KVK Tienen - KFC Sint-Lenaarts: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Eerste achtervolger KFC Sint-Lenaarts kwam met ambitie naar het Bergéstadion. Bij winst zou de kloof tot KVK herleid worden tot 5 eenheden én was de tweede periodetitel binnen handbereik. KVK Tienen wilde dat vanzelfsprekend vermijden en met winst uitlopen tot elf punten. Trainer Claes kon rekenen op een volledige kern, buiten langdurig afwezigen Acke en Singh en de geelgeschorste Weeghmans.
 
KVK Tienen begon sterk aan de partij en drukte Sint-Lenaarts terug op de eigen speelhelft. Lambrecth opende al na zes minuten de score aan de eerste paal op aangeven van Claes. Met een schuiver verdween de bal onhoudbaar tegen de netten. De bezoekers dreigden noodgedwongen enkel wat uit de tweede lijn.
 
Na een half uur voetballen moest een geblesseerde Arthur Hannes naar de kant voor Wouter Nijsen. KVK bleef onder meer met een hardwerkend middenveld hoog druk zetten, waardoor de bezoekers niet tot combineren kwamen. Uitgespeelde doelkansen bleven uit, maar het was wel Tenen dat op de loer lag om een foutje af te straffen.
 
Ook de tweede helft begon een knal van Hofmans over het Tiense doel gunstig voor de thuisploeg.  Een counterende Grancea dook in de geboden ruimte en nam met een overhoekse knal doelman Vermeylen te grazen. Sint-Lenaarts zocht naar de aansluitingstreffer, maar het schotje van Daoudi kon Nijsen niet in verlegenheid brengen.
 
Ook in de slotfase van de partij kon KFC Sint-Lenaarts de wedstrijd niet in handen nemen. Grancea was dicht bij de 3-0 met een schot op doelman Vermeylen vanuit een scherpe hoek en een poging in het zijnet. Met nog vijf minuten op de klok zette Convents Tienen op rozen. De ingevallen Calgan bracht voor en zijn collega Diestenaar kon eenvoudig binnentrappen.
 
Een fraai resultaat van KVK Tienen dat niet ontgoochelde in de topper. Tienen stond er negentig minuten lang als ‘team’ en speelde een erg mature wedstrijd.
 
Een tevreden trainer Claes opende zijn babbel met enkele cijfers: ’19 wedstrijden gespeeld, 15 gewonnen en 4 gelijk. 9 tegengoals. Zowat in alles statistieken van de nationale reeksen scoren we top. Vandaag hebben we geen kansen weggegeven in een partij die de tegenstander moest winnen. Wat moet ik daar aan toevoegen? Dit is het resultaat van hard werken van een hele groep. We mogen hier trots op zijn. We moeten de voetjes op de grond houden, maar dit mogen we niet uit onze handen laten glippen’. 
 
‘Het moet gezegd: KFC Sint-Lenaarts is niet naar Tienen gekomen om zich in te graven. We hadden ons goed voorbereid en wisten hoe we hun het voetballen konden beletten. Ook onze aanvallende spelers deden hun werk. Kortom: we zijn supertevreden. We hadden bij het begin van het seizoen niet kunnen dromen dat we zo’n parcours zouden neerzetten.’
 
Binnen twee weken trekt KVK Tienen richting KFC Zwarte Leeuw. Een lastige verplaatsing die onze jongens met vertrouwen kunnen aanvatten.
 
KVK Tienen: Hannes (28’ Nijsen), Matterne, A. Vos, Meeus, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Bourguignon, Claes, Bogaerts, Convents.
KFC Sint-Lenaarts: Vermeylen, Verheyen (64’ Van Hoydonck), Van Minnebruggen, Vogels, Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers (74’ Alassan), Lansu, Hofmans, Da Rocha.
Doelpunten: 6’ Lambrecth (1-0), 50’ Grancea (2-0)
Geel: Lansu, Van Hoydonck
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure