KVK Tienen - KVV Thes Sport: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Opnieuw teleurstelling in het Tiense kamp na afloop van de wedstrijd tegen titelkandidaat KVV Thes Sport. Het gebrachte voetbal was immers beduidend beter dan een weekje eerder bij Francs Borains, maar andermaal bleef de ploeg puntenloos achter.
 
In een vlot op en neer golvende eerste helft waren het de bezoekers die na 16 minuten op voorsprong kwamen. Stefani vond Hannes op zijn weg, maar kon via de rebound van Vermijl toch nog scoren. Aan de overzijde werd het vrijwel meteen 1-1. Laureys werkte af met een fraaie lob na een diepe bal van Swerten. 
 
De bezoekers bleven dreigen via Jeunen die recht op Hannes besloot. Ondertussen moest Braeken met een tweede gele kaart naar de kant toen hij een doorgebroken Laureys foutief stuitte. Tienen kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, met onder andere een afstandsschot van Singh dat nipt naast verdween. Een elftmeter op Ventôse ging niet door omwille van buitenspel.
 
Singh dreigde als eerste na de herneming met een kopbal die overhoeks naast ging. Even later was hij te gul en liet hij een mooie schietkans liggen om Laureys te bedienen. Ook Ventôse kon hard uithalen. Hij besloot recht op doelman Schevenels die in de slotminuten vervangen moest worden. 
 
Met nog enkele minuten te voetballen verwachtte iedereen bij KVK een rustige herneming na een scheidsrechtersbal. De bezoekers beslisten daar echter anders over en gooiden het leder in de kleine rechthoek. Daar trapte de ingevallen Bammens de bal tegen de Tiense netten. 1-2 en een koude douche voor de thuisploeg. Ref Vanboven beslisten bovendien weinig blessuretijd toe te voegen, zodat Tienen geen vuist meer kon maken.
 
Een uur lang tegen tien tegenstanders, maar geen puntengewin voor KVK Tienen in het eigen Bergéstadion. Trainer Claes was dan ook teleurgesteld: ‘We verdienden vandaag om te winnen. We waren de betere ploeg in alle aspecten van het voetbal. Ons plannetje werkte. Getuige daarvan het doelpunt van Laureys.’  
 
‘We creëerden zeker in de tweede helft voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar kenden weinig geluk in de afwerking. De manier waarop het winnende doelpunt van Thes tot stand komt is heel zuur. We verwachten immers dat de bal terug naar ons komt, maar zij zetten voor een komen zo op voorsprong. Ook de eerste tegengoal komt er voor mij te makkelijk. Heel jammer, want ik ben tevreden over de manier waarop de jongens het vandaag hebben aangepakt’, aldus de Tiense trainer nog.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Farin, Ventose, Yagan, Singh, Swerten, Claes (76’ Kempeneers), Bogaerts, Laureys (76’ Van Vaerenbergh), Matterne. 
KVV Thes Sport: Schevenels (86’ Valkenaers), Vermijl, Jeunen, Kerckhofs, Stefani, Vaesen (77’ Bammens), Vermijl (89’ Spruyt), Battista, Hulsmans, Vanaken, Braeken.
Doelpunten: 12’ Stefani (0-1), 16’ Laureys (1-1), 89’ Bammens (1-2)
Rood: Braeken (2x geel)
Geel: Claes, Hulsmans, Stefani, Ventôse.
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure