KVK Tienen - KAC Betekom: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen werden Matterne en Grancea in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen. Ook de afscheidnemende spelers kregen een attentie. De spelers van KAC Betekom vormden een mooie erehaag toen de kampioen het veld betrad. Trainer Jo Claes kon opnieuw een beroep doen op Hannes Meeus. Weeghmans was geel geschorst. Acke was geblesseerd aan de schouder. Betekom kon mits winst en gunstige resultaten in andere wedstrijden het periodekampioenschap binnenhalen.
 
De eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs.  Na dertien minuten voetballen benutte Calgan de geboden ruimte om KVK op aangeven van Grancea op voorsprong te brengen. Betekom liet niet betijen en kwam vanop de stip op gelijke hoogte na een duwfout van Meeus. Janssens trapte de elfmeter gedurfd van achter het steunbeen laag tegen de netten. Vanhentenrijk trapte enkele minuten later hoog over. Aan de overzijde nam Grancea nog twee keer de paraatheid van doelman Coosemans op de proef. Ook de dwarsligger bracht daarbij redding. 
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van KVK Tienen via Marchoul en Bogaerts. Toch was het Betekom dat gretiger naar voren trok. Vanhentenrijk zocht de ruimte maar besloot naast. Tien minuten na de herneming was het wel raak. Janssens nam de vrije  trap van De Winter gezwind op de slof en liet Mombaerts kansloos. De paal voorkwam dat Betekom via Fariat tot 1-3 uitliep.
 
Aan de overkant kon Bourguignon vrij aanleggen aan de tweede paal, maar zijn poging raakte niet voorbij zijn belager. Ook Calgan kon op aangeven van Contvents niet afwerken. Doelman Coosemans kon dan weer voorkomen dat Bogaerts van dichtbij scoorde. Toch viel het doelpunt andermaal aan de overzijde: Janssens volmaakte zijn hatttrick op aangeven van Vanhentenrijk.
 
Met nog tien minuten op de klok raakte Matterne gebleseerd na een contact met Carrez. Die zag zijn doelpunt even later afgekeurd wegens buitenspel en ook Fariat kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3. KVK Tienen kon offensief onvoldoende klaarmaken en incasseert de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Betekom mag na een seizoen in de rechterkolom toch nog naar de eindronde.
 
Trainer Jo Claes had gehoopt het seizoen mooier af te sluiten: ‘Ik ben niet tevreden met deze prestatie. Er was te weinig diepgang in de wedstrijd. We hadden bepaalde situaties veel beter moeten kunnen uitspelen. Sommige jongens waren te weinig aanwezig in de wedstrijd. Je kan zeggen dat er misschien wat mentale moeheid is bij de spelers, maar we missen ook gewoon een balvaste spits vooraan tegen een Betekom dat het probeerde vanuit de omschakeling. Als je de kansen afmaakt kan zo’n partij als deze helemaal de andere kant uit. Maar goed, de cijfers blijven ook ondanks de eerste thuisnederlaag fantastisch. We trainen nog één keertje en hervatten dan op maandag 15 juli. Ondertussen wordt er wel al wel een individueel programma rond voetbalspecifieke krachttraining gevolgd.’
 
KVK Tienen sluit het seizoen 2018-2019 af als kampioen met 64 punten. Het pakte twee van de drie periodetitels en heeft de beste defensie van de reeks. Ook offensief krijgt KVK een mooi rapport, ondanks het feit dat een groot deel van het seizoen zonder echte spits is afgewerkt. Enkel Sint-Lenaarts maakte een doelpuntje meer.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne (83’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Grancea, Singh (73’ Lusadusu), Bourguignon, Marchoul, Claes (59’ Convents), Bogaerts, Calgan.
KAC Betekom: Coosemans, Wosky, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens (89’ Lennert Vandewalle), De Winter (59’ Carrez), Fariat, Puttevils (74’ Wouter Vandewalle), Vanhentenrijk, Pelgrims.
Doelpunten: 13’ Calgan (1-0), 27’ Janssens (1-1, pen.), 55’ Janssens (1-2), 79’ Janssens (1-3)
Scheidsrechter: Thomas Van Asch
 
Daan Matterne en Florin Grancea ontvingen de trofee van meest verdienstelijke speler van het jaar.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure