KOSC Wijgmaal - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen was gewaarschuwd. Hekkensluiter Wijgmaal had ondanks de positie in de rangschikking een stevige thuisreputatie. Het verloor slechts één keer op het kleine kunstgrasveld, maar kon sinds eind oktober niet meer winnen. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Alexander Vos en Marijn Convents. Deze laatste raakte gisteren nog geblesseerd. Florin Grancea mocht in de basis opdraven. Wijgmaal wordt gecoacht door ex-KVK’er Steven De Pauw en had met Mathei, Stockx en Pellegritti enkele vertrouwde gezichten in de basis.
 
De eerste helft was geen hoogvlieger. De stevige wind maakte mooi voetbal onmogelijk. Een weinig geïnspireerd KVK deed bovendien niet veel met het windvoordeel. Doelman Vanwelkenhuysen kreeg een schot van Kempeneers in twee tijden onder controle. Andries Claes rukte kort voor de pauze op vanuit het middenveld en zag zijn schot nipt over het Wijgmaalse doel verdwijnen. Een defensief ingesteld Wijgmaal dat loerde op de omschakeling stelde hier weinig tegenover. Enkel Bongiorno kwam dicht bij een kans, maar vergat een scherpe voorzet te deviëren. 
 
De Tiense aanhang hoopte op een betere tweede helft en die leek er ook te komen. Grancea trapte kort na de herneming hard op de paal en besloot even later hard op de thuisdoelman. Een vrije trap van Kempeneers ging een half metertje naast. Aan de overkant mikte Stockx zijn vrije trap evenmin binnen het kader.
 
Tienen claimde het balbezit, maar kon de kansen niet in doelpunten omzetten. Een door Kempeneers diep gestuurde Ventôse stak het balletje nipt naast. De thuisploeg kende ook wat meeval toen een handsbal in de zestien niet werd gefloten.
 
Trainer Jo Claes gooide na 70 minuten ook Deflem en Acke in de strijd. Dat rendeerde bijna bij een knappe Tiense aanval, maar Deflem zag zijn schot in extremis nog afgeblokt. Het doelpunt kwam er wel aan de overzijde. 
 
De ingevallen Dewaet kreeg te veel ruimte en mocht een voorzet van Bongiorno na 83 minuten hoog tegen de Tiense netten trappen. De onverwachte ommekeer was compleet toen Mathei een minuut later van dichtbij scoorde nadat hij het balletje mooi voor zichzelf had vrijgemaakt. 
 
KVK Tienen kon geen vuist meer maken en gaf achteraan ruimte weg. Bongiorno profiteerde nog van onhandig defensief werk bij de bezoekers en zette de stevige 3-0 cijfers op het scorebord. KVK Tienen maakte andermaal een slechte beurt op het Wijgmaalse veld.
 
Trainer Jo Claes zocht na de partij naar de nodige antwoorden: ‘Het was lastig voetballen voor beide teams, waardoor de partij in de eerste helft gesloten bleef. We wonnen vrijwel alle duels voor de tweede bal, maar brachten niet ons beste voetbal. Na de pauze trokken we de partij naar ons toe en waren er enkele mooie kansen via onder meer Grancea en Deflem. Details maken dan het verschil. We kregen echter het deksel op de neus van een Wijgmaal dat tot dan niet was komen dreigen. Of het nu 1-0 is of 3-0 is, maakt op zich niet veel uit. Dit zijn heel dure punten.’
 
Bocholt, dat eerder deze week ex-KVK’er Rocky Peeters als coach aanstelde, telt ondertussen opnieuw evenveel punten als Tienen met een wedstrijd minder gespeeld. Ook het ambitieuze Eendracht Aalst dat vrijwel geen steken meer laat vallen sluipt ondertussen dichterbij tot op één puntje in de rangschikking. Het belooft nog een spannende strijd te worden voor de titel. 
 
KOSC Wijgmaal: Hannes, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Grancea (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (70’ Acke).
KVK Tienen: Vanwelkenhuysen, Mertens (70’ Da Silva Junior), De Keukeleere, Boogaerts (60’ Goor), Stockx, Dehond (80’ Dewaet), Bongiorno, Delorge, Molenberghs, Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 83’ Dewaet (1-0), 85’ Mathei (2-0), 90’ Bongiorno (3-0)
Geel: Delorge, Ventôse, Pellegriti, Matterne
Scheidsrechter: Tom Lamberigts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure