KVK Tienen - K. Londerzeel SK: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Nog geen Grancea, Kempeneers of Vanwelkenhuysen in de selectie voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. KVK Tienen wilde in aanloop naar het tweeluik Bocholt en Wijgmaal de drie punten op zak steken en bovenaan blijven meedraaien.
 
De regenwolken maakten net op tijd plaats voor een aangenaam herfstzonnetje in het Bergéstadion. KVK tekende voor de beste kansen in het openingskwartier. Doelman Clepkens hield Deflem van de opener toen hij een voorzet van Singh devieerde. Acke kopte enkele minuten later tot z’n eigen verbazing nipt naast. Ook een fraaie krul richting de haak van Deflem na samenspel met de Tiense aanvaller verdiende beter.
 
De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en kampeerden op de eigen speelhelft. Bij een schaarse uitbraak trapte Van Hoof naast. Tienen had de wedstrijd stevig en handen en dreigde nog enkele keren voor de pauze via Convents en andermaal Acke. Claes trapte op aangeven van Singh hoog over.
 
Dan maar efficiënter in de tweede helft dachten we, maar de bezoekers hielden de partij stevig op slot. Een attente Hannes moest even tussenkomen om een schot van Ngoyi uit een scherpe hoek uit z'n kooi te houden.
 
Na 72 minuten kreeg Deflem dé kans om score te openen. Zijn poging strandde op de prima uitgekomen doelman en in de rebound trapte hij naast het lege Londerzeelse doel. Met nog tien minuten op de klok kopte Acke de bal door tot bij de ingevallen Ventôse. Doelman Clepkens miste zijn interceptie en werkte Ventôse tegen de vlakte in de zestien. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en bracht KVK Tienen via strafschop verdiend op voorsprong.
 
Ook in een uitgeregende slotfase konden de bezoekers geen vuist maken. Sterckx trapte nog over het Tiense doel.
 
‘Dit was echt een prima prestatie’, opende trainer Claes de babbel na de partij. ‘Vooral in de eerste helft hebben we prima gevoetbald. De taktische opdrachten zijn door alle spelers met veel beleving uitgevoerd. Dit was een heel volwassen partij tegen een ploeg die het met vijf achteraan heel verdedigend aanpakte. De laatste pass kon soms wat beter en de bal mocht wat sneller tegen de netten, maar algemeen ben ik heel tevreden.’
 
‘We slikten slechts één tegengoal in zes wedstrijden. Dat was dan nog een elfmeter die er geen was. Fraaie cijfers waarop we de komende weken verder kunnen bouwen. Bovendien trekken ook onze invallers ons opnieuw over de streep en hervatten enkele geblesseerden de komende dagen de trainingen. Iedereen doet z’n ding zoals het moet en dat stemt ons allen tevreden. Kapitein Hannes Meeus verdient vandaag extra aandacht. Hij besliste vandaag toch aan te treden ondanks buikgriep.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar het nummer twee, K. Bocholter VV. Supporters allen op post! 
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (89' Lusadusu), Deflem (84' Loman), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (61' Ventôse).
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau (77' Criel), Teirlinckx, Van Hoof, Sterckx Y Calle, Ngoyi, Nwadikwa, Tarfi (62' Pieyns), Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
Doelpunten: 82' Meeus (pen., 1-0)
Geel: Ventôse
Scheidsrechter: Michael Lonnoy
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure