KVK Tienen - KOSC Wijgmaal: 4 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de 3-0 nederlaag bij Bocholt wegspoelen met een overwinning tegen de buren uit Wijgmaal. Voor de derby waren enkel Florin Grancea en Brecht Mombaerts onbeschikbaar. Damblon hervat bij de beloften. Bij Wijgmaal drie ex-KVK’ers in de rangen: aanvaller Mathei, middenvelder Stockx en verdediger Pellegriti.
 
Na een korte studieronde was het uitgerekend Pieter Kempeneers die tegen zijn ex-club scoorde. De Tienenaar kopte aan de tweede paal een voorzet van Andries Claes overhoeks binnen. Diezelfde Claes haalde in de korte hoek uit richting doelman Vanwelkenhuysen. De rebound vond geen Tiense voet.
 
KVK had de wedstrijd stevig in handen. De bezoekers probeerden het dan maar uit de tweede linie. KVK-goalie Hannes kende weinig moeite met het schot van Mertens. Aan de overkant kwam doelman van Vanwelkenhuysen goed weg toen hij een schot op de rug van Claes devieerde. De bezoekende doelman kende ook enige moeite met een schot van Acke.
 
In de tweede helft nam Tienen aanvankelijk wat gas terug, maar in het laatste half uur ging het tempo opnieuw de hoogte in. Bogaerts kon een voorzet net niet voldoende deviëren en een fraaie krul van Convents werd door de bezoekende doelman van tussen de palen geduwd. Aan de overzijde was Mathei te verrast om de bal richting Hannes te kaatsen.
 
Na 68 minuten voetballen kwam de verdiende 2-0 er wel voor Tienen. Kersverse papa Hannes Meeus trapte een strakke voorzet van Convents aan de tweede paal tegen de netten. De ondertussen ingevallen Vanwelkenhuysen verschalkte ei zo na z’n achterneefje in het Wijgmaalse doel, maar Bakali werkte het leder van de doellijn weg.
 
De ingevallen Ventôse maakte er op aangeven van Claes 3-0 van. Stockx milderde vrijwel meteen aan de overzijde met een droge knal, maar het was opnieuw Ventôse die in de slotminuut een fraaie voorzet van Matterne tegen de netten legde. De 4-1 eindstand stond op het scorebord.
 
Trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken waren erg blij met de reactie van de groep na de uitschuiver in Bocholt: ‘Dit was een heel volwassen wedstrijd van Tienen. We voorkwamen dat de bezoekende spelmakers in de match kwamen. Pieter Kempeneers scoort tegen zijn ex-club, meteen zijn tweede goal met de kop ooit. Ja, we hadden het wat eerder kunnen afmaken op basis van het aantal kansen, maar onze sterke bank toonde opnieuw haar meerwaarde. De groep reageerde knap na de wedstrijd in Bocholt die we ondertussen uitgebreid hebben besproken om eruit te leren.’
 
Door de nederlaag van Aalst en het gelijkspel van Bocholt klimt KVK Tienen opnieuw naar de leiding in tweede amateurklasse. Indien KVK twee keer kan winnen is het zelfs periodekampioen. ‘We moeten nu inderdaaad kleur bekennen en die periodetitel als doel beschouwen’, aldus Jo Claes. ‘We blijven echter trouw aan de aanpak om dit wedstrijd per wedstrijd te benaderen.'
 
Volgende week wacht de verplaatsing SK Pepingen-Halle. Het weekend erna komt R. Cappellen FC op bezoek.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (64’ Vanwelkenhuysen), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (82’ Deflem), Kempeneers (64’ Ventôse).
KOSC Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Mertens, De Keukeleere, Stockx, Dehond, Goor, Dewaet (50’ Bakala), Masselis (46’ Vandenberghe), Molenberghs (14’ Bongiorno), Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 12’ Kempeneers (1-0),  68’  Hannes (2-0), 88’ Ventôse (3-0), 89’ Stockx (3-1), 89’ Ventôse (4-1)
Geel: Goor, Matterne, De Keukeleere, Kempeneers
Scheidsrechter: Erik Bury
 
Pieter Kempeneers scoort de 1-0 na een kwartiertje voetballen.
 
Kapitein Hannes Meeus viert met een verwijzing naar kersvers zoontje Florre.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure