KVK Tienen - K. Berchem Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Geen Matterne (schoolverplichtingen) en Vos (hamstrings) voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Door de winst van Bocholter moest KVK Tienen winnen om aan de leiding te blijven. 
 
Tienen dreigde als eerste na samenspel tussen Vanwelkenhuysen en Ventôse, maar het waren de bezoekers die in het openingskwartier sterk kwamen opzetten. Doelman Hannes voorkwam via de dwarsligger dat de bedrijvige El Yazidi zijn ploeg op voorsprong bracht.
 
Na 25 minuten zag Vanwelkenhuysen zijn poging vanuit een scherpe hoek afgeweerd. In de rebound trapte Cornelissen het hoofd van Singh aan. Gevaarlijk spel mét contact en een elfmeter die feilloos door kapitein Meeus werd omgezet.
 
Tienen kwam meer in de match en dwong een resem hoekschoppen af. Doelman Appels moest echter zelden aan het werk. Aan de overkant kende Hannes weinig problemen met een schuiver van Cornelissen. Vanwelkenhuysen trapte voor Tienen nog hard voorlangs.
 
De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Na een hoekschop nam Kempeneers het leder in één tijd op de slof. Een loeier van een volley die onhoudbaar tegen de Berchemse netten verdween. Tienen drukte het gaspedaal nu verder in. Vanwelkenhuysen vergat de vrijstaande Convents aan te spelen en scoorde enkele minuten later vanuit buitenspel. Berchem moest het spel nu helemaal ondergaan en plooide noodgedwongen terug.
 
Vanwelkenhuysen kon tot twee keer toe aanleggen, maar mikte de bal niet voorbij doelman Appels. Toen Convents een slalom doorheen de defensie opzette was het wel raak: 3-1! Aan de overzijde kwam ook Berchem opzetten met een schot van Al Yazidi in de handen van Hannes. Toch was Tienen via invaller Acke het dichtst bij de 4-1. De Tiense verscheen voor het Berchemse doel, maar trapte over. Een moment later kwam hij centimeters te kort om een voorzet van Convents te benutten. Zelfs een derde keer was de spits dicht zijn goaltje, maar hij kopte het leder nipt voorlangs.
 
Berchem, nog steeds positief ondersteund door de meegereisde supporters, lukte dan toch een doelpunt via Beirlant, al was er volgens de Tiense aanhang sprake van niet gefloten handspel. Veel maakte het echter niet uit, want toen andermaal Kempeneers in de slotminuut hard op de staak knalde vanuit de tweede lijn, was Acke er als de kippen bij om de verdiende 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.
 
‘Na een wat zoekend eerste kwartier zijn we volwassen in de match gekomen’, stelde trainer Claes na de partij. ‘Zeker in de tweede helft versierden we heel wat prima kansen en hadden we nog meer kunnen scoren. Ik ben heel fier op het werkethos van mijn spelers. We blijven van wedstrijd naar wedstrijd toewerken.’
 
Volgend weekend is er geen voetbal in tweede amateurklasse. Op 2 februari ontvangt KVK Sporting Hasselt in het Bergéstadion. 

KVK Tienen: Hannes, Meeus, Ventôse (70’ Grancea), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (61’ Acke).
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Spies, Saillart (59’ Mats), Beirlant, Peers, Nwokoro (59’ Vallez).
Doelpunten: 26’ Meeus (1-0, pen.), 52’ Kempeneers (2-0),
Geel: Deflem, Grancea
Scheidsrechter: Jan Krieken

>> Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure