KVK Tienen - K. Winkel Sport: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Winkel Sport telde in de rangschikking een puntje meer dan KVK Tienen, maar was een niet te onderschatten ploeg. De West-Vlamingen verloren niet meer sinds begin februari. Voor KVK was de inzet opnieuw hoog: winnen en het behoud zo snel als kan verzekeren. Matterne moest met een blessure afhaken.
 
De bezoekers schudden KVK al meteen wakker in het begin van de partij. Debouver knikte een hoekschop aan de tweede paal net voldoende over de doellijn om z’n team op voorsprong te brengen. Tienen liet niet begaan en scoorde enkele minuten later aan die overkant. Osei-Berkoe devieerde een voorzet van Kempeneers voorbij doelman Kudimbana. De thuisploeg zette zich door, onder mee via enkele knappe pogingen van Spaenhoven. 
 
Groot was dan ook de verbazing dat het doelpunt opnieuw aan de overkant te noteren was, al zat daar wel een stevig reukje aan. Aanvaller Kudimbana trapte immers Jochmans onderuit in de zestien om dan te scoren. En dat mocht ook van ref Dekeyzer tot ongenoegen van het Tiense publiek.
 
KVK Tienen voetbalde wat aangeslagen na deze nieuwe achterstand. De slordigheden stapelden zich steeds meer op tegen een Winkel Sport dat de boel gesloten hield en weinig ruimte bood. 
 
De bezoekers toonden zich bovendien ook nog eens bijzonder efficiënt door na 56 minuten een derde keer te scoren. De Tiense defensie liet zich te snel uit verband voetballen en de voor Bouzian opgedoken Van De Vel mikte de bal hard tegen de netten. 
 
In de slotfase van de partij zette KVK alles op alles, al moest alles te overhaast met vele slordigheden tot gevolg. Trainer Hias zette met Laureys, Vanweerts en Monamay drie aanvallers in het team. Dat resulteerde echter pas laat in echte druk. Singh verlengde een vrije trap van Spaenhoven in doel. Spaenhoven zou enkele minuten later nog tegen een tweede geel karton aankijken toen hij ingreep bij een Winkelse counter. Tienen probeerde nog, maar kon niet meer scoren. Singh kopte een hoekschop een half metertje naast de kruising.
 
Trainer Wouter Hias was vanzelfsprekend ontgoocheld: ‘Ik vond ons de eerste helft nochtans prima spelen. Misschien wel de beste minuten van het seizoen. We pakken een vermijdbare goal op hoekschop en Winkel maakt daarna nog een ridiculere goal waarbij er volgens mij een fout gebeurt op onze speler.  Ze toonden zich enorm efficiënt. In de tweede helft zakten ze nog wat lager in. En dan zijn ze opnieuw efficiënt en maken ze de 1-3. We hebben nog geprobeerd, maar de aansluitingstreffer kwam er te laat.’
 
‘We gaan tot de laatste wedstrijd moeten spelen om het behoud te verzekeren. Nu hebben we tien dagen om geconcentreerd toe te werken naar Luik. We beseffen dat we nog veel werk hebben, maar weten ook dat we van elke ploeg kunnen winnen of verliezen.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (63’ Laureys), Vos, Meeus, Mputu (70’ Monamay), Singh, Claes, Jochmans ( 63’ Vanweerts), Spaenhoven, Osei-Berkoe, Kempeneers.
K. Winkel Sport: Kudimbana, Dujardi, Verhooghe, Reuse, Van De Velde (64’ Beyens), Debouver (23’ Tall), Clyncke (90’ Dewaele), Deschilder, Dauchy (64’ Voskanian), Kudimbana, Pupe.
Doelpunten: 5’ Debouver (0-1), 11’ Osei-Berkoe (1-1), 29’ Kudimbana, 56’ Van De Velde (1-3), 82’ Singh (2-3)
Geel: Osei-Berkoe
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Tim Dekeyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure