KVK Tienen - Hoogstraten VV: 1 - 5 Printervriendelijke versie

Toegegeven, we hadden niet verwacht dat rond de klok van vijf het scorebord in het Bergéstadion een 1-5 eindstand zou aangeven. Het moet al van in de jaren ‘80 geleden zijn dat KVK in eigen huis zo zwaar onderuit ging. Tegen een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking dan nog.
 
Tienen, zonder de geschorsten Bogaerts en Weeghmans en met een gekwetste Kempeneers op de bank, kwam in de eerste minuut weg toen Meeus voorlangs besloot. Daarna nam de thuisploeg in handen en werd er vooral op de helft van Hoogstraten gevoetbald. Matterne (afstandsschot), Ventôse (kopbal) en de ingevallen Convents (schot in korte hoek) namen Hoogstraten-doelman Smet op de proef. Convents was vroeg in de eerste helft de onfortuinlijke Damblon komen vervangen die zich blesseerde bij een tackle. Ook Loman raakte niet voorbij doelman Smet toen hij na een lobje van Convents richting winkelhaak pegelde. 
 
Dan maar in de tweede helft dachten de Tiense fans, maar dat was buiten Hofstede gerekend. Op slag van rusten mikte hij het leder vanop de rand van de zestien overhoeks in doel. Het werd pas echt vervelend toen doelman Hannes kort na de koffie het leder wilde ontzetten buiten het strafschopgebied, maar dat niet afdoende deed waardoor Van Huffel de bal maar in de gapende Tiense doelmond moest mikken. De 0-2 was een feit. 
 
Maar dat was maar het begin van de ellende. Kapitein Hannes Meeus liet zich al dan niet foutief het leder afsnoepen op de flank en moest toestaan dat naamgenoot Jens Meeus nog voor het uur de 0-3 aantekende. Trainer Claes greep in en gooide zowel Acke als Kempeneers in de strijd. Bovendien ging Tienen achterin met drie verdedigers voetballen. Dat plannetje had niet het gewenste effect: Ventôse miste de 1-3 en Van Zandvoort slalomde aan de overkant door de Tiense verdediging en tekende voor de 0-4.
 
Vanwelkenhuysen redde de Tiense eer en trapte vanuit een scherpe hoek via de binnenkant van de paal de 1-4 voorbij Smet, maar vrijwel onmiddellijk kon Hoogstraten aan de overzijde nog een keertje scoren. Jens Meeus was een tweede keer aan het feest. Een overbodig slotkwartier deed niets meer af aan de 1-5-eindstand. Een tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor KVK Tienen dat de leidersplaats moet afstaan aan Bocholt. 
 
Trainer Jo Claes baalde: ‘Dit is een zure nederlaag na de overwinning op het veld van Aalst. Na een wat lastige start hebben we 25 minuten lang goed gevoetbald en daarbij ook enkele mooie kansen afgedwongen. Naar het einde van de eerste helft toe zijn we minder gaan combineren en hebben we te veel lange ballen gebruikt. Dat was niet de opdracht.’
 
‘De openingsgoal komt er dan ook nog eens op het slechtste moment zo vlak voor de rust. We komen de kleedkamers uit met de intentie de situatie snel recht te zetten, maar dan krijg je een opeenvolging van situaties waarbij het telkens mis gaat en we nog twee goals pakken. We hebben geprobeerd om de bakens te verzetten, maar dat pakte niet uit zoals gehoopt. Dit was een heel atypische wedstrijd voor ons. Anderzijds moeten we ondanks de ontgoocheling beseffen dat dit om drie punten gaat. Punten die je ook bij een 0-1 kan verliezen. Volgende week willen we er opnieuw staan.’
 
Volgend weekend begint KVK aan de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Op het veld van Spouwen-Mopertingen is Dries Ventôse geelgeschorst.
 
KVK Tienen: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Ventôse, Grancea (59’ Kempeneers), Singh, Claes, Damblon (18’ Convents), Matterne (59’ Acke), Vanwelkenhuysen.
Hoogstraten VV: Smet, Sieben Meeusen (46’ De Roover), Van Dooren, Hofstede, Van Zandvoort, Van Dyck (87’ Quinten Meeusen), Van Huffel, Smet, Meeuwis, Tilburgs, Meeus (85’ Cox).
Doelpunten: 44’ Hofstede (0-1), 47’ Van Huffel (0-2), 52’ Meeus (0-3), 60’ Van Zandvoort (0-4), 68’ Vanwelkenhuysen (1-4), 70’ Meeus (1-5)
Geel: Tilburgs, Ventôse
Scheidsrechter: Glenn Janssens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure