KVK Tienen - KSK Hasselt : 1 - 1 Printervriendelijke versie

Zachte temperaturen in het Bergéstadion, maar dat maakte het kerstvoetbal er met de aanwezigheid van vele jeugdspelers niet minder gezellig om. Trainer Hayen kon op een volledige kern rekenen met uitzondering van de geblesseerden Blockx (scheurtje quadriceps) en De Wolf. Grancea kreeg geen plaatsje in de selectie. Bij het ambitieuze Hasselt verscheen ex-KVK'er Vandecauter aan de aftrap. Trainer Stijn Stijnen moest geschorst postvatten op de tribune. Voor de aftrap was er een eerbetoon aan mevrouw Angèle Mellaerts, vele jaren lang trouw vrijwilligster van KVK Tienen en overleden op 81-jarige leeftijd.

De bezoekers uit Limburg begonnen als de betere ploeg aan de wedstrijd. Bilican bracht de bal vanop links strak voor doel, maar Jeunen kwam net te laat om Hannes te verschalken. De naar de voorhoede doorgeschoven middenvelder Jeunes bleef was veruit de meest gevaarlijke pion van de bezoekers. Hij kopte enkele minuten later in de handen van doelman Hannes.

Ondanks de grotere balvastheid bij een steviger Hasselt, was het Tienen dat na 26 minuten voetballen de score opende. Mathei joeg een afvallende bal vanuit het pak na een hoekschop hard tegen de netten.

Hasselt liet niet begaan en dreigde via een kopbal van Corstjens die net naast de kooi van Hannes verdween. Uitstel was het, want vijf minuten voor de pauze trapte Jeunen het leder op aangeven van Bilican in één tijd tegen de Tiense netten. Jeunen moest zijn team een moment later op voorsprong brengen, maar bediende Saglam die zijn schot miste.

Trainer Hayen hoopte op meer offensieve slagkracht na de koffie en haalde tijdens de pauze Rubenschüh naar de kant voor Bangoura. Echt grote kansen bleven ook nu echter achterwege. Een schot van Haroun miste richting en ook Mathei krulde zijn plaatsbal naast.

De minuten tikten weg en mooi combinatievoetbal bleef aan beide kanten achterwege in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De bezoekende druk in de slotfase leverde dan ook weinig gevaar op.

‘Ik hoopte op mooier voetbal, wist al snel dat er niet meer inzat’, stelde trainer Hayen achteraf. ‘We willen voorkomen dat Hasselt ons wegtikte en wilde hen dus niet in het spel laten komen. Dat is prima gelukt. Dit punt doet na de tegenslag van de voorbije weken dan ook deugd’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei, Singh, Carton, Willems, Wanyberg (81' Boulatiour), Haroun, Rubenschüh (46' Bangoura).
K. Sporting Hasselt: Swinnen, Corstjens, Weerts, Teker, Vandecauter, Jeunen (67' Demulder), Hulsmans, Trenson, Carratta, Bilican, Saglam.
doelpunten: 26' Mathei (1-0), 39' Jeunen (1-1)
geel: Carton, Vandecauter, Jeunen, Hulsmans, Vos, Boulatiour
scheidsrechter: De Cremer

Herbekijk de wedstrijd die integraal rechtstreeks is uitgezonden door ROB-tv: 

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure