KVK Tienen - KAC Betekom: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen werden Matterne en Grancea in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen. Ook de afscheidnemende spelers kregen een attentie. De spelers van KAC Betekom vormden een mooie erehaag toen de kampioen het veld betrad. Trainer Jo Claes kon opnieuw een beroep doen op Hannes Meeus. Weeghmans was geel geschorst. Acke was geblesseerd aan de schouder. Betekom kon mits winst en gunstige resultaten in andere wedstrijden het periodekampioenschap binnenhalen.
 
De eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs.  Na dertien minuten voetballen benutte Calgan de geboden ruimte om KVK op aangeven van Grancea op voorsprong te brengen. Betekom liet niet betijen en kwam vanop de stip op gelijke hoogte na een duwfout van Meeus. Janssens trapte de elfmeter gedurfd van achter het steunbeen laag tegen de netten. Vanhentenrijk trapte enkele minuten later hoog over. Aan de overzijde nam Grancea nog twee keer de paraatheid van doelman Coosemans op de proef. Ook de dwarsligger bracht daarbij redding. 
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van KVK Tienen via Marchoul en Bogaerts. Toch was het Betekom dat gretiger naar voren trok. Vanhentenrijk zocht de ruimte maar besloot naast. Tien minuten na de herneming was het wel raak. Janssens nam de vrije  trap van De Winter gezwind op de slof en liet Mombaerts kansloos. De paal voorkwam dat Betekom via Fariat tot 1-3 uitliep.
 
Aan de overkant kon Bourguignon vrij aanleggen aan de tweede paal, maar zijn poging raakte niet voorbij zijn belager. Ook Calgan kon op aangeven van Contvents niet afwerken. Doelman Coosemans kon dan weer voorkomen dat Bogaerts van dichtbij scoorde. Toch viel het doelpunt andermaal aan de overzijde: Janssens volmaakte zijn hatttrick op aangeven van Vanhentenrijk.
 
Met nog tien minuten op de klok raakte Matterne gebleseerd na een contact met Carrez. Die zag zijn doelpunt even later afgekeurd wegens buitenspel en ook Fariat kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3. KVK Tienen kon offensief onvoldoende klaarmaken en incasseert de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Betekom mag na een seizoen in de rechterkolom toch nog naar de eindronde.
 
Trainer Jo Claes had gehoopt het seizoen mooier af te sluiten: ‘Ik ben niet tevreden met deze prestatie. Er was te weinig diepgang in de wedstrijd. We hadden bepaalde situaties veel beter moeten kunnen uitspelen. Sommige jongens waren te weinig aanwezig in de wedstrijd. Je kan zeggen dat er misschien wat mentale moeheid is bij de spelers, maar we missen ook gewoon een balvaste spits vooraan tegen een Betekom dat het probeerde vanuit de omschakeling. Als je de kansen afmaakt kan zo’n partij als deze helemaal de andere kant uit. Maar goed, de cijfers blijven ook ondanks de eerste thuisnederlaag fantastisch. We trainen nog één keertje en hervatten dan op maandag 15 juli. Ondertussen wordt er wel al wel een individueel programma rond voetbalspecifieke krachttraining gevolgd.’
 
KVK Tienen sluit het seizoen 2018-2019 af als kampioen met 64 punten. Het pakte twee van de drie periodetitels en heeft de beste defensie van de reeks. Ook offensief krijgt KVK een mooi rapport, ondanks het feit dat een groot deel van het seizoen zonder echte spits is afgewerkt. Enkel Sint-Lenaarts maakte een doelpuntje meer.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne (83’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Grancea, Singh (73’ Lusadusu), Bourguignon, Marchoul, Claes (59’ Convents), Bogaerts, Calgan.
KAC Betekom: Coosemans, Wosky, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens (89’ Lennert Vandewalle), De Winter (59’ Carrez), Fariat, Puttevils (74’ Wouter Vandewalle), Vanhentenrijk, Pelgrims.
Doelpunten: 13’ Calgan (1-0), 27’ Janssens (1-1, pen.), 55’ Janssens (1-2), 79’ Janssens (1-3)
Scheidsrechter: Thomas Van Asch
 
Daan Matterne en Florin Grancea ontvingen de trofee van meest verdienstelijke speler van het jaar.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure