K. Bocholter VV - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen kon niet winnen op het veld van Bocholt. De Limburgers toonden zich vooral voor de pauze beduidend gretiger dan de Suikerjongens. Trainer Jo Claes rekende op dezelfde 11 die tegen Londerzeel in de basis startten. Bij Bocholter geen Scheelen en Van den Putte. Dat was echter niet te merken, want de thuisploeg drukte KVK vrijwel meteen terug op de eigen speelhelft. Vooral de bedrijvige aanvaller Bertjens liet zich enkele keren opmerken. Hannes hield de netten aanvankelijk echter schoon.
 
Tienen won te weinig duels op het middenveld en kon dus ook offensief vrijwel niets klaarmaken. Trainer Claes greep nog voor de pauze in en gooide Kempeneers in de strijd. Toch kon ook dat niet voorkomen dat Bertjens na 42 minuten de score opende. Een vrijstaande William Acke claimde een minuut later aan de overkant een penalty toen hij werd gehinderd bij het koppen, maar ref Claes besloot daar niet op in te gaan. Doelman Hannes moest wel nog aan de bak om Bertjens de 2-0 te ontzeggen.
 
De tientallen meegereisde Tiense fans die ook voor de sfeer in het Damburgstadion zorgden, hoopten op een betere tweede helft. Bocholt nam wat gas terug, maar hield de partij stevig in handen. Van Eijma devieerde een  voorzet tegen de Tiense netten en verdubbelde de score voor de Limburgers. Ook de ingekomen Grancea en Ventôse konden de bakens niet meer verzetten. Bertjes schilderde de bal een metertje naast het Tiense doel. In de slotminuut zette de ingevallen Diëgo de 3-0 eindstand vanuit een scherpe hoek op het scorebord. De wedstrijd was dan al even gespeeld.
 
De overwinning van Bocholter was dan ook verdiend. KVK Tienen kon in het Damburgstadion nooit overtuigen zoals dat de voorbije weken wél kon. ‘We botsen vandaag op een sterke thuisploeg’, wist trainer Jo Claes. ‘We wisten dat we top moesten zijn om hier vandaag een mooi resultaat neer te zetten en dat was niet het geval. Te veel jongens waren niet op de afspraak. De thuisploeg toonde zich beter in de duels en de snelheid van uitvoering. We probeerden via enkele wissels de verandering te brengen, maar dat lukte niet zoals gehoopt. Uiteraard ook jammer dat we een jongen als Deflem in de eerste helft al naar de kant moeten halen, maar je moet iets proberen op dat moment. Het is nu aan ons om de komende dagen opnieuw aan te pikken met de mooie reeks en er zondag te staan in de derby tegen Wijgmaal.’
 
KVK Tienen: Hannes, Meeus, Vos, Matterne, Weeghmans, Singh, Deflem (37’ Kempeneers), Convents (68’ Grancea), Claes, Acke (68’ Ventôse), Bogaerts.
K. Bocholter VV: Wertelaers, Geebelen, Bloemen, Bertjes, Peeters (88’ Maes), Van Eijma, Leao Kessels (79’ Diëgo), Palmans, W. Scheelen, Vanhaen, Dieme.
Doelpunten: 42’ Bertjens (1-0), 73’ Van Eijma (2-0), 90’ Diëgo (3-0)
Geel: Singh, Vanhaen, Dieme
Scheidsrechter: Marnic Claes
 
 
 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure