KVK Tienen - Excelsior Virton: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost pakte uit met dezelfde elf die tegen Bleid een matige beurt maakten. Enkel Wassa verdween uit het team in het voordeel van Sébastien Dufoor. Hij begon als linksmidden. Virton staat met Bocholt VV op een gedeelde eerste plaats. De ploeg uit de Gaume heeft echter twee wedstrijden minder op de teller staan. Deze wedstrijd was dan ook een topper voor KVK Tienen dat de voeling met de top 3 niet wil verliezen.

Ondanks het feit dat de regen al de hele dag met bakken uit de lucht viel, lag de grasmat van het Bergéstadion er prima bij. De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde. Toch nam Tienen het iniatief, zonder evenwel meteen grote kansen af te dwingen. Het was wachten tot de twintigste minuut toen Dufoor een laterale bal van Christophe op de slof nam. Zijn afstandsschot ging naast.

De oprukte Pellegriti zag zijn harde kaatsbal een ogenblik later een metertje over de kruising zoeven.  Kansen van de bezoekers waren er niet te bespeuren. De Suikerploeg bekroonde een prima eerste helft met een uitstekende kans. De bedrijvige Laurent bracht het leder tot bij Christophe die door de buitenspelval glipte en alleen voor doelman Hurbain opdook. De goalie ging echter prima in de voeten.

KVK Tienen begon ook als de betere ploeg aan de tweede helft. Christophe verlengde een prima voorzet van Dufoor met het hoofd. De bal verdween een half metertje voorlangs. Alle hens aan dek bij Virton toen doelman Hurbain ver uit kwam op de alleen doorgebroken Mayombo. Die omspeelde hem prima, maar zowel Dufoor als Kanté slaagden er niet in de toegestormde Virton-verdedigers voor de lege doelmond te verslaan.

Op het uur kreeg KVK Tienen dan toch loon naar werken. Christophe controleerde een door een verdediger doorgekopte voorzet en trapte hard tegen de touwen. Op een voorzet van Pellegriti was Tienen dicht bij een tweede treffer. Die viel echter aan de overzijde. Tshiala zette prima voor tot aan de tweede paal, waar Delaby het leder over de doellijn werkte. De eerste kans voor Virton was meteen raak.

Virton had de smaak nu te pakken. Tshiala zette zich knap door met een rush op de linkerflank. De Wolf ging goed plat. Molnar miste de rebound. Bij deze fase raakte De Wolf gekwetst aan de duim. Hij kon de wedstrijd echter wel verderzetten.

In de slotfase ging de wedstrijd vlot op en neer. Tienen dook af en toe op in de buurt van de bezoekende doelman, zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. In de slotminuten was er wel wat meer opwinding. Invaller Gbaguidi raakte niet voorbij De Wolf. Aan de de overzijde kreeg Singh dé uitgelezen kans op de winning-goal. Na mooi afleggen van Christophe trapte hij tot onbegrip van het thuispubliek recht op doelman Hurbain.

De neutrale toeschouwers kreeg ondanks de hevige regen een puike pot voetbal voorgeschoteld met vooral Tiens overwicht. Jammer genoeg was de afwerking niet afdoende om de drie punten in het Bergéstadion te houden. We vermelden ondanks een collectief goede prestatie vooral de namen van Francis Laurent en Rocky Peeters als uitblinkers. Het is afwachten hoe ernstig de duimblessure van doelman De Wolf is.

Trainer Defays van Virton was tevreden met het punt: ‘Hier komen weinig ploegen punten halen. In de eerste helft was Tienen de betere. Het kwam dan ook terecht op voorsprong. Op het moment dat Tienen scoorde speelden we wat meer bevrijd. Dat leverde de gelijkmaker op.’ KVK-trainer Ost daarentegen was ontgoocheld: ‘We verliezen vandaag twee punten. We moeten de kansen beter afmaken. Singh moet in de slotminuut altijd scoren. Goed is wel dat de toeschouwers een mooie wedstrijd kregen.Twee ploegen die voetballen is iets wat je niet elke week ziet in derde klasse'.

De Suikerploeg sluit 2012 af met een dubbel gevoel. Enerzijds slaagt de ploeg er in om prima voetbal te brengen, anderzijds schiet met met een puntendeling onvoldoende op in de rangschikking. Een lange winterstop is niet besteed aan de mannen van trainer Ost. Zo zijn er de komende dagen oefenwedstrijden tegen Beersel en Heppignies. Op 5 januari staat reeds de topper op het veld van La Louvière op de agenda. Een weekje later trekt Tienen naar Patro Eisden. Het beloven dus boeiende weken te worden voor de KVK-fans.

KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Jean, Peeters, Dufoor (78’ Deflem), Singh, Kanté, Mayombo (71’ Meledje), Christophe, Laurent (87’ Bagnost).
Excelsior Virton: Hurbain, Gustin, Yeye (80’ Leva), Delaby, Emond (86’ Gbaguidi), Molnar, Blaise, Tshiala, Bojovic, Grevisse, Stouvenaker (59’ Abdelkadous).
Doelpunten:  61’ Christophe (1-0), 65’ Delaby (1-1)
Geel:  Stouvenaker, Tshiala, Molnar
Scheidsrechter: Alho-Guerreiro 

>> Meer sfeerbeelden van deze topper vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure