KVK Tienen - KAC Betekom: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen werden Matterne en Grancea in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen. Ook de afscheidnemende spelers kregen een attentie. De spelers van KAC Betekom vormden een mooie erehaag toen de kampioen het veld betrad. Trainer Jo Claes kon opnieuw een beroep doen op Hannes Meeus. Weeghmans was geel geschorst. Acke was geblesseerd aan de schouder. Betekom kon mits winst en gunstige resultaten in andere wedstrijden het periodekampioenschap binnenhalen.
 
De eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs.  Na dertien minuten voetballen benutte Calgan de geboden ruimte om KVK op aangeven van Grancea op voorsprong te brengen. Betekom liet niet betijen en kwam vanop de stip op gelijke hoogte na een duwfout van Meeus. Janssens trapte de elfmeter gedurfd van achter het steunbeen laag tegen de netten. Vanhentenrijk trapte enkele minuten later hoog over. Aan de overzijde nam Grancea nog twee keer de paraatheid van doelman Coosemans op de proef. Ook de dwarsligger bracht daarbij redding. 
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van KVK Tienen via Marchoul en Bogaerts. Toch was het Betekom dat gretiger naar voren trok. Vanhentenrijk zocht de ruimte maar besloot naast. Tien minuten na de herneming was het wel raak. Janssens nam de vrije  trap van De Winter gezwind op de slof en liet Mombaerts kansloos. De paal voorkwam dat Betekom via Fariat tot 1-3 uitliep.
 
Aan de overkant kon Bourguignon vrij aanleggen aan de tweede paal, maar zijn poging raakte niet voorbij zijn belager. Ook Calgan kon op aangeven van Contvents niet afwerken. Doelman Coosemans kon dan weer voorkomen dat Bogaerts van dichtbij scoorde. Toch viel het doelpunt andermaal aan de overzijde: Janssens volmaakte zijn hatttrick op aangeven van Vanhentenrijk.
 
Met nog tien minuten op de klok raakte Matterne gebleseerd na een contact met Carrez. Die zag zijn doelpunt even later afgekeurd wegens buitenspel en ook Fariat kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3. KVK Tienen kon offensief onvoldoende klaarmaken en incasseert de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Betekom mag na een seizoen in de rechterkolom toch nog naar de eindronde.
 
Trainer Jo Claes had gehoopt het seizoen mooier af te sluiten: ‘Ik ben niet tevreden met deze prestatie. Er was te weinig diepgang in de wedstrijd. We hadden bepaalde situaties veel beter moeten kunnen uitspelen. Sommige jongens waren te weinig aanwezig in de wedstrijd. Je kan zeggen dat er misschien wat mentale moeheid is bij de spelers, maar we missen ook gewoon een balvaste spits vooraan tegen een Betekom dat het probeerde vanuit de omschakeling. Als je de kansen afmaakt kan zo’n partij als deze helemaal de andere kant uit. Maar goed, de cijfers blijven ook ondanks de eerste thuisnederlaag fantastisch. We trainen nog één keertje en hervatten dan op maandag 15 juli. Ondertussen wordt er wel al wel een individueel programma rond voetbalspecifieke krachttraining gevolgd.’
 
KVK Tienen sluit het seizoen 2018-2019 af als kampioen met 64 punten. Het pakte twee van de drie periodetitels en heeft de beste defensie van de reeks. Ook offensief krijgt KVK een mooi rapport, ondanks het feit dat een groot deel van het seizoen zonder echte spits is afgewerkt. Enkel Sint-Lenaarts maakte een doelpuntje meer.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne (83’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Grancea, Singh (73’ Lusadusu), Bourguignon, Marchoul, Claes (59’ Convents), Bogaerts, Calgan.
KAC Betekom: Coosemans, Wosky, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens (89’ Lennert Vandewalle), De Winter (59’ Carrez), Fariat, Puttevils (74’ Wouter Vandewalle), Vanhentenrijk, Pelgrims.
Doelpunten: 13’ Calgan (1-0), 27’ Janssens (1-1, pen.), 55’ Janssens (1-2), 79’ Janssens (1-3)
Scheidsrechter: Thomas Van Asch
 
Daan Matterne en Florin Grancea ontvingen de trofee van meest verdienstelijke speler van het jaar.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SK Pepingen-Halle
KVK Tienen
zondag 27 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure