KVK - RS Waasland: 2-1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen met Benny Lunenburg centraal achterin de verdediging startte ontgoochelend. Schuermans stond eerst nog paraat op een schot uit de tweede lijn van Soares, maar Kubiliskis profiteerde al in de vierde minuut van een zwakke terugkopbal van Belme richting Schuermans.
 
De thuiploeg reageerde en voerde de druk op. Geebelen en Radovanovic konden de voorzetten vanop de flanken echter niet verzilveren.  Het was integendeel Waasland dat op een diefje kwam opzetten. Soares schudde De Silva van zich af en trapte beheerst op de kruising.
 
Aan de overzijde tikte De Silva door tot bij Michaël Lacroix maar hij koos voor de actie in plaats van het schot. De Tiense middenvelder liep zich vast in een bos van Waasland-verdedigers. De onzeker acterende doelman Bettens kreeg een schot van Lacroix niet onder controle, maar bij Tienen was niemand gevolgd. Belme stifte de bal net open na een vrije trap.
 
Tienen voetbalde te slordig om van halve kansjes echte kansen te maken. Dat bleek ondermeer toen Serbest onder de bal doorging en Geebelen meteen voor de lob koos. Het geschenk werd niet aanvaard en de bal viel achter het doel.
 
Na de pauze mocht Konon opdraven in de plaats van Geebelen. De Silva zorgde voor het eerste prikje met een bal in het hoekje, maar Bettens liet zich niet verrassen. In de 50ste minuut ging Lacroix als een speer door de zestien. Van Hoey greep in met de foutieve tackle en scheidsrechter Busschaert wees resoluut naar de stip. Belme zette feilloos om. 1-1
 
De gelijkmaker zorgde ervoor dat Waasland zich niet langer voor het doel kon ingraven. Van Hoey beging een nieuwe overtreding op Lacroix en mocht met een tweede geel karton gaan douchen. Tienen drukte de bezoekers met de rug tegen de muur, maar kon niet scoren. Konon lepelde de voorzet van De Pauw over de dwarsligger. De Silva kon een scherpe voorzet van Lacroix niet tegen de touwen schuiven.
 
Waasland raakte met z'n tienen niet meer tot bij de Tiense doelman. Bou-Sfia zorgde wel voor gevaar vanuit de tweede lijn. Schuermans tikte het schot van onder de dwarsligger in hoekschop.
 
Terwijl De Silva (bal over) en Konon (net iets later dan de doelman) voor het Tiense gevaar zorgden waren de beste kansen plots voor Waasland. De vrijstande Soares plaatste de bal naast het doel en Schuermans had een puike safe in huis op een kopbal van Serbest. De bezoekers roken een strafschop toen De Silva de doorgebroken Keita probeerde af te stoppen. Scheidsrechter Busschaert zag echter geen graten in de ingreep van de Tiense middenvelder.
 
Terwijl Serbest in de eerste helft goed was weggekomen met zijn verdedigend mistasten, kon zijn maatje Van Geele minder van geluk spreken. Hij verkeek zich totaal op een voorzet van op het middenveld en ging onder het leder door. Michaël Lacroix profiteerde optimaal en lobde de bal tegen de touwen. De op basis van het veldspel verdiende voorsprong voor KVK Tienen was een feit.
 
In de slotminuten kwam Waasland op wilskracht nog stevig opzetten. Ronny Schuermans toonde zich echter heer en meester in de zestien  waardoor de overwinning niet meer in het gedrang kwam. 
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Belme, Lunenburg, Geebelen (46' Konon), De Silva (75' Morreel), Michaël Lacroix, Radovanovic (80' Bayock), Vanhees, Bogaerts, De Pauw.
 RS Waasland: Bettens, Van Hoey, Serbest, Bou-Sfia, Van Geele, Kubilskis (41’ Mathysen), Soares, Ndjana Onana (58’ Bouckenooghe), Rey, El Khanchaf, Keita.
 Doelpunten: 4’ Kubilskis (0-1), 50' Belme (1-1, pen.), 82' M. Lacroix (2-1)
Geel: De Pauw
Rood: Van Hoey (2x geel)
Scheidsrechter: Busschaert
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Yannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure