schaarse Leuvense uitbraak toonde Vaesen zich gevaarlijk na een hoekschop van Betremieux. Peeters weerde de bal af aan de eerste paal. Kort voor de koffie scoorde Tienen dan toch de verdiende 2-0. Degeling behield het overzicht en legde de bal netjes breed tot bij Belme. De Hoeienaar bleef rustig en schoof de bal beheerst voorbij de Leuvense goalie. De Suikerploeg op een deugddoende voorsprong op slag van rusten.

OHL-trainer Vande Velde gooide na de koffie Sakanoko en Verhamme in de strijd, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Integendeel, want bezoekende verdediger Debroux kwam goed weg toen zijn handsbal in het strafschopgebied niet werd bestraft door scheidsrechter Deckers. Bogaerts kon een puike voorzet van de bedrijvige Degeling aan de tweede paal niet verzilveren. De Leuvense doelman greep ook gepast in op schot van Belme. De bal viel op het dak van het doel. Een ogenblik later was Belme echter opnieuw aan het feest toen hij alleen voor Desomberg opdook en de bal tegen de touwen werkte. Minder dan tien minuten van het laatste fluitsignaal zorgde Bogaerts voor de forfaitcijfers, nadat de Leuvense doelman een lage knal van Degeling niet onder controle kreeg. Voor KVK Tienen meteen een klinkende revanche naar de blamage tegen AS Eupen drie dagen eerder. De Leuvense spelers weten in de toekomst ongetwijfeld wél waar Tienen ligt.

Daniël Nassen: 'Mooi, maar hier stopt het niet.'

Trainer Nassen, de voorbije dagen onder vuur gezien de ondermaatse prestaties van z'n team, was zichtbaar opgelucht. ‘Na de wedstrijd tegen Eupen heerste er een begrafenisstemming. En terecht,’ stelde hij. ‘Telkens moest ik hetzelfde verhaal vertellen over tegendoelpunten die te makkelijk vielen en kansen die niet werden benut. Ik ken de kwaliteiten van de groep en bleef erin geloven, maar op dit scenario had ik nooit durven hopen. Het moment dat Ronny Schuermans de penalty stopt, betekende een boost voor de hele groep. Desomberg verhinderde daarna nog een aantal gemaakte goals. Het belangrijkste was voor mij vandaag de overwinning. Maar ik ben blij dat we dit de supporters kunnen geven. Toch stopt het hier niet. Het is belangrijk dat we deze lijn doortrekken en zaterdag minstens met 1 punt terug naar Tienen komen.’

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis, Vanhees (88’ De Smet), Belme, Degeling (86’ Mbemba), Dufoor (77’ Meeus), De Silva, Neven, Peeters, Bogaerts.
OH Leuven: Desomberg, Vaesen (63’ Van Steenbrugghe), Oliseh, Vastmans (46’ Verhamme), Debroux, Annys, Ferreira Lino (46’ Sakanoko), Betremieux, Themelin, Calvo, Ebogbe.
Doelpunten: 21’ Neven (1-0), 45’ Belme (2-0), 72’ Belme (3-0), 73’ Degeling (4-0), 83’ Bogaerts (5-0)
Geel: Dufoor, Van Steenbrugghe, Vanhees, Annys
Scheidsrechter: Deckers
 


Glenn Neven schreeuwt het uit van vreugde na zijn heerlijk openingsdoelpunt. Mathieu Belme, zelf goed voor twee goals, komt hem gelukwensen.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

Fantastische match gezien.

Fantastische match gezien. Prachtige doelpunten, vooral dat van Neven.
Degeling stond eindelijk op de plaats waar hij MOET staan. Proficiat aan alle spelers. Dit was echt genieten. Hopelijk wordt dit vervolgd.

En of dat niet genieten was.

En of dat niet genieten was. Een dikke proficiat aan alle spelers, maar zeker aan Siegerd Degeling. Eindelijk stond deze jongen op de plaats waar hij MOET staan. Doen jullie zo verder en het wordt nog een mooie terugronde. Veel succes voor jullie allemaal.

altijd blijven geloven

als mama van een kvk jeugd speler kan ik maar 1 ding zeggen BLIJVEN GELOVEN IN JULLIE KUNNEN 500% GEVEN ALTIJD GAAN VOOR DE OVERWINNING WANT TIENEN JULLIE KUNNEN DAT PROFICIAT EN GENIET ERVAN DE VOLGENDE MATCH GO GO GO

OPSTELLING

Waarom moest het vijf weken duren om eindelijk in te zien dat met twee vleugelbacks ( Peeters en Vandeputte ) en met Degeling op de rechterflank de ploeg veel sterker uit de hoek zou komen ??

Ook in deze opstelling zullen wij nog punten verliezen maar ik ben er zeker van dat onze verdediging met veel meer vertrouwen zal acteren en dat wij met Belme en Degeling op de flanken ook voor veel meer gevaar zullen zorgen op de helft van de tegenstander.

Ik duim in ieder geval voor de moeilijke verplaatsing naar Oostende !

Woeha!!!!!Gezien hoe de

Woeha!!!!!Gezien hoe de voorzetten van op de vleugels voor constant gevaar zorgden.En wat een ruimte de spelers die achter Sebba speelden kregen.Dubbele flankbezetting met echte vleugelverdedigers,waarom niet eerder?Hopelijk trekken we de lijn door en geraken we snel uit de onderste tabelhelft.Forza KVK!!!!!!!!!!!En voor JP,nog altijd welkom in de kantine, hoor!

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure