KSK Hasselt - KVK Tienen: 3 - 2 Printervriendelijke versie

De thuisploeg kwam ei zo na op voorsprong in de openingsminuten. Verhamme miste zijn intereceptie en ook doelman Hannes kreeg het leder niet onder controle. Gelukkig besloot Jeunen naast. Enkele minuten later duwde de Tiense doelman een afstandsschot van Saglam in hoekschop.
 
Beide ploegen hielden mekaar qua balbezit tijdens het eerste half uur in evenwicht, maar het was wel Hasselt dat als enige kansen creëerde. Een diepe bal sneed door de Tiense defensie, waarna Hannes andermaal zijn paraatheid toonde op een schot van Karadayi. Ook de oprukkende Saglam raakte niet voorbij het de Tiense goalie die prima zijn hoek verkleinde. Een laag schot van Singh was het enige dat KVK daar tegenover stelde.
 
Op slag van rusten was het toch raak voor de thuisploeg. Roosbeek kon het leder niet ontzetten, waarna de teruggekeerde Grancea de bal met de hand beroerde op de rand van de zestien. Ref Pirard wees vastberaden naar de stip. Carratta zette de elfmeter feilloos om en bracht zijn team op voorsprong.
 
De tweede helft bracht niet meteen soelaas voor een bij momenten erg slordig acterend KVK dat al te veel duels verloor. Saglam mocht vrijwel meteen alleen op Hannes af. De Tiense goalie redde eerst nog de Tiense meubelen en zag hoe diezelfde Saglam in de herneming op de dwarsligger besloot. Na een slechte pass op het middenveld mocht Saglam zijn solotocht nog een keertje overdoen. Dit keer was de Tiense doelman wel kansloos.
 
Na 56 minuten werd het zelfs 3-0 voor de Limburgers. Karadayi nam een voorzet enig mooi op de slof aan de tweede paal en trapte onhoudbaar binnen. 
 
Toen trainer Hayen middenvelders Ly en Haroun naar de kant haalde voor de offensief meer aanwezige Wanyberg en Bangoura wijzigde het spelbeeld en kon Tienen eindelijk wat meer dreigen. Doelman Swinnen bracht vrijwel meteen redding op een knal van Bangoura. Verhamme devieerde een hoekschop van Grancea tegen de dwarsligger.
 
Na een mooie Tiense aanval via Bangoura kon de ingevallen Wanyberg doelman Swinnen toch verschalken. Ondertussen liet een counterend Hasselt na de wedstrijd helemaal af te maken. Het werd zelfs nog warm voor de Limburgers toen Singh in de slotminuut een vrije trap van Boulatiour tegen de touwen kopte. De verhoopte gelijkmaker bleeft echter uit.
 
Een offensief te onmondig KVK mag volgende zondag op zoek naar de eerste overwinning tegen R. Cappellen FC. 
 
KSK Hasselt: Swinnen, Corstjens, Weerts, Teker, Vandecauter, Jeunen (75' Decuypere),Hulsmans, Trenson, Carratta, Karadayi (66' Ozturk), Saglam (88' Demulder).
KVK Tienen: Hannes, Renson (81' Puttenaers), Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei, Grancea, Ly (59' Wanyberg), Singh, Willems, Haroun (59' Bangoura).
doelpunten: 45' Carratta (1-0), 48' Saglam (2-0), 56’ Karadayi (3-0), 72’ Wanyberg (3-1), 90’ Singh (3-2) 
geel: Vandecauter, Renson, Bangoura, Decuypere
scheidsrechter: Quentin Pirard
 

Singh in duel met de sluwe ex-KVK-middenvelder David Vandecauter die nu de Hasseltse kleuren verdedigt.

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure