KVK Tienen - K. Londerzeel SK: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Nog geen Grancea, Kempeneers of Vanwelkenhuysen in de selectie voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. KVK Tienen wilde in aanloop naar het tweeluik Bocholt en Wijgmaal de drie punten op zak steken en bovenaan blijven meedraaien.
 
De regenwolken maakten net op tijd plaats voor een aangenaam herfstzonnetje in het Bergéstadion. KVK tekende voor de beste kansen in het openingskwartier. Doelman Clepkens hield Deflem van de opener toen hij een voorzet van Singh devieerde. Acke kopte enkele minuten later tot z’n eigen verbazing nipt naast. Ook een fraaie krul richting de haak van Deflem na samenspel met de Tiense aanvaller verdiende beter.
 
De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en kampeerden op de eigen speelhelft. Bij een schaarse uitbraak trapte Van Hoof naast. Tienen had de wedstrijd stevig en handen en dreigde nog enkele keren voor de pauze via Convents en andermaal Acke. Claes trapte op aangeven van Singh hoog over.
 
Dan maar efficiënter in de tweede helft dachten we, maar de bezoekers hielden de partij stevig op slot. Een attente Hannes moest even tussenkomen om een schot van Ngoyi uit een scherpe hoek uit z'n kooi te houden.
 
Na 72 minuten kreeg Deflem dé kans om score te openen. Zijn poging strandde op de prima uitgekomen doelman en in de rebound trapte hij naast het lege Londerzeelse doel. Met nog tien minuten op de klok kopte Acke de bal door tot bij de ingevallen Ventôse. Doelman Clepkens miste zijn interceptie en werkte Ventôse tegen de vlakte in de zestien. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en bracht KVK Tienen via strafschop verdiend op voorsprong.
 
Ook in een uitgeregende slotfase konden de bezoekers geen vuist maken. Sterckx trapte nog over het Tiense doel.
 
‘Dit was echt een prima prestatie’, opende trainer Claes de babbel na de partij. ‘Vooral in de eerste helft hebben we prima gevoetbald. De taktische opdrachten zijn door alle spelers met veel beleving uitgevoerd. Dit was een heel volwassen partij tegen een ploeg die het met vijf achteraan heel verdedigend aanpakte. De laatste pass kon soms wat beter en de bal mocht wat sneller tegen de netten, maar algemeen ben ik heel tevreden.’
 
‘We slikten slechts één tegengoal in zes wedstrijden. Dat was dan nog een elfmeter die er geen was. Fraaie cijfers waarop we de komende weken verder kunnen bouwen. Bovendien trekken ook onze invallers ons opnieuw over de streep en hervatten enkele geblesseerden de komende dagen de trainingen. Iedereen doet z’n ding zoals het moet en dat stemt ons allen tevreden. Kapitein Hannes Meeus verdient vandaag extra aandacht. Hij besliste vandaag toch aan te treden ondanks buikgriep.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar het nummer twee, K. Bocholter VV. Supporters allen op post! 
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (89' Lusadusu), Deflem (84' Loman), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (61' Ventôse).
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau (77' Criel), Teirlinckx, Van Hoof, Sterckx Y Calle, Ngoyi, Nwadikwa, Tarfi (62' Pieyns), Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
Doelpunten: 82' Meeus (pen., 1-0)
Geel: Ventôse
Scheidsrechter: Michael Lonnoy
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure