KSK Hasselt - KVK Tienen: 3 - 2 Printervriendelijke versie

De thuisploeg kwam ei zo na op voorsprong in de openingsminuten. Verhamme miste zijn intereceptie en ook doelman Hannes kreeg het leder niet onder controle. Gelukkig besloot Jeunen naast. Enkele minuten later duwde de Tiense doelman een afstandsschot van Saglam in hoekschop.
 
Beide ploegen hielden mekaar qua balbezit tijdens het eerste half uur in evenwicht, maar het was wel Hasselt dat als enige kansen creëerde. Een diepe bal sneed door de Tiense defensie, waarna Hannes andermaal zijn paraatheid toonde op een schot van Karadayi. Ook de oprukkende Saglam raakte niet voorbij het de Tiense goalie die prima zijn hoek verkleinde. Een laag schot van Singh was het enige dat KVK daar tegenover stelde.
 
Op slag van rusten was het toch raak voor de thuisploeg. Roosbeek kon het leder niet ontzetten, waarna de teruggekeerde Grancea de bal met de hand beroerde op de rand van de zestien. Ref Pirard wees vastberaden naar de stip. Carratta zette de elfmeter feilloos om en bracht zijn team op voorsprong.
 
De tweede helft bracht niet meteen soelaas voor een bij momenten erg slordig acterend KVK dat al te veel duels verloor. Saglam mocht vrijwel meteen alleen op Hannes af. De Tiense goalie redde eerst nog de Tiense meubelen en zag hoe diezelfde Saglam in de herneming op de dwarsligger besloot. Na een slechte pass op het middenveld mocht Saglam zijn solotocht nog een keertje overdoen. Dit keer was de Tiense doelman wel kansloos.
 
Na 56 minuten werd het zelfs 3-0 voor de Limburgers. Karadayi nam een voorzet enig mooi op de slof aan de tweede paal en trapte onhoudbaar binnen. 
 
Toen trainer Hayen middenvelders Ly en Haroun naar de kant haalde voor de offensief meer aanwezige Wanyberg en Bangoura wijzigde het spelbeeld en kon Tienen eindelijk wat meer dreigen. Doelman Swinnen bracht vrijwel meteen redding op een knal van Bangoura. Verhamme devieerde een hoekschop van Grancea tegen de dwarsligger.
 
Na een mooie Tiense aanval via Bangoura kon de ingevallen Wanyberg doelman Swinnen toch verschalken. Ondertussen liet een counterend Hasselt na de wedstrijd helemaal af te maken. Het werd zelfs nog warm voor de Limburgers toen Singh in de slotminuut een vrije trap van Boulatiour tegen de touwen kopte. De verhoopte gelijkmaker bleeft echter uit.
 
Een offensief te onmondig KVK mag volgende zondag op zoek naar de eerste overwinning tegen R. Cappellen FC. 
 
KSK Hasselt: Swinnen, Corstjens, Weerts, Teker, Vandecauter, Jeunen (75' Decuypere),Hulsmans, Trenson, Carratta, Karadayi (66' Ozturk), Saglam (88' Demulder).
KVK Tienen: Hannes, Renson (81' Puttenaers), Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei, Grancea, Ly (59' Wanyberg), Singh, Willems, Haroun (59' Bangoura).
doelpunten: 45' Carratta (1-0), 48' Saglam (2-0), 56’ Karadayi (3-0), 72’ Wanyberg (3-1), 90’ Singh (3-2) 
geel: Vandecauter, Renson, Bangoura, Decuypere
scheidsrechter: Quentin Pirard
 

Singh in duel met de sluwe ex-KVK-middenvelder David Vandecauter die nu de Hasseltse kleuren verdedigt.

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure