KVK Tienen - K. Diegem Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

De speeltijd is gedaan. Het echte werk kan beginnen. Na een mooie voorbereiding betrad KVK Tienen op 1 september de kunstgrasmat van het Bergéstadion voor de openingswedstrijd van de competitie. Zowel Diegem als Tienen hadden af te rekenen met blessures. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Singh, Ventose, Damblon en Loman.
 
Diegem dreigde als eerste via een kopbal van Egerickx, maar daarna was het vooral KVK dat in de eerste helft voor de hete standjes zorgde. Andries Claes kaatste de bal van dichtbij naast en Mertens keerde enkele minuten later een inzenden van Hannes met het hoofd van de lijn.
 
Grancea ging zijn kans vanuit de tweede lijn, net als Bogaerts die zijn schot via doelman Michiels op de paal zag belanden. Na een half uur voetballen was het raak voor KVK. Grancea zwierde de bal van tegen de achterlijn voor doel, waar Vanwelkenhuysen met een fraaie omhaal doelman Michiels het nakijken gaf. Een verdiende voorsprong. Diegem kon enkel via Benamar nog even dreigen, maar zijn poging miste richting.
 
Na de pauze bleef een geblesseerde Grancea in de kleedkamers voor Convents. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Een kopbal van Benamar ging voorlangs. KVK zocht naar een bevrijdende tweede treffer, maar moest daarvoor tot in de slotminuten wachten. De ingevallen Deflem bracht de bal fraai voor doel, waar Vanwelkenhuysen zijn tweede van de middag binnenkopte.
 
Opdracht volbracht voor KVK dat met een driepunter op zak zaterdag richting Hades trekt. Trainer Jo Claes: ‘Ik ben tevreden over sommige dingen, over andere minder. Diegem-trainer Nico Van Nerom had duidelijk zijn plannetje klaar om het ons lastig te maken. We speelden een prima eerste helft met heel wat mooie kansen en geven vrijwel niets weg. In de tweede helft was het wat minder, al had Diegem evenmin uitgespeelde kansen. Er was wel wat meer dreiging van een Diegem dat je nooit mag onderschatten en het probeerde vanuit de omschakeling. De nervositeit in deze wedstrijd is typerend voor een openingswedstrijd.’
 
Grancea moest naar de kant na een stevige overtreding. De medische staf evalueert zijn blessure. Claes (krampen) en Acke (contractuurtje) zouden de komende dagen geen hinder mogen ondervinden. Ventôse heeft de trainingen hervat. Singh, Loman en Damblon zijn nog onbeschikbaar.
 
De wedstrijdbal was geschonken door erevoorzitter Willy Schepers.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (63' Lusadusu), Grancea (46' Convents , Claes, Bogaerts, Matterne (78' Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
K. Diegem Sport: Michiels, Labiad, Vanderelst, Cojocaru (73' De Bouw), De Koker (83' De Cuyper), Benamar (62' Frix), Benlouafi, Denayer, Egerickx, Mertens, Matuta.
Doelpunten: 30' Vanwelkenhuysen (1-0), 87' Deflem (2-0)
Geel: Benlouafi, Mertens, Labiad, Deflem, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure