KRC Mechelen - KVK Tienen : 1 - 2 Printervriendelijke versie

In september vierde Racing Mechelen het behaalde punt in het Bergéstadion als een overwinning na enkele gecontesteerde wedstrijdfasen. Vier maanden later wilde KVK graag de volle buit in het Oscar Van Kesbeeck-stadion. Voor deze wedstrijd kon trainer Jo Claes geen beroep doen op de geelgeschorste Grancea. Lambrecth kwam wel opnieuw in de basis.
 
Het was in de openingsfase letterlijk én figuurlijk bibberen op de Mechelse tribunes. Voor de Tiense fans dan toch, want doelman Hannes kon zich meteen opwarmen aan een knal van Bram Kerckhofs. Dezelfde Kerckhofs was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk toen hij vanuit een scherpe hoek richting doel mikte. Andermaal toonde Hannes zich paraat.
 
Tienen kon wél scoren. Na mooi doorzetten van Cabumi, mikte Matterne na 19 minuten de bal netjes naast doelman Ledent tegen de netten. Convents vergat even later na een mooie actie het balletje breed te leggen en Lambrecth trapte een half metertje voorlangs.
 
De thuisploeg wil weg uit de kelder van de rangschikking en liet niet betijen. Hannes tipte een afstandsschot van Hmouda over de Tiense kooi. De bezoekende fans slaakten een zucht van opluchting toen een scherpe voorzet van Van Dorst geen bestemming vond. En wanneer nodig bleef de Tiense doelman met succes de voorsprong verdedigen. Met een mooie parade verdween het schot van Dondo-Ndubo in hoekschop. 
 
De thuisploeg drong aan in het slot van de eerste periode en kreeg loon naar werken. De wat vrijgelaten Van Delm kopte de hoekschop strak onder de lat voorbij Hannes. Met een 1-1 ruststand kon alles opnieuw beginnen na de pauze.
 
Na 53 minuten wees ref Opsomer resoluut naar de stip toen Van Dost een schot van Lambrecht met de hand stuitte. Kapitein Hannes faalde niet. Ledent pareerde eerst nog, maar was kansloos in de herneming. 
 
Het verdere wedstrijdverloop was bijzonder nerveus. Ref Opsomer legde de wedstrijd herhaaldelijk stil voor overtredingen, vaak tot ongenoegen van de Racing Mechelen-fans. Yagan knalde over het Tiense doel en Convents raakte aan de overkant niet voorbij Ledent. Dierickx kreeg nog de grootste kans in de slotfase, maar zijn uithaal raakte niet voorbij de Tiense defensie.
 
Een schoonheidsprijs verdient deze wedstrijd allerminst. KVK toonde dat het ook met een stevige portie karakter een overwinning binnen kan halen.
 
‘Dit was voor ons misschien wel de lastigste partij van het seizoen’, stelde trainer Jo Claes na afloop. ‘In de eerste helft had Racing Mechelen minstens evenveel kansen als wij. Iets wat nog niet eerder gebeurde. We konden rekenen op een sterke Arthur Hannes in doel wanneer dat nodig was. Het bevroren veld was geen bondgenoot om te voetballen zoals we wilden. De thuisploeg had hier minder moeite mee. Maar ook bij ons kon het beter. Over de strafschop is wat mij betreft geen twijfel. De arm was ver naast het lichaam.’
 
Volgend weekend wacht KVK Tienen een regelrechte topper in het Bergéstadion. Eerste achtervolger Sint-Lenaarts komt op bezoek. Het won met 2-0 van Lyra-Lierse en wil de achterstand op leider Tienen graag verkleinen. Jannick Weeghmans is niet van de partij. Hij is geelgeschorst.
 
Racing Mechelen: Ledent, Doncos, Yagan, Janssens (66’ Fontaine), Dierickx, Van Delm, Dondo-Ndubo, W. Kerckhofs, B. Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.
KVK Tienen: Hannes, A. Vos, Weeghmans, Matterne (87’ Marchoul), Claes, Meeus, Lusadusu, Cabumi (75’ J. Vos), Convents, Bogaerts, Lambrecth (82’ Calgan).
Doelpunten: 19’ Matterne (0-1), 43’ Van Delm (1-1), 53’ Meeus (1-2, pen.)
Geel: Convents, Yagan, Hmouda, Weeghmans; B. Kerckhofs, Huysmans, 
Scheidsrechter: Sander Opsomer
 

Daan Matterne scoort de 0-1.

 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure