KVK Tienen - KOSC Wijgmaal: 4 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de 3-0 nederlaag bij Bocholt wegspoelen met een overwinning tegen de buren uit Wijgmaal. Voor de derby waren enkel Florin Grancea en Brecht Mombaerts onbeschikbaar. Damblon hervat bij de beloften. Bij Wijgmaal drie ex-KVK’ers in de rangen: aanvaller Mathei, middenvelder Stockx en verdediger Pellegriti.
 
Na een korte studieronde was het uitgerekend Pieter Kempeneers die tegen zijn ex-club scoorde. De Tienenaar kopte aan de tweede paal een voorzet van Andries Claes overhoeks binnen. Diezelfde Claes haalde in de korte hoek uit richting doelman Vanwelkenhuysen. De rebound vond geen Tiense voet.
 
KVK had de wedstrijd stevig in handen. De bezoekers probeerden het dan maar uit de tweede linie. KVK-goalie Hannes kende weinig moeite met het schot van Mertens. Aan de overkant kwam doelman van Vanwelkenhuysen goed weg toen hij een schot op de rug van Claes devieerde. De bezoekende doelman kende ook enige moeite met een schot van Acke.
 
In de tweede helft nam Tienen aanvankelijk wat gas terug, maar in het laatste half uur ging het tempo opnieuw de hoogte in. Bogaerts kon een voorzet net niet voldoende deviëren en een fraaie krul van Convents werd door de bezoekende doelman van tussen de palen geduwd. Aan de overzijde was Mathei te verrast om de bal richting Hannes te kaatsen.
 
Na 68 minuten voetballen kwam de verdiende 2-0 er wel voor Tienen. Kersverse papa Hannes Meeus trapte een strakke voorzet van Convents aan de tweede paal tegen de netten. De ondertussen ingevallen Vanwelkenhuysen verschalkte ei zo na z’n achterneefje in het Wijgmaalse doel, maar Bakali werkte het leder van de doellijn weg.
 
De ingevallen Ventôse maakte er op aangeven van Claes 3-0 van. Stockx milderde vrijwel meteen aan de overzijde met een droge knal, maar het was opnieuw Ventôse die in de slotminuut een fraaie voorzet van Matterne tegen de netten legde. De 4-1 eindstand stond op het scorebord.
 
Trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken waren erg blij met de reactie van de groep na de uitschuiver in Bocholt: ‘Dit was een heel volwassen wedstrijd van Tienen. We voorkwamen dat de bezoekende spelmakers in de match kwamen. Pieter Kempeneers scoort tegen zijn ex-club, meteen zijn tweede goal met de kop ooit. Ja, we hadden het wat eerder kunnen afmaken op basis van het aantal kansen, maar onze sterke bank toonde opnieuw haar meerwaarde. De groep reageerde knap na de wedstrijd in Bocholt die we ondertussen uitgebreid hebben besproken om eruit te leren.’
 
Door de nederlaag van Aalst en het gelijkspel van Bocholt klimt KVK Tienen opnieuw naar de leiding in tweede amateurklasse. Indien KVK twee keer kan winnen is het zelfs periodekampioen. ‘We moeten nu inderdaaad kleur bekennen en die periodetitel als doel beschouwen’, aldus Jo Claes. ‘We blijven echter trouw aan de aanpak om dit wedstrijd per wedstrijd te benaderen.'
 
Volgende week wacht de verplaatsing SK Pepingen-Halle. Het weekend erna komt R. Cappellen FC op bezoek.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (64’ Vanwelkenhuysen), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (82’ Deflem), Kempeneers (64’ Ventôse).
KOSC Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Mertens, De Keukeleere, Stockx, Dehond, Goor, Dewaet (50’ Bakala), Masselis (46’ Vandenberghe), Molenberghs (14’ Bongiorno), Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 12’ Kempeneers (1-0),  68’  Hannes (2-0), 88’ Ventôse (3-0), 89’ Stockx (3-1), 89’ Ventôse (4-1)
Geel: Goor, Matterne, De Keukeleere, Kempeneers
Scheidsrechter: Erik Bury
 
Pieter Kempeneers scoort de 1-0 na een kwartiertje voetballen.
 
Kapitein Hannes Meeus viert met een verwijzing naar kersvers zoontje Florre.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure