KVK Tienen - KFC Helson: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In het rijtje van vier galawedstrijden voor kampioen KVK Tienen was KFC Helson aan de beurt. De Limburgers tellen met David Vandecauter en kapitein Bart Vanhees twee ex-KVK’ers in de rangen en hebben een stek in de buik van de rangschikking. Tienen kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Cabumi, Lambrecth en doelman Hannes bleven onbeschikbaar. Kapitein Meeus kreeg uit handen van ex-kapitein Vanhees namens KFC Helson een ruiker bloemen voor het behalen van de titel.
 
In de eerste helft pakte KVK uit met onvervalst eenrichtingsvoetbal. Calgan werd in het straatje gestuurd, maar zijn poging miste het kader. Doelman Coenen liet zich niet verschalken op een vrije trap van Meeus. Ook Convents kreeg tot twee keer toe het vizier niet scherp. Een lage schuiver van Bogaerts kon niet verrassen. Tot Grancea op het half uur vanuit het pak raak schoot en KVK op een verdiende voorsprong bracht. De erg defensief ingestelde bezoekers stelden hier niets tegenover. Calgan kon voor de pauze nog één keer dreigen voor Tienen.
 
In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Een schot van Calgan, die overigens tegen zijn ex-club uitkwam, bracht doelman Coenen even in de problemen. De bedrijvige Limburger bediende enkele minuten later ei zo na zijn maatje Convents, maar die kwam net niet bij de bal. Aan de overkant konden de bezoekers af en toe iets meer dreigen, zoals bij een schotje van aanvaller Van Hoegee. De voorbode van de gelijkmaker die op het uur wat uit het niets kwam: andermaal Van Hoegee nam een voorzet van dichtbij op de slof en bracht Helson opnieuw in de partij. 
 
Toch liet KVK niet betijen. Enkele minuten later was het opnieuw Grancea die met een fraai schot in de haak Tienen opnieuw op voorsprong bracht. KVK Tienen hield een af en toe uitbrekend Helson af en liet zelf na de geboden ruimte slim te benutten om de score verder uit te diepen.
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning: ‘Het is mooi dat we ook deze wedstrijd winnend afsluiten tegen een behoudend voetballend Helson. We trainden deze week opnieuw stevig en willen graag de kaap van de 70 punten ronden. Ik wil graag mijn assistent Wiet en keeperstrainer Johan bedanken. De voorbije dagen ging de aandacht iets te veel naar mijn persoon, want zij hebben een heel belangrijke bijdragen aan het succes geleverd. Heel wat beslissingen hebben we samen genomen’. 
 
Na de partij bouwden de Tiense fans een gezellig feestje in de kantine. Volgende zaterdag wacht de eerste van twee uitwedstrijden. KVK Tienen gaat dan op bezoek bij KVK Wellen, de huidige club van nieuwe KVK-spits Dylan Vanwelkenhuysen.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans (71’ Acke), Grancea (80’ J. Vos), Marchoul, Claes, Bogaerts, Calgan, Convents (77’ Singh).
KFC Helson: Coenen, Lemmens (82’ Geerts), Van Hoegee, Prevot, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Kayademir, Clabots, Remans, Daniels.
Doelpunten: 31’ Grancea (1-0), 60’ Van Hoegee (1-1), 66’ Grancea (2-1)
Scheidsrechter: Jan Krieken
 

De technische staf en omkadering werkten net al de spelers hard voor het behalen van de titel.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 9 januari 2020
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure