KVK Tienen - KFC Oosterzonen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

KFC Oosterzonen imponeerde tijdens de voorbereiding en was meteen een geduchte tegenstander voor een jong KVK. Met onder meer Bart Deelkens en Wim Mennes heeft de ploeg heel wat ervaring in de rangen. Trainer Hayen zette in een zwoel Bergéstadion Arthur Hannes onder de lat. Naast de andere doelman De Wolf zaten ook Puttenaers, Haroun en Bangoura op de invallersbank.
 
Oosterzonen ging stevig van start met snel en offensief combinatievoetbal. Hoefnagels trapte vanuit de tweede lijn hard op de vuisten van doelman Hannes. De snelle Placca snoepte het leder af en stormde alleen richting het Tiense doel. Hij kende weinig geluk en trapte de bal op de paal.
 
Tienen liet niet begaan en ontsnapte steeds meer aan de bezoekende druk. Na 18 minuten mikte Boulatiour op aangeven van Singh de bal via de paal onhoudbaar voorbij Deelkens. De thuisploeg ging ondertussen alsmaar beter combineren en nam nu het voortouw. Haroun kwam centimeters te kort om een diepe bal van Boulatiour de verzilveren. Op slag van rusten trapte Wanyberg naast na mooi vrijspelen door Grancea.
 
KVK Tienen kwam ook vastberaden uit de kleedkamer en ging door op het goede elan. Een attente Deelkens tipte een afstandsschot van de voor de geblesseerde Carton ingevallen Haroun uit het kader. Na een mooie inspanning van Mathei trapte Grancea vanop de rand van de zestien op de kruising. Enkele minuten later besloot hij een tweede keer op het kader: zijn voorzetschot belandde op de dwarsligger. Een counterend Tienen scoorde zelfs via Mathei, maar zijn doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel.
 
Oosterzonen bleef ondertussen zoeken naar openingen. Doelman Hannes stond aan de grond genageld toen Placca met een afgeweken afstandsschot wat onverwacht de gelijkmaker scoorde. KVK Tienen mocht opnieuw op zoek naar de winning-goal met nog een half uur op klok.
 
Toen Van Bauwel op de ingevallen Bangoura leunde ging de bal makkelijk op stip, nadat ref Chaspierre eerder een handsbal in de zestien negeerde. Roosbeek trapte echter te zwak zodat Deelkens kon redden. Een Tiens slotoffensief mocht niet meer baten om de verdiende driepunter in eigen huis te houden. Deelkens bewees zijn waarde en tipte de fraai gemikte vrije trap van Grancea nog de kruising. 
 
Trainer Hayen: 'Blijven werken aan offensieve patronen'
 
Vandaag was er slechts één winnaar in het Bergéstadion: de aanwezige toeschouwers. Die zagen een boeiende pot voetbal van hoog niveau die op geen enkel moment verveelde. Dat vond ook trainer Hayen: 'We begonnen slecht aan de partij en hadden niet meteen een antwoord op de diepgang van Oosterzonen dat een prima team heeft. Na enkele bijsturingen waarbij de linies korter op mekaar moesten voetballen kregen we meer vat op de partij. De goede periode na de openingsgoal konden we ook in de tweede helft doortrekken. Het is echter jammer dat we de vele kansen niet afwerken. Achteraan komen we zelden in de problemen, maar de aanvallende patronen vragen nog wat meer tijd. Ons tweede doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel in een fase waar dat niet nodig was. Het is dan zuur dat Oosterzonen kan scoren met een afgeweken schot waar Hannes geen verhaal tegen heeft. Roosbeek had vanop de stip misschien beter gekozen voor een harde knal, maar het draagt niets bij om hem nu met de vinger te wijzen. Ondanks de vele goede dingen en het aangename wedstrijdverloop, blijf ik toch vooral aandacht schenken aan de werkpunten. Er zijn heel wat dingen die beter kunnen om het hoofd te bieden aan de lastige partijen die er de komende weken aan zitten te komen. Het resultaat blijft het belangrijkste'. 
 
De Tiense trainer gaf ook wat toelichting bij de keuze voor doelman Hannes onder de lat. 'We hebben op dit moment twee goede doelmannen die elk op een goed niveau presteren. De komende weken geven we zowel aan De Wolf als aan Hannes de kans op zich te tonen. Voor de bekerwedstrijd staat De Wolf opnieuw onder de lat. We hopen zo binnenkort een weloverwogen keuze te kunnen maken'.
 
Dylan Carton blesseerde zich tijdens de opwarming. Het moet nog blijken hoe ernstig zijn blessure is.
 
KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei, Grancea, Singh, Carton (25' Haroun), Willems, Wanyberg (66' Bangoura).
KFC Oosterzonen: Deelkens, Schops (54' Van Bauwel), Bastiaens, Mennes, Van der Veken, Engelen, Placca Fessou, Meseure (72' Vermeiren), Janssen, Vervoort (46' Dehond) , Hoefnagels.
doelpunten: 18' Boulatiour (1-0), 62' Placca Fessou (1-1)
geel: Verhamme, Van Bauwel
scheidsrechter: Guillaume Chaspierre
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure