KVK Tienen - Hoogstraten VV: 1 - 5 Printervriendelijke versie

Toegegeven, we hadden niet verwacht dat rond de klok van vijf het scorebord in het Bergéstadion een 1-5 eindstand zou aangeven. Het moet al van in de jaren ‘80 geleden zijn dat KVK in eigen huis zo zwaar onderuit ging. Tegen een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking dan nog.
 
Tienen, zonder de geschorsten Bogaerts en Weeghmans en met een gekwetste Kempeneers op de bank, kwam in de eerste minuut weg toen Meeus voorlangs besloot. Daarna nam de thuisploeg in handen en werd er vooral op de helft van Hoogstraten gevoetbald. Matterne (afstandsschot), Ventôse (kopbal) en de ingevallen Convents (schot in korte hoek) namen Hoogstraten-doelman Smet op de proef. Convents was vroeg in de eerste helft de onfortuinlijke Damblon komen vervangen die zich blesseerde bij een tackle. Ook Loman raakte niet voorbij doelman Smet toen hij na een lobje van Convents richting winkelhaak pegelde. 
 
Dan maar in de tweede helft dachten de Tiense fans, maar dat was buiten Hofstede gerekend. Op slag van rusten mikte hij het leder vanop de rand van de zestien overhoeks in doel. Het werd pas echt vervelend toen doelman Hannes kort na de koffie het leder wilde ontzetten buiten het strafschopgebied, maar dat niet afdoende deed waardoor Van Huffel de bal maar in de gapende Tiense doelmond moest mikken. De 0-2 was een feit. 
 
Maar dat was maar het begin van de ellende. Kapitein Hannes Meeus liet zich al dan niet foutief het leder afsnoepen op de flank en moest toestaan dat naamgenoot Jens Meeus nog voor het uur de 0-3 aantekende. Trainer Claes greep in en gooide zowel Acke als Kempeneers in de strijd. Bovendien ging Tienen achterin met drie verdedigers voetballen. Dat plannetje had niet het gewenste effect: Ventôse miste de 1-3 en Van Zandvoort slalomde aan de overkant door de Tiense verdediging en tekende voor de 0-4.
 
Vanwelkenhuysen redde de Tiense eer en trapte vanuit een scherpe hoek via de binnenkant van de paal de 1-4 voorbij Smet, maar vrijwel onmiddellijk kon Hoogstraten aan de overzijde nog een keertje scoren. Jens Meeus was een tweede keer aan het feest. Een overbodig slotkwartier deed niets meer af aan de 1-5-eindstand. Een tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor KVK Tienen dat de leidersplaats moet afstaan aan Bocholt. 
 
Trainer Jo Claes baalde: ‘Dit is een zure nederlaag na de overwinning op het veld van Aalst. Na een wat lastige start hebben we 25 minuten lang goed gevoetbald en daarbij ook enkele mooie kansen afgedwongen. Naar het einde van de eerste helft toe zijn we minder gaan combineren en hebben we te veel lange ballen gebruikt. Dat was niet de opdracht.’
 
‘De openingsgoal komt er dan ook nog eens op het slechtste moment zo vlak voor de rust. We komen de kleedkamers uit met de intentie de situatie snel recht te zetten, maar dan krijg je een opeenvolging van situaties waarbij het telkens mis gaat en we nog twee goals pakken. We hebben geprobeerd om de bakens te verzetten, maar dat pakte niet uit zoals gehoopt. Dit was een heel atypische wedstrijd voor ons. Anderzijds moeten we ondanks de ontgoocheling beseffen dat dit om drie punten gaat. Punten die je ook bij een 0-1 kan verliezen. Volgende week willen we er opnieuw staan.’
 
Volgend weekend begint KVK aan de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Op het veld van Spouwen-Mopertingen is Dries Ventôse geelgeschorst.
 
KVK Tienen: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Ventôse, Grancea (59’ Kempeneers), Singh, Claes, Damblon (18’ Convents), Matterne (59’ Acke), Vanwelkenhuysen.
Hoogstraten VV: Smet, Sieben Meeusen (46’ De Roover), Van Dooren, Hofstede, Van Zandvoort, Van Dyck (87’ Quinten Meeusen), Van Huffel, Smet, Meeuwis, Tilburgs, Meeus (85’ Cox).
Doelpunten: 44’ Hofstede (0-1), 47’ Van Huffel (0-2), 52’ Meeus (0-3), 60’ Van Zandvoort (0-4), 68’ Vanwelkenhuysen (1-4), 70’ Meeus (1-5)
Geel: Tilburgs, Ventôse
Scheidsrechter: Glenn Janssens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure