KVK Tienen - La Louvière Centre: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Geen doelman Hannes bij KVK Tienen en dus stond Bouzian opnieuw onder de lat. Bogaerts en Vos waren nog onbeschikbaar wegens blessures. De bezoekers van La Louvière staan onderaan de rangschikking en hadden dit seizoen nog geen punten gesprokkeld. Na een trainerswissel stond coach Karama voor het eerst in de dug-out.
 
Een lange studieronde bracht weinig opwinding onder de herfstzon op Stayen. Het was wachten tot de 25ste minuut voor de eerste kans in de partij. Yagan bediende met een scherpe voorzet de centraal gevolgde Mputu die het leder net niet konden deviëren. Een counter bracht Bouzian aan de overkant niet in de problemen.
 
Tienen nestelde zich steeds meer op de speelhelft van de bezoekers en kwam enkele keren dicht bij de openingstreffer. Een fraaie volley van Farin op aangeven van Yagan zag iedereen in doel maar ging alsnog nipt naast. De vrijgelopen Claes mikte het leder enkele minuten later overhoeks naast en ook een kopbal van Farin verdween aan de verkeerde zijde van het doelkader. Mputu had kort voor de pauze misschien de grootste kans maar doelman Dannel redde de meubelen voor de bezoekers.
 
Ook in de tweede helft bleef KVK Tienen zoeken naar de openingsgoal, maar heel wat aanvallen strandden net voor het doelgebied. Een vrijgelopen Laureys besloot overhoeks ver naast. Tienen wist dat het moest gebeuren en voetbalde in het laatste half uur te overhaast. Doelman Dannel kwam dan ook steeds minder in de problemen. Ondertussen was het voor de Tiense defensie ook uitkijken voor een tegenaanval. De negentig minuten tikten gestaag weg en de invalbeurt van enkele jongere Tiense talenten brachten geen doelpunt. Tandengeknars op de tribunes na negentig minuten voetballen, want iedereen wist dat er voor Tienen veel meer had ingezeten tegen dit La Louvière.
 
‘We krijgen veertien hoekschoppen en hebben genoeg kansen gehad om deze partij te winnen’, aldus trainer Vanhoudt. ‘In de tweede helft wilden we te graag en gingen enkele jongens uit positie lopen. We hoopten op de frisse krachten en een flits, maar het doelpunt kwam niet. Als je in de eerste helft op voorsprong komt, krijg je een andere match. Nu moesten we ook rekening blijven houden met de counter van de tegenstander. Het tikkeltje geluk ontbrak ons vandaag.’
 
‘Vele ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Bovendien zijn vele tegenstanders extra gemotiveerd omdat ze hier in het stadion van een eersteklasser mogen voetballen. De spelers komen aan en staan meteen met hun telefoon op het veld om foto’s te maken. Het thuisgevoel met de steun van onze fans in onze rug ervaar je hier veel minder. Dat is jammer, maar het is niet anders. Ondertussen verliezen we slechts één van onze vijf wedstrijden in eerste nationale. Na een vrij weekend gaat het richting Winkel Sport en dan volgt de bekerpartij tegen Cercle Brugge.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Meeus, Farin, Mputu (67’ Osei-Berkoe), Yagan (76’ Coenen), Singh, Claes (76’ Struys), Jochmans, Spaenhoven (87’ Matterne), Laureys, Kempeneers.
La Louvière Centre: Dannel, Diakhate, Luhaka, Ba (87’ Fortune), Aydouni, Cisse, Bouchentouf (61’ Kaba), Nkou (51’ Di Chiello), Bentayeb, Salem-Ngabou, Mukala.
Geel: Bouchentouf, Jochmans, Luhaka, Diakhate
Scheidsrechter: Arno Cornelis
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure