KVK Tienen - KVV Vosselaar: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK wilde de nederlaag bij RC Hades snel naar de vergeethoek spelen met een thuisoverwinning tegen KVV Vosselaar. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op de geblesseerde Florin Grancea. Jonathan Lusadusu wordt dezer dagen voor het eerst papa en had dus een prima reden om de wedstrijd over te slaan. Doelman Mombaerts liep mogelijk een knieblessure op tijdens een training en zoekt deze week een arts op.
 
De wedstrijd begon in een feestelijke stemming. Ter gelegenheid van de jeugddag toonden de vele tientallen fiere jeugdspelers en hun begeleiders zich aan het grote publiek. De fijne voetbalsfeer inspireerde KVK tot een prima eerste helft.
 
Na 25 minuten voetballen bekroonde Jonas Bogaerts een Tiense aanval aan de tweede paal. Een verdiende voorsprong, want eerder hadden enkele gevaarlijke voorzetten al voor onrust gezorgd in de bezoekende defensie. Aan de overkant besloot bezoeker Hannes over het doel van Delabre.
 
KVK claimde een elfmeter na vermeend handspel van Julien en in dezelfde fase mikte de vrijstaande Claes over. Vanwelkenhuysen kreeg nog een dot van een kans op slag van rusten, maar de spits reageerde te verrast en besloot naast.
 
Kempeneers bleef na de pauze in de kleedkamers wegens een kniestoot. Bourguignon kwam hem vervangen. De bezoekers gingen logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker en drumden KVK het eerste kwartier wat achteruit. Een vrije trap van Vaes kon doelman Hannes niet verontrusten. Segers kopte over. 
 
Daarna toonde Tienen zich offensief de betere ploeg. De manschappen van Jo Claes lieten echter na de score verder uit te diepen. Convents trapte naast op aangeven van de ingevallen Deflem en ook die zag even later zijn poging afgeblokt. De alleen voor doel opduikende Singh raakte niet op de bezoekende doelman en ook een solerende Acke besloot op Delabre. Vosselaar bleef ondertussen offensief onmachtig. De Tiense zege kwam niet meer in gevaar.
 
Het feit dat Tienen vergat de score uit te diepen was voor trainer Jo Claes meteen ook de enige smet op de partij. ‘Ik zag vandaag een echt team op het veld en onze eerste helft was heel goed met balvastheid, diepgang én enkele mooie kansen. In het begin van de tweede helft hadden we het even lastiger. Een typische situatie voor een team dat met een kleine voorsprong aan de tweede helft begint. Toch hebben we de partij opnieuw in handen genomen, al hadden we wedstrijd wat sneller in een definitieve plooi moeten leggen.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting K. Berchem Sport. De club speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een vernieuwd stadion. 
 
De wedstrijdbal was geschonken door commercieel afgevaardigde Willy Hermans.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (49’ Bourguignon), Vanwelkenhuysen (78’ Acke).
KVV Vosselaar: Delabre, Haddouchi (82’ Machielsen), Segers, Van de Vel, Vaes (87’ Konneh), Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Paulino Rosario (63’ Jannes), Verheyen.
Doelpunten: 24’ Bogaerts (1-0)
Geel: Verheyen, Convents
Scheidsrechter: Marnic Claes
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure