KVK Tienen - KSK Hasselt : 1 - 1 Printervriendelijke versie

Zachte temperaturen in het Bergéstadion, maar dat maakte het kerstvoetbal er met de aanwezigheid van vele jeugdspelers niet minder gezellig om. Trainer Hayen kon op een volledige kern rekenen met uitzondering van de geblesseerden Blockx (scheurtje quadriceps) en De Wolf. Grancea kreeg geen plaatsje in de selectie. Bij het ambitieuze Hasselt verscheen ex-KVK'er Vandecauter aan de aftrap. Trainer Stijn Stijnen moest geschorst postvatten op de tribune. Voor de aftrap was er een eerbetoon aan mevrouw Angèle Mellaerts, vele jaren lang trouw vrijwilligster van KVK Tienen en overleden op 81-jarige leeftijd.

De bezoekers uit Limburg begonnen als de betere ploeg aan de wedstrijd. Bilican bracht de bal vanop links strak voor doel, maar Jeunen kwam net te laat om Hannes te verschalken. De naar de voorhoede doorgeschoven middenvelder Jeunes bleef was veruit de meest gevaarlijke pion van de bezoekers. Hij kopte enkele minuten later in de handen van doelman Hannes.

Ondanks de grotere balvastheid bij een steviger Hasselt, was het Tienen dat na 26 minuten voetballen de score opende. Mathei joeg een afvallende bal vanuit het pak na een hoekschop hard tegen de netten.

Hasselt liet niet begaan en dreigde via een kopbal van Corstjens die net naast de kooi van Hannes verdween. Uitstel was het, want vijf minuten voor de pauze trapte Jeunen het leder op aangeven van Bilican in één tijd tegen de Tiense netten. Jeunen moest zijn team een moment later op voorsprong brengen, maar bediende Saglam die zijn schot miste.

Trainer Hayen hoopte op meer offensieve slagkracht na de koffie en haalde tijdens de pauze Rubenschüh naar de kant voor Bangoura. Echt grote kansen bleven ook nu echter achterwege. Een schot van Haroun miste richting en ook Mathei krulde zijn plaatsbal naast.

De minuten tikten weg en mooi combinatievoetbal bleef aan beide kanten achterwege in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De bezoekende druk in de slotfase leverde dan ook weinig gevaar op.

‘Ik hoopte op mooier voetbal, wist al snel dat er niet meer inzat’, stelde trainer Hayen achteraf. ‘We willen voorkomen dat Hasselt ons wegtikte en wilde hen dus niet in het spel laten komen. Dat is prima gelukt. Dit punt doet na de tegenslag van de voorbije weken dan ook deugd’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei, Singh, Carton, Willems, Wanyberg (81' Boulatiour), Haroun, Rubenschüh (46' Bangoura).
K. Sporting Hasselt: Swinnen, Corstjens, Weerts, Teker, Vandecauter, Jeunen (67' Demulder), Hulsmans, Trenson, Carratta, Bilican, Saglam.
doelpunten: 26' Mathei (1-0), 39' Jeunen (1-1)
geel: Carton, Vandecauter, Jeunen, Hulsmans, Vos, Boulatiour
scheidsrechter: De Cremer

Herbekijk de wedstrijd die integraal rechtstreeks is uitgezonden door ROB-tv: 

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure