KVK Tienen - Excelsior Virton: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost pakte uit met dezelfde elf die tegen Bleid een matige beurt maakten. Enkel Wassa verdween uit het team in het voordeel van Sébastien Dufoor. Hij begon als linksmidden. Virton staat met Bocholt VV op een gedeelde eerste plaats. De ploeg uit de Gaume heeft echter twee wedstrijden minder op de teller staan. Deze wedstrijd was dan ook een topper voor KVK Tienen dat de voeling met de top 3 niet wil verliezen.

Ondanks het feit dat de regen al de hele dag met bakken uit de lucht viel, lag de grasmat van het Bergéstadion er prima bij. De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde. Toch nam Tienen het iniatief, zonder evenwel meteen grote kansen af te dwingen. Het was wachten tot de twintigste minuut toen Dufoor een laterale bal van Christophe op de slof nam. Zijn afstandsschot ging naast.

De oprukte Pellegriti zag zijn harde kaatsbal een ogenblik later een metertje over de kruising zoeven.  Kansen van de bezoekers waren er niet te bespeuren. De Suikerploeg bekroonde een prima eerste helft met een uitstekende kans. De bedrijvige Laurent bracht het leder tot bij Christophe die door de buitenspelval glipte en alleen voor doelman Hurbain opdook. De goalie ging echter prima in de voeten.

KVK Tienen begon ook als de betere ploeg aan de tweede helft. Christophe verlengde een prima voorzet van Dufoor met het hoofd. De bal verdween een half metertje voorlangs. Alle hens aan dek bij Virton toen doelman Hurbain ver uit kwam op de alleen doorgebroken Mayombo. Die omspeelde hem prima, maar zowel Dufoor als Kanté slaagden er niet in de toegestormde Virton-verdedigers voor de lege doelmond te verslaan.

Op het uur kreeg KVK Tienen dan toch loon naar werken. Christophe controleerde een door een verdediger doorgekopte voorzet en trapte hard tegen de touwen. Op een voorzet van Pellegriti was Tienen dicht bij een tweede treffer. Die viel echter aan de overzijde. Tshiala zette prima voor tot aan de tweede paal, waar Delaby het leder over de doellijn werkte. De eerste kans voor Virton was meteen raak.

Virton had de smaak nu te pakken. Tshiala zette zich knap door met een rush op de linkerflank. De Wolf ging goed plat. Molnar miste de rebound. Bij deze fase raakte De Wolf gekwetst aan de duim. Hij kon de wedstrijd echter wel verderzetten.

In de slotfase ging de wedstrijd vlot op en neer. Tienen dook af en toe op in de buurt van de bezoekende doelman, zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. In de slotminuten was er wel wat meer opwinding. Invaller Gbaguidi raakte niet voorbij De Wolf. Aan de de overzijde kreeg Singh dé uitgelezen kans op de winning-goal. Na mooi afleggen van Christophe trapte hij tot onbegrip van het thuispubliek recht op doelman Hurbain.

De neutrale toeschouwers kreeg ondanks de hevige regen een puike pot voetbal voorgeschoteld met vooral Tiens overwicht. Jammer genoeg was de afwerking niet afdoende om de drie punten in het Bergéstadion te houden. We vermelden ondanks een collectief goede prestatie vooral de namen van Francis Laurent en Rocky Peeters als uitblinkers. Het is afwachten hoe ernstig de duimblessure van doelman De Wolf is.

Trainer Defays van Virton was tevreden met het punt: ‘Hier komen weinig ploegen punten halen. In de eerste helft was Tienen de betere. Het kwam dan ook terecht op voorsprong. Op het moment dat Tienen scoorde speelden we wat meer bevrijd. Dat leverde de gelijkmaker op.’ KVK-trainer Ost daarentegen was ontgoocheld: ‘We verliezen vandaag twee punten. We moeten de kansen beter afmaken. Singh moet in de slotminuut altijd scoren. Goed is wel dat de toeschouwers een mooie wedstrijd kregen.Twee ploegen die voetballen is iets wat je niet elke week ziet in derde klasse'.

De Suikerploeg sluit 2012 af met een dubbel gevoel. Enerzijds slaagt de ploeg er in om prima voetbal te brengen, anderzijds schiet met met een puntendeling onvoldoende op in de rangschikking. Een lange winterstop is niet besteed aan de mannen van trainer Ost. Zo zijn er de komende dagen oefenwedstrijden tegen Beersel en Heppignies. Op 5 januari staat reeds de topper op het veld van La Louvière op de agenda. Een weekje later trekt Tienen naar Patro Eisden. Het beloven dus boeiende weken te worden voor de KVK-fans.

KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Jean, Peeters, Dufoor (78’ Deflem), Singh, Kanté, Mayombo (71’ Meledje), Christophe, Laurent (87’ Bagnost).
Excelsior Virton: Hurbain, Gustin, Yeye (80’ Leva), Delaby, Emond (86’ Gbaguidi), Molnar, Blaise, Tshiala, Bojovic, Grevisse, Stouvenaker (59’ Abdelkadous).
Doelpunten:  61’ Christophe (1-0), 65’ Delaby (1-1)
Geel:  Stouvenaker, Tshiala, Molnar
Scheidsrechter: Alho-Guerreiro 

>> Meer sfeerbeelden van deze topper vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure