KVK Tienen - K. Diegem Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

De speeltijd is gedaan. Het echte werk kan beginnen. Na een mooie voorbereiding betrad KVK Tienen op 1 september de kunstgrasmat van het Bergéstadion voor de openingswedstrijd van de competitie. Zowel Diegem als Tienen hadden af te rekenen met blessures. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Singh, Ventose, Damblon en Loman.
 
Diegem dreigde als eerste via een kopbal van Egerickx, maar daarna was het vooral KVK dat in de eerste helft voor de hete standjes zorgde. Andries Claes kaatste de bal van dichtbij naast en Mertens keerde enkele minuten later een inzenden van Hannes met het hoofd van de lijn.
 
Grancea ging zijn kans vanuit de tweede lijn, net als Bogaerts die zijn schot via doelman Michiels op de paal zag belanden. Na een half uur voetballen was het raak voor KVK. Grancea zwierde de bal van tegen de achterlijn voor doel, waar Vanwelkenhuysen met een fraaie omhaal doelman Michiels het nakijken gaf. Een verdiende voorsprong. Diegem kon enkel via Benamar nog even dreigen, maar zijn poging miste richting.
 
Na de pauze bleef een geblesseerde Grancea in de kleedkamers voor Convents. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Een kopbal van Benamar ging voorlangs. KVK zocht naar een bevrijdende tweede treffer, maar moest daarvoor tot in de slotminuten wachten. De ingevallen Deflem bracht de bal fraai voor doel, waar Vanwelkenhuysen zijn tweede van de middag binnenkopte.
 
Opdracht volbracht voor KVK dat met een driepunter op zak zaterdag richting Hades trekt. Trainer Jo Claes: ‘Ik ben tevreden over sommige dingen, over andere minder. Diegem-trainer Nico Van Nerom had duidelijk zijn plannetje klaar om het ons lastig te maken. We speelden een prima eerste helft met heel wat mooie kansen en geven vrijwel niets weg. In de tweede helft was het wat minder, al had Diegem evenmin uitgespeelde kansen. Er was wel wat meer dreiging van een Diegem dat je nooit mag onderschatten en het probeerde vanuit de omschakeling. De nervositeit in deze wedstrijd is typerend voor een openingswedstrijd.’
 
Grancea moest naar de kant na een stevige overtreding. De medische staf evalueert zijn blessure. Claes (krampen) en Acke (contractuurtje) zouden de komende dagen geen hinder mogen ondervinden. Ventôse heeft de trainingen hervat. Singh, Loman en Damblon zijn nog onbeschikbaar.
 
De wedstrijdbal was geschonken door erevoorzitter Willy Schepers.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (63' Lusadusu), Grancea (46' Convents , Claes, Bogaerts, Matterne (78' Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
K. Diegem Sport: Michiels, Labiad, Vanderelst, Cojocaru (73' De Bouw), De Koker (83' De Cuyper), Benamar (62' Frix), Benlouafi, Denayer, Egerickx, Mertens, Matuta.
Doelpunten: 30' Vanwelkenhuysen (1-0), 87' Deflem (2-0)
Geel: Benlouafi, Mertens, Labiad, Deflem, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure