KVK Tienen - K. Berchem Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Geen Matterne (schoolverplichtingen) en Vos (hamstrings) voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Door de winst van Bocholter moest KVK Tienen winnen om aan de leiding te blijven. 
 
Tienen dreigde als eerste na samenspel tussen Vanwelkenhuysen en Ventôse, maar het waren de bezoekers die in het openingskwartier sterk kwamen opzetten. Doelman Hannes voorkwam via de dwarsligger dat de bedrijvige El Yazidi zijn ploeg op voorsprong bracht.
 
Na 25 minuten zag Vanwelkenhuysen zijn poging vanuit een scherpe hoek afgeweerd. In de rebound trapte Cornelissen het hoofd van Singh aan. Gevaarlijk spel mét contact en een elfmeter die feilloos door kapitein Meeus werd omgezet.
 
Tienen kwam meer in de match en dwong een resem hoekschoppen af. Doelman Appels moest echter zelden aan het werk. Aan de overkant kende Hannes weinig problemen met een schuiver van Cornelissen. Vanwelkenhuysen trapte voor Tienen nog hard voorlangs.
 
De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Na een hoekschop nam Kempeneers het leder in één tijd op de slof. Een loeier van een volley die onhoudbaar tegen de Berchemse netten verdween. Tienen drukte het gaspedaal nu verder in. Vanwelkenhuysen vergat de vrijstaande Convents aan te spelen en scoorde enkele minuten later vanuit buitenspel. Berchem moest het spel nu helemaal ondergaan en plooide noodgedwongen terug.
 
Vanwelkenhuysen kon tot twee keer toe aanleggen, maar mikte de bal niet voorbij doelman Appels. Toen Convents een slalom doorheen de defensie opzette was het wel raak: 3-1! Aan de overzijde kwam ook Berchem opzetten met een schot van Al Yazidi in de handen van Hannes. Toch was Tienen via invaller Acke het dichtst bij de 4-1. De Tiense verscheen voor het Berchemse doel, maar trapte over. Een moment later kwam hij centimeters te kort om een voorzet van Convents te benutten. Zelfs een derde keer was de spits dicht zijn goaltje, maar hij kopte het leder nipt voorlangs.
 
Berchem, nog steeds positief ondersteund door de meegereisde supporters, lukte dan toch een doelpunt via Beirlant, al was er volgens de Tiense aanhang sprake van niet gefloten handspel. Veel maakte het echter niet uit, want toen andermaal Kempeneers in de slotminuut hard op de staak knalde vanuit de tweede lijn, was Acke er als de kippen bij om de verdiende 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.
 
‘Na een wat zoekend eerste kwartier zijn we volwassen in de match gekomen’, stelde trainer Claes na de partij. ‘Zeker in de tweede helft versierden we heel wat prima kansen en hadden we nog meer kunnen scoren. Ik ben heel fier op het werkethos van mijn spelers. We blijven van wedstrijd naar wedstrijd toewerken.’
 
Volgend weekend is er geen voetbal in tweede amateurklasse. Op 2 februari ontvangt KVK Sporting Hasselt in het Bergéstadion. 

KVK Tienen: Hannes, Meeus, Ventôse (70’ Grancea), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (61’ Acke).
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Spies, Saillart (59’ Mats), Beirlant, Peers, Nwokoro (59’ Vallez).
Doelpunten: 26’ Meeus (1-0, pen.), 52’ Kempeneers (2-0),
Geel: Deflem, Grancea
Scheidsrechter: Jan Krieken

>> Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure