KVK Tienen - KFC Mandel United: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Een doelpunt van Laureys na een half uur voetballen volstond om de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Daarmee verdwijnt de nul van de tabellen na een toch wat aparte week waarin de samenwerking met trainer Jo Claes na twee mooie seizoenen werd stopgezet. Sportief manager Bart Vanhoudt nam voor de gelegenheid de honneurs waar als trainer en ontdekte al snel dat Mandel geen hapklare brok was. 
 
In het eerste half uur pakten de bezoekers immers uit met verzorgd en krachtig voetbal. KVK Tienen moest zich noodgedwongen beperken tot verdedigen. De vrijstande Mezine knalde hard op de vuisten van doelman Hannes en enkele minuten later vond Mestdagh de Tiense dwarsligger op zijn pad. Via een afgeweken bal trapte ook zijn ploegmakker Brouckaert hard op de Tiense lat. 
 
Tienen kende moeite om zich offensief te tonen, maar na iets meer dan een half uur voetballen bediende Bogaerts de aanstormende Laureys die de bal knap voorbij Laleman legde. De bezoekers waren andermaal gevaarlijk kort voor de pauze. Doelman Hannes belette dat Lorthiois vanop afstand kon scoren.
 
Na de pauze kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd. Invaller Pieter Kempeneers bracht extra duelkracht op het middenveld. Het was wachten op echte doelkansen. Tot twee keer toe dook Laureys op voor doelman Laleman, maar zijn pogingen konden hem niet verrassen. Aan de overzijde scheerde een poging van Tamsin de Tiense lat. De slotfase werd nog gekleurd door een rode kaart voor Kempeneers. Hij schermde de bal wat te enthousiast af en raakte zijn belager in het aangezicht. Voor ref Timmermans voldoende om de rode kaart te tonen. KVK won echter met het kleinste verschil.
 
Interim-trainer Bart Vanhoudt was blij met de overwinning, maar wist dat KVK Tienen geen eenvoudige partij achter de rug had: ‘Met Mandel troffen we een heel complete ploeg die een prima prestatie neerzette. Het eerste half uur van de wedstrijd hadden we het dan ook knap lastig. We hadden de intentie om van bij aanvang onze wil op te leggen, maar mochten ons gelukkig prijzen dat we geen tegengoal pakten. Met een beetje geluk komen we dan wel op voorsprong met een mooie goal’. 
 
‘In de tweede helft herschikten we de pionnen en pakten we uit met meer kracht in het middenveld. Een sterk ingevallen Pieter Kempeneers maakte mee het verschil. Deze overwinning doet deugd na een woelige week. We hebben hard getraind, maar ook plezier proberen te maken. Ik vond die beleving ook terug in de partij. Jammer van de rode kaart van Pieter Kempeneers in de slotminuten. Hij had niet de intentie om zijn tegenstrever te raken. Ik hoop dat we dat met de beelden kunnen aantonen’, aldus Vanhoudt die met de sportieve cel snel een geschikte nieuwe trainer wil aanduiden.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Farin, Yagan (81’ Ventôse), Singh, Swerten, Claes (46’ Kempeneers), Spaenhoven, Bogaerts, Laureys.
KFC Mandel United: Laleman, Mestdagh (90’ Dumortier), Lorthiois, Dhondt (75’ Callens), Oudjemeber, Brouckaert, Van Marcke, Raes, Pyck, Tamsin, Mezine.
Doelpunten: 33’ Laureys (1-0)
Geel: Bogaerts,s, Van Marcke
Rood: Kempeneers
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
Jonas Laureys zette KVK Tienen op voorsprong na een half uur voetballen.
 
>> Meer sfeerbeelden van de partij vind je via www.football-weekends.com of op onze Facebook-pagina!
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure